Ogród Ignis05 cz2
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz2
To prawda , że wszyscy mamy podobne kwiatki , ale jak to dobrze , że wreszcie kwitną , pięknie jest A Ty masz śliczniusiego ciemiernika.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu ,pięknie kolorowo w Twoim ogródku,ślicznie i słonecznie.U nas niestety wiosny jeszcze ani widu ,forsycje może za tydzień albo dwa będą kwitły.Wszystko jeszcze śpi.Z piątku na sobote było w nocy -3,z soboty na niedzielę +1,może coś zdziała to słońce bo tak to marnie widzę wiosnę na Kaszubach.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Acroconę oczywiście pokażesz w całej okazałości, jak już będą przyrosty
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Mirunia ,mirdem pisze:...A Ty masz śliczniusiego ciemiernika....
Ten ciemiernik to nabytek torebkowy z Auchan. W jednej torebce były trzy sztuki i miały być różne.
To jeden z nich. Niewielki koszt, a wszystkie się przyjęły i pomalutku się rozrastają.
Grażynko , u mnie na jednej gałązce forsycji pojawił się dopiero pierwszy kwiatek.ksiegowa pisze:......U nas niestety wiosny jeszcze ani widu ,forsycje może za tydzień albo dwa będą kwitły.......
Czy to ma być kwitnienie.?
Dzisiaj też miałam przymrozek.
Może już lepiej by naszły jakieś chmurki, to w nocy byłoby cieplej.
Aga, postaram się, jak Acrocona się postara.100krotka pisze:Acroconę oczywiście pokażesz w całej okazałości, jak już będą przyrosty
Teraz pogoda znowu "ogrodowa" ........za oknem.
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Krysiu, masz rację z czekaniem na kwiaty forsycji z przycinaniem róż. Dopóki są jeszcze przymrozki to lepiej się wstrzymać
z przycinaniem. Może się na dobre ociepli po świętach
z przycinaniem. Może się na dobre ociepli po świętach
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Ignis05
Wiesiu Róże już przycięte.
Zobaczyłam pierwszego kwiatka na mojej forsycji i pomyślałam, że nie ma co dłużej czekać, a póżniej był przymrozek.
Ale nie zauważyłam na różach niczego złego. Jak na razie.
Zobaczyłam pierwszego kwiatka na mojej forsycji i pomyślałam, że nie ma co dłużej czekać, a póżniej był przymrozek.
Ale nie zauważyłam na różach niczego złego. Jak na razie.
- Ignis05
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
A u mnie niestety to już przekwitająca magnolia
Mamy bardzo ciepło i słonecznie i te wiosenne chyba przekwitają szybciej niż normalnie...
Mamy bardzo ciepło i słonecznie i te wiosenne chyba przekwitają szybciej niż normalnie...
- Ignis05
Oliwko , u mnie wprawdzie jest pogodnie i słonecznie, ale powietrze raczej ostre i chłodne, przynajmniej tak było do wczoraj. Dzisiaj jakby cieplej, bo po ogrodzie chodziłam w bluzeczce z krótkim rękawkiem. Ale już na następne dni ma być znowu chłodniej, choć słonecznie.
Ta magnolia to jest z tych później kwitnących Loebneri (wcześniej zakwita gwiaździsta, więc jej nie sadziłam, bo pewnie ciągle miałaby przemarznięte kwiatki)
Jakoś tak się składa, że wiosną w mojej okolicy jest chłodniej niż w innych rejonach Polski i do tego mamy suszę.
Deszcz na ogół omija nas przez miesiąc i dłużej, a jak nawet popada, to za dużo powiedziane - to raczej pokropi.
Codziennie zaglądam do mojej (już) teraz Versicolor.
Z tej dłuższej przyciętej gałązki na wszelki wypadek zrobiłam sadzoneczki w doniczce.
Czekam, co będzie dalej. na razie róża jakoś się trzyma. Mam nadzieję, że mi się przyjmie, jak każdy porządny chwast
Ta magnolia to jest z tych później kwitnących Loebneri (wcześniej zakwita gwiaździsta, więc jej nie sadziłam, bo pewnie ciągle miałaby przemarznięte kwiatki)
Jakoś tak się składa, że wiosną w mojej okolicy jest chłodniej niż w innych rejonach Polski i do tego mamy suszę.
Deszcz na ogół omija nas przez miesiąc i dłużej, a jak nawet popada, to za dużo powiedziane - to raczej pokropi.
Codziennie zaglądam do mojej (już) teraz Versicolor.
Z tej dłuższej przyciętej gałązki na wszelki wypadek zrobiłam sadzoneczki w doniczce.
Czekam, co będzie dalej. na razie róża jakoś się trzyma. Mam nadzieję, że mi się przyjmie, jak każdy porządny chwast
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Krysiu, u mnie już wczoraj było cieplutko, a w słońcu nawet bardzo. Pięknie kwitnie ta magnolia, może ja niepotrzebnie kupiłam gwiaździstą?
ciepłych i pogodnych Świąt życzę!
ciepłych i pogodnych Świąt życzę!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Krysieńko, przyjmij ode mnie wszystkiego najlepszego w te Wielkanocne Święta
Spacer nad jeziorem wspaniały. Ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę że to jeszcze prawdziwe przedwiośnie pod Gdańskiem.
Drzewa bezlistne, czyste krystaliczne powietrze i pewnie woda lodowata w jeziorze. Mieszkamy chyba na dwóch różnych półkulach?
U nas pełnia lata, lipcowe temperatury, kwiaty dużo do przodu w tym roku i mieliśmy już nawet pierwsze letnie burze.
Milutkiego świątecznego dnia
Spacer nad jeziorem wspaniały. Ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę że to jeszcze prawdziwe przedwiośnie pod Gdańskiem.
Drzewa bezlistne, czyste krystaliczne powietrze i pewnie woda lodowata w jeziorze. Mieszkamy chyba na dwóch różnych półkulach?
U nas pełnia lata, lipcowe temperatury, kwiaty dużo do przodu w tym roku i mieliśmy już nawet pierwsze letnie burze.
Milutkiego świątecznego dnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Krysiu po dość długiej przerwie
Remont zakończony, już będę na bieżąco
Piękne widoki ze spaceru przyniosłaś dla nas, prawdziwie wiosenne
Remont zakończony, już będę na bieżąco
Piękne widoki ze spaceru przyniosłaś dla nas, prawdziwie wiosenne