Nasiona pomidorów- prawidłowe pozyskiwanie nasion i przechowywanie
- Ewadz34
- 200p
- Od: 10 lut 2009, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje wysiałam w niedzielę 8 marca (Malinowy Olbrzym, henryka, Krakus), wczoraj zauważyłam kiełkujące roślny. nasiona kupiłam w sklepie.
Nasionka pomidorów wschodzą kilka dni, chyba że są stare lub bardzo wysuszone, to wtedy - nie wiem...
Nasionka pomidorów wschodzą kilka dni, chyba że są stare lub bardzo wysuszone, to wtedy - nie wiem...
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Tylko drzewa, tylko liście...
Ja zawsze sieję pod koniec lutego i pomidorki i paprykę, w tym roku mam jakieś koktajlowe żółte (koleżanka przywiozła z Włoch), musiałam ich już rozsadzić bo miały za ciasno.Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wcześniej tunel założyć , haha. ;-) Co roku tak siałam (oprócz kilku ostatnich latek - brak czasu), poza tym to uwielbiam eksperymentować z nowymi odmianami, dlatego zamówiłam sobie jakieś dziwaczną odmianę FLAME na Allegro, może ktoś miał je u siebie? Już mi wzeszły i to dość gęsto (myślę że 99%) z zamówionych. Gdzieś widziałam na forum, że ktoś ma odmianę black do oddania, ale jak poszukam to się odezwę. Pozdrowionka )))
-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też lubię nowości. Zastanawiałam się i zastanawiałam nad tymi kolorowymi odmianami i w końcu zamówiłam sobie "kolekcję" odmian włoskich: San Marzano, Marmande, Marglobe,Toskański, Roma.O tych przynajmniej wiadomo, że mają dobry smak.
Z takich nietypowych to uprawiam od kilku lat czarny i pomarańczowy. Perun(żółta gruszeczka) mnie rozczarował, bo owocki dojrzewały bardzo późno i do tego jeszcze pękały.
Z takich nietypowych to uprawiam od kilku lat czarny i pomarańczowy. Perun(żółta gruszeczka) mnie rozczarował, bo owocki dojrzewały bardzo późno i do tego jeszcze pękały.
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21