U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Jasia i Małgosi czyli megi w mini-ogrodzie
Pierwsza to na moje oko faktycznie floks szydlasty, a drugiej niestety nie znam, ale na pewno się dowiemy od kogoś co to może być
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
Ja mam też budkę blisko tarasu i ptaszki są co roku
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak jest w tym miejscu trochę cienia, to myślę że ptaki przylecą i budkę zasiedlą. Oczywiście jak imprez nie będzie za często....
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Tak, to co zakwitło, to floks szydlasty (Phlox subulata), a nasionka, wysiane, to żagwin, a jeżeli violet, to niebieski. A ta roślinka z błyszczącymi listkami, to też nie wiem.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
pięknie zagospodarowałaś ogródek. Według mnie roślina na ostatnim zdjęciu to gaulteria. Kupiłam ją niedawno i wygląda jak Twoja na zdjęciu, z tego co wiem lubi kwaśną ziemię i jest zimozielona. Teraz ma piękne czerwone korale.
pięknie zagospodarowałaś ogródek. Według mnie roślina na ostatnim zdjęciu to gaulteria. Kupiłam ją niedawno i wygląda jak Twoja na zdjęciu, z tego co wiem lubi kwaśną ziemię i jest zimozielona. Teraz ma piękne czerwone korale.
- megi1402
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Moni, forumki są niezawodne
Izo, Kamyku, nie pozostaje mi nic innego niż czekać aż lokatorzy się wprowadzą. Budka jest prawie cały czas w cieniu z wlotem od północy, nie mam małych dzieci ani zwierząt, więc nie ma hałasu, a liczba imprez na tarasie w normie
Jolu, wysiane kwiatki będą niebieskie albo fioletowe... jak urosną. Popikowałam i wydaje mi się że stanęły w miejscu.
Aniu, masz rację, to gaulteria. Dzięki za identyfikację. Będę ją musiała przesadzić do kwaśnej ziemi.
magnolia Susan rozwinęła dzisiaj jedyny pąk pachnie!
Izo, Kamyku, nie pozostaje mi nic innego niż czekać aż lokatorzy się wprowadzą. Budka jest prawie cały czas w cieniu z wlotem od północy, nie mam małych dzieci ani zwierząt, więc nie ma hałasu, a liczba imprez na tarasie w normie
Jolu, wysiane kwiatki będą niebieskie albo fioletowe... jak urosną. Popikowałam i wydaje mi się że stanęły w miejscu.
Aniu, masz rację, to gaulteria. Dzięki za identyfikację. Będę ją musiała przesadzić do kwaśnej ziemi.
magnolia Susan rozwinęła dzisiaj jedyny pąk pachnie!
- megi1402
Lucy, kwiat jest piękny, zastanawiam się tylko, jak długo się utrzyma, bo pogoda się popsuła. Zimno, padają ulewne deszcze i mocno wieje, dzisiaj rano na tarasie pełno było szyszek i małych połamanych gałązek z okolicznych drzew. Wichury złamały też dwa tulipany rosnące na trawniku.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosiaczku , kwiaty magnolii się krótko trzymają . Ale za to , gdy rozkwitną ...ech , dla ich uroku warto czekać , a potem sprzątać multum liści jesienią . U mnie zimno , wieje pada deszcz . Ładny kolor ma Twoja ' Susan ' , nic , że jeden kwiat tylko ma , z roku , na rok będzie ich więcej .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- megi1402
Jagódko, w okolicznych ogrodach dużo jest magnolii, niektóre to już rozrośnięte drzewka, obsypane kwiatami... ale tak wielkiej ładnej jak twoja jeszcze tutaj nie widziałam
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Dziękuję Gosiu , miło mi to ' słyszeć ' .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Jeden kwiatek na magnolii, a ile radości. Dobrze, że jest tu tyle życzliwych osób na forum z którymi można takimi właśnie radościami się podzielić.
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Święta racja, zawsze się tę chwilę najbardziej pamięta...[Iza] pisze:Jeden kwiatek na magnolii, a ile radości. .....