W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Proszę, proszę.....jak ładnie. ;:108
Ciągle się dziwię, że u Ciebie tak ładnie kwitną gazanie / chyba / na podniesionej rabacie.
To kwiaty słońca a w tym roku o nie wielka bieda.
Ślicznie kwitnie Ci też powojnik, u mnie kilka w uwiądzie. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

kogra Grażynko tak gazania rośnie na podniesionej rabatce , ja już nawet nie chce myśleć jak ona by wyglądała jak by było więcej słońca ;:224 ale nie narzekam -kwitnie tylko czy się uda w tym roku zebrać nasionka oj ciężko będzie przy tej pogodzie :roll: Powojniki 2 z 3 kwitły ładnie choć takie mikre jeszcze są to miały po paręnaście kwiatków :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Fakt z nasionami w tym roku będzie bieda, chociaż sporo zawiązanych nasienników.
Ale już widzę, że dużo jest pustych i nie ma w nich nasion.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko wspaniałe skalniaczkowe widoki....uwielbiam te maleństwa :D
A i podwyższona rabatka z obsypanymi zwirkiem roślinkami pięknie wygląda.....tak elegancko....u mnie wszędzie kora ....
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bardzo ciekawie wyglądają rośliny w tych kamykach :D A te większe, wykorzystane na murek, przyprawiają mnie o łaskotanie w brzuchu ...
Czy tę podwyższoną rabatę "wymusiły" warunki, czy też sama sobie tak wymyśliłaś?
To wygodne do pielenia :lol: ale Ty nie masz tam co pielić, bo w kamykach chyba niewiele chwastów wyrasta :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ rozkosznie u Ciebie.
Podwyższona rabatka cudna. Mnie również taka sie marzy, tyle, ze kamieni nie ma skąd brać... A to co jeszcze pozostało na skalniaku nie wystarczy na to co bym chciała.
aha, odnośnie skalniaka: świetny :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie gorąco-a raczej upalnie i aby nie było oberwania chmury bo ja już mam dość tych ulew ....
kogra Grażynko u mnie ciągle pada i nawet jak coś chce się zawiązać to pleśnieje ale mam cichą nadzieję że może coś tam się uda zebrać :roll:
AGNESS Aga a u mnie pojawił się kamień potem przybyły kamyczki dla równowagi a wolne prze szczenie teraz wysypuje korą :;230 czego mam więcej nie mam pojęcia w każdym bądź razie kamyki leżą a kora wypływa to tu to tam i ciągle gdzieś są braki :?:
chatte Izo siła wyższa a co było pierwsze rondko czy prostokątna rabatka nie pamiętam ale ta rabatka to jest szambo które trzeba było obudować ...kamień wydawał nam się najlepszym rozwiązaniem wtedy i tak powstały te budowle :D Dla równowagi postanowiłam obsypać - wysypać tu i ówdzie na rabatkach . Niestety zielsko lubi rosnąć wszędzie ale gorszy jest mech hmmm i z tym mogę mieć problemy na tej rabatce bo czym go usuwać :?
kropelka hihi tak bywa że najpierw się myśli jaka duża kupka kamieni a potem nie wiadomo gdzie się te kamienie rozeszły ,i oj przydało by się ich jeszcze :D

Miały być widoczki ale różyczki zaczęły kwitnąć i nie sposób im się oprzeć ....moja żółtaczka jest niesamowita pachnie pięknie a ta ilość kwiatu mnie urzeka (nazwy nie znam ) bonica też ostro wzięła się do kwitnienia i to jest to co lubię :lol:
2 fotka to moje wyhodowane maleństwo dzisiaj piąty kwiatek na niej zakwitł :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wybaczcie ;:223 za duże ustawienia w aparacie były nic nie wchodzi więc zapraszam jutro ...
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Beatko różyce piękne u mnie tez ponownie kwitną chyba muszę też trochę porobić zdjęć........
Piękny ten klomb na ostatnim zdjęciu ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
dorka2501
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 23:10

Post »

Beatko jak pieknie u Ciebie :D
Te hosty i żurawki sa boskie .......tez bym takie chciała :)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jollla500 różyczki jak są obsypane kwiatkiem i jeszcze jak pachną to nie da się koło nich przejść obojętnie i w tym roku i ja będę miała powtórkę w pełnej krasie rozkwitu :lol:
dorka2501 każdy ogródek ma coś w sobie dobrze że zajrzałaś bo nie mogłam przypomnieć sobie gdzie ja podziwiałam figurki :lol: Nic straconego na pewno wygospodarujesz sobie gdzieś kawałeczek na hosty i żurawki - zdjęcia są piękne tych roślin ale w realu to dopiero jest co podziwiać żurawki pokuszę Cię troszeczkę są zmienne w zależności od pory roku a ich wybór jest olbrzymi :wit

Taka mała zmiana albo i duża bo rondko ma 4 metry :wink: były róże w nagietkach a teraz są w aksamitkach
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i hosta też zakwita ....i zobaczcie jak przerobiłam rabatkę to doszedł mi na niej nowy nabytek :;230

i kwitnące nowe nabytki żurawki niby podobne a jednak całkiem inne - z kształtu listka i koloru kwiatka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyżby psinka?
Różyczki przepiękne...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Piesiowi widać bardzo spodobała sie nowa rabatka i postanowił wyprócować, czy jest też wygodna :lol:
Żurawki wszystkie są cudne, a te kwitnące tak jaskrawo - wyjątkowo!
Beatko, sądzę, że Twoja "żółtaczka" to Friesia :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beato, jeszcze raz ja :wit
Mam pytanko w sprawie tej podyzszonej rabaty: czy zaczynając budowę robiłaś to na jakis 'fundamentach, czy tak po prostu pierwszy rządek kamieni rzucony w szereg i zaprawa i dawaj kolejne kamienie...
Zamierzam robić coś takiego a nie chciałabym strzeliść jakiejś podstawowej gafy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”