Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Ja też uwielbiam te kolorki i wciąż mi ich za mało, więc jeszcze trochę
czyż ten kwiatuszek, to nie cudo
tak ogólnie
następne lilie już kwitną
i moja niebieska rabatka
czyż ten kwiatuszek, to nie cudo
tak ogólnie
następne lilie już kwitną
i moja niebieska rabatka
Ilonko surfinia ma rzeczywiście piękny kolor, w przyszłym roku też takiej poszukam
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Dalie kojarzą mi się z ogródkiem Babci , na pewno kiedyś będę je miała
Mnie powalił widok na drugim zdjęciu - coś wspaniałego
Mnie powalił widok na drugim zdjęciu - coś wspaniałego
- ilona2715
I znów mniej trawnika , wczoraj wóciliśmy do domu z M z nowymi nabytkami - nowa rabatka z nowymi "chciejstwami", jeszcze nie zupełnie skończona, przedtem było tak, te dwie hortensje też wsadzone niedawno Limelight i Pinky Winky
a teraz jest tak
nowe nabytki to rododendron fantastika i calsap, peris i azalie Gibraltar, Feuerwerk oraz Cannon's Double
a i jeszcze ta przepiękna fuksja, niestety nie znam jej nazwy
A to moje dwa kochane urwisy
a teraz jest tak
nowe nabytki to rododendron fantastika i calsap, peris i azalie Gibraltar, Feuerwerk oraz Cannon's Double
a i jeszcze ta przepiękna fuksja, niestety nie znam jej nazwy
A to moje dwa kochane urwisy
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Ilono. Nastawiłem się na dłuższe oglądanie Twojego ogrodu a tu nie wiele. Skromna jesteś w pokazywaniu swojego miejsca na ziemi. Przytulny Twój ogródek, zadbany z ciekawymi roślinami i z ładnymi kompozycjami roślin.
Pokazuj więcej,bo jestem przekonany,że jest jeszcze dużo ciekawych roślin do pokazania.
Jednocześnie pisaliśmy i są nowe zdjęcia. Pieski urocze. Po 13 latach pobytu z nami pożegnaliśmy w ub.roku colii wiec znamy to uczucie gdy traci się prawdziwego przyjaciela a człowiek jest bezradny,by temu zapobiec. Fuksja którą pokazujesz to prawdopodobnie "Thalia"choć z podobnymi kwiatami są inne odmiany.
Pokazuj więcej,bo jestem przekonany,że jest jeszcze dużo ciekawych roślin do pokazania.
Jednocześnie pisaliśmy i są nowe zdjęcia. Pieski urocze. Po 13 latach pobytu z nami pożegnaliśmy w ub.roku colii wiec znamy to uczucie gdy traci się prawdziwego przyjaciela a człowiek jest bezradny,by temu zapobiec. Fuksja którą pokazujesz to prawdopodobnie "Thalia"choć z podobnymi kwiatami są inne odmiany.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- ilona2715
Dzięki Janusz za odwiedziny, postaram się pokazywać więcej zdjęć, ale mi wciąż czasu brak ( niestety jeszcze pracuję i na dodatek dojeżdżam, tak że w tygodniu nie mam czasu na nic, a weekendy oczywiście praca na działce) ale jesienią i zimą na pewno, nadgonię, a ta fuksja chyba rzeczywiście Thiala już sprawdzałam, między pisaniem, a pracą na działce póki co mój nowy eksperyment tzn: truskawki pnące nie bardzo w nie wierzyłam, a jednak są super duże i smaczne, tylko ciekawe czy zimę przeżyją
Piękna nowa rabatka Widok ogólny ogrodu wspaniały!! Świetne psiaki
- ilona2715
A tu słonecznikowa rabatka
I pierwsze kwity clematisa, gdyby ktoś znał jego nazwę będę wdzięczna
i znów trochę kolorków, ta czerwona roślinka koło wiesiołka to również niespodzianka, której nazwy niestety nie znam
jeden z przetaczników też nowy nabytek wydaje mi się, że Veronica spicata Ulster Blue Dwarf, ale nie wiem dokładnie, gdyż nie było żadnego opisu, pewnie Adrian by wiedział
I pierwsze kwity clematisa, gdyby ktoś znał jego nazwę będę wdzięczna
i znów trochę kolorków, ta czerwona roślinka koło wiesiołka to również niespodzianka, której nazwy niestety nie znam
jeden z przetaczników też nowy nabytek wydaje mi się, że Veronica spicata Ulster Blue Dwarf, ale nie wiem dokładnie, gdyż nie było żadnego opisu, pewnie Adrian by wiedział
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko, ślicznie kolorowo u ciebie lilie sa cudne Ja mam tylko jedna białą , jak widzę jaki dają efekt jak są liczne to dokupię sadzonki na wiosnę.
Dalie tez bardzo lubię mam ich kilka w ogrodzie czekam z niecierpliwością aż zakwitną, tego roku kupiłam dwie miniaturki , na zdjeciu są bardzo oryginalne, zobaczymy.
Klematis o którego pytasz to "Niebieski anioł" , mam go także i u siebie. Śliczny prawda ?
A możesz zdradzić ile metrów ma twój ogród ? Psinki są śliczne i jak potrafią pozować
Dalie tez bardzo lubię mam ich kilka w ogrodzie czekam z niecierpliwością aż zakwitną, tego roku kupiłam dwie miniaturki , na zdjeciu są bardzo oryginalne, zobaczymy.
Klematis o którego pytasz to "Niebieski anioł" , mam go także i u siebie. Śliczny prawda ?
A możesz zdradzić ile metrów ma twój ogród ? Psinki są śliczne i jak potrafią pozować
- ilona2715
Dzięki Gosiu za nazwę clematisa, tak jest piękny, w tym roku posadziłam koło niego Multi blue chyba coś mnie ciągnie
do niebieskiego
Moja działka ma prawie 1200 metrów i już jest mi za mała, może gdyby miała inny kształt łatwiej byłoby to wszystko rozplanwać, ale ona jest 22 metry szeroka i ponad 50 metrów długa, ale i tak sie cieszę z tego co mam. Co do lilii to one mają cebule i lepiej je posadzić już na jesień.
do niebieskiego
Moja działka ma prawie 1200 metrów i już jest mi za mała, może gdyby miała inny kształt łatwiej byłoby to wszystko rozplanwać, ale ona jest 22 metry szeroka i ponad 50 metrów długa, ale i tak sie cieszę z tego co mam. Co do lilii to one mają cebule i lepiej je posadzić już na jesień.
- ilona2715
Coraz więcej kwiatków zachwyca nas swym urokiem, pod wpływem Janusza, który wszedł mi lekko na ambicję, twierdząc, że jestem skromna w pokazywaniu swojego ogrodu i roślin, postanowiłam wrzucić co nieco
Moja "czarna malwa"
i jeszcze raz lilie w całej swej krasie
liliowce, lilie, firletka i tytoń
hortensja (niespodzianka) w zeszłym roku dostałam ja w prezencie jak myślicie czy to hortensja piłkowana
Moja "czarna malwa"
i jeszcze raz lilie w całej swej krasie
liliowce, lilie, firletka i tytoń
hortensja (niespodzianka) w zeszłym roku dostałam ja w prezencie jak myślicie czy to hortensja piłkowana
- ilona2715
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Piękne roślinki pokazujesz.Bardzo ciekawa ta czarna malwa i lilia ananasowa