Opowieść o moim miejscu ...
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Opowieść o moim miejscu ...
Misiu widzę że twój Dziki ogródeczek staje się coraz bardziej ujarzmiony i odwiedzany
u ciebie takie ładne łany kwitną, a u mnie tylko pojedyńcze roślinki ale też się pochwalę:
moje skalniaczki na pieńku
i dużo a wieczorami deszczyku
u ciebie takie ładne łany kwitną, a u mnie tylko pojedyńcze roślinki ale też się pochwalę:
moje skalniaczki na pieńku
i dużo a wieczorami deszczyku
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
wypatrzyłam że masz pod plotem krasnala , moja córeczka była w kinie na GNOMEO i JULIA i teraz chce mi na działce wcisnąc cała chmarę krasnali
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś mój to jest dziki ogródeczek daleko mi do Twojego ...
..masz tyle ciekawych roślinek moje to pospolite ale moje...
a pieski masz też śliczne...podziwiam Ciebie i Twoją wyobrażnię w tworzeniu swojego raju...
..masz tyle ciekawych roślinek moje to pospolite ale moje...
a pieski masz też śliczne...podziwiam Ciebie i Twoją wyobrażnię w tworzeniu swojego raju...
- patkaza
Lucyna ten krasnal to nagroda w losowaniu na takiej biesiadzie wiejskiej a teraz przywłaszczyła go córka na plac zabaw( i dobrze bo nie mam z nim problemu-nie przepadam za krasnalami )
ale zrobie zdjęcie jaką znalazłam na strychu u teściowej lampkę i teraz jest w mojej "piwniczce"
Misiu wieeeeeeeeeeeeelkie dzięki . Ja uwielbiam zaglądać do twojego ogródka ma kilka ale za to bardzo pokażnych roślinek(wcale nie takich pospolitych )
...................... ..................idę w truskawki
ale zrobie zdjęcie jaką znalazłam na strychu u teściowej lampkę i teraz jest w mojej "piwniczce"
Misiu wieeeeeeeeeeeeelkie dzięki . Ja uwielbiam zaglądać do twojego ogródka ma kilka ale za to bardzo pokażnych roślinek(wcale nie takich pospolitych )
...................... ..................idę w truskawki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aga śliczne widoki w Twoim ogródku. Uwielbiam kamień w kompozycjach roślinnych, a u Ciebie jego dostatek i juz mi się oczka śmieją do Twoich rabat
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale miałam zaległosci:) Już nadrobione - nie mogę się nadziwić ile tu się wydarzyło . Śliczna magnolia - jeszcze z takim kolorkiem się nie spotkałam. Bardzo ładne skalniaczki powstają w Twoim ogródku.
Ja ma galiardię zółto - czerwoną i jest wieloletnia (bylina) . Przynajmniej przez ostatnie dwa lata sama się rozsiewała. Nie wiem czy przetrwała tegoroczne śniegi majowe. Ja kupiłam sadzonkę w ogrodniczym.
Pozdrawiam:)
Ja ma galiardię zółto - czerwoną i jest wieloletnia (bylina) . Przynajmniej przez ostatnie dwa lata sama się rozsiewała. Nie wiem czy przetrwała tegoroczne śniegi majowe. Ja kupiłam sadzonkę w ogrodniczym.
Pozdrawiam:)
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Bombowe te rojniki w pniaku
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
patkaza pisze: jeżeli chodzi o zapach to niestety chyba nawet w kopercie ci go nie wyślę
nie żebym się czepiał , ale ktoś kiedyś wymyślił słoik
co do tej paprotki ....ja jakieś 6-7 lat temu też posadziłem może 2 sztuki , bo ładne -- teraz nie mogę ich wyplenić , wystarczy malutki fragment kłącza i pojawiają się w ogromnych ilościach nawet na śmieciach , kompostowniku , na skalniaku , w tujach i wielu innych miejscach gdzie ich nie chcę -- ale może ty masz lepszą odmianę
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, rabaty coraz piękniejsze
niestety jak zakupiłam działke to były na niej paprocie ....ciągle z nimi walcżę , nie można się tego pozbyć
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa To rzeczywiście tiarella- bezproblemowa i szybko rozrastająca się bylina, idealna do podsadzania rh. Nie pamiętam, jak długo ją mam, ale z pięć lat na pewno.
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
pięknie się tu robi w błyskawicznym tempie, piękne rabatki z kamykami
- patkaza
AGNESS powolutku się coś zaczyna dziać w ogrodzie i nabierać kolorytów a kamyk to naprawdę wdzięczny budulec i ja też lubię takie korzenno-kamienne dodatki do roślin kilka kamyków dla ciebie:
Słoneczko witaj dziękuję za pochwały to miłe że komuś podobają się moje skalniaczki, gajlardia to śliczny i wdzięczny kwiatuch a szczególnie jak rośnie w grupie. Magnolia kwitła u mnie pierwszy raz więc i dla mnie jest wyjątkowa a to już ostatni kwiatuszek na pożegnanie dla ciebie w prezęcie
a teraz to widziałam coś takiego zobacz sama:niezły malec
agatka123 Guśka przybył mi jeden okaz ale nie zrobiłam zdjęcia-pokażę następnym razem a dzisiaj takie kwitnące bomby
markonix no to mi dałeś z tą paprotką do myślenia - a co do tego słoika mam włóżyć ci kawałeczek skórki ciekawe jak by pachniała jak by ją pan listonosz do ciebie w końcu doniósł
to jedyne co mogę ci wysłać w słoiku, caceńka zrobione przez moje dzieci ośmiornica w kapeluszu i akwarium
Monia śliczna ta roślinka dziękuję za odwiedzinki bardzo podoba mi się u ciebie ja niestety mam jednego rh kwitnącego obecnie ale też go uwielbiam mam małe drzewa więc i cienia nie wiele , tylko przy domu wejście od północy i tam nie potrafię zazielenić ładnie i ukwiecić więc zaczełam od południowej wystawki domu przy tarasie, mam cichą nadzieję że z FO poradzę sobie jakoś zobacz jak ładnie zaczyna mi zarastać pień po uschłej śliwie:
Igor witaj dziękuję ci uczę sie od ciebie wytrwałości bywam u ciebie ale masz tyle znajomych na FO że aż się krępuję odzywać-jeszcze coś palnę ale bardzo podoba mi sie jak dopasowujesz roślinki do siebię ja jeszcze nie do końca tego się nauczyłam i często muszę je przesadzać kamyki to i ja zbieram kilkanaście kilometrów ode mnie a przy okazji to mogę się wykąpać bo nieopodal jest jeziorko Zagłębocze i powiem ci że jest tam niesamowity ale i ogromny kamień niestety na mój udźwig nieosiągalny i na nerwy mojego M też
Lucynko njie dobijaj mnie tą szwendobylską paprocią-tak mi sie podoba chyba pomartwię się później jak już mnie oblezie
Lawendo dziękuję teraz musiałam zająć się troszke innego rodzaju roślinkami
oto mój ogród i truskaweczki oraz pomidorki -mniam
pozdrawiam i dziękuje wszystkim za miłe słowa
Słoneczko witaj dziękuję za pochwały to miłe że komuś podobają się moje skalniaczki, gajlardia to śliczny i wdzięczny kwiatuch a szczególnie jak rośnie w grupie. Magnolia kwitła u mnie pierwszy raz więc i dla mnie jest wyjątkowa a to już ostatni kwiatuszek na pożegnanie dla ciebie w prezęcie
a teraz to widziałam coś takiego zobacz sama:niezły malec
agatka123 Guśka przybył mi jeden okaz ale nie zrobiłam zdjęcia-pokażę następnym razem a dzisiaj takie kwitnące bomby
markonix no to mi dałeś z tą paprotką do myślenia - a co do tego słoika mam włóżyć ci kawałeczek skórki ciekawe jak by pachniała jak by ją pan listonosz do ciebie w końcu doniósł
to jedyne co mogę ci wysłać w słoiku, caceńka zrobione przez moje dzieci ośmiornica w kapeluszu i akwarium
Monia śliczna ta roślinka dziękuję za odwiedzinki bardzo podoba mi się u ciebie ja niestety mam jednego rh kwitnącego obecnie ale też go uwielbiam mam małe drzewa więc i cienia nie wiele , tylko przy domu wejście od północy i tam nie potrafię zazielenić ładnie i ukwiecić więc zaczełam od południowej wystawki domu przy tarasie, mam cichą nadzieję że z FO poradzę sobie jakoś zobacz jak ładnie zaczyna mi zarastać pień po uschłej śliwie:
Igor witaj dziękuję ci uczę sie od ciebie wytrwałości bywam u ciebie ale masz tyle znajomych na FO że aż się krępuję odzywać-jeszcze coś palnę ale bardzo podoba mi sie jak dopasowujesz roślinki do siebię ja jeszcze nie do końca tego się nauczyłam i często muszę je przesadzać kamyki to i ja zbieram kilkanaście kilometrów ode mnie a przy okazji to mogę się wykąpać bo nieopodal jest jeziorko Zagłębocze i powiem ci że jest tam niesamowity ale i ogromny kamień niestety na mój udźwig nieosiągalny i na nerwy mojego M też
Lucynko njie dobijaj mnie tą szwendobylską paprocią-tak mi sie podoba chyba pomartwię się później jak już mnie oblezie
Lawendo dziękuję teraz musiałam zająć się troszke innego rodzaju roślinkami
oto mój ogród i truskaweczki oraz pomidorki -mniam
pozdrawiam i dziękuje wszystkim za miłe słowa