Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)
bardzo sympatyczne widzisz jak już jest gęsto? póki działka sąsiedzka jest jeszcze do kupienia to masz czas to przemyśleć mogłabyś nawet dorabiać w innym zawodzie, bardziej ogrodniczym, bez obawy oddałabym ogród w Twoje ręcę....a może nie wycięlabyś mi wszystko i nawtykała małych kolczastych jeszcze zapytam o żurawkę na ostatnim zdjęciu, imponujące rozmiary
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda, fotki super - rabata jak w pełni sezonu!
A czy na pierwszej jest jakiś klonik po lewej stronie? To jakies maleństwo, czy duży urośnie?
A czy na pierwszej jest jakiś klonik po lewej stronie? To jakies maleństwo, czy duży urośnie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszcie się Ty i Twój ogród dzisiejszą piękną pogodą, bo jutro będziesz chyba miała to co ja dziś - deszcz, przenikliwe zimno i ogólnie ponuro . Ale za dzień, dwa, znów będzie piękne . Kwiatuszki jak długo można niech się cieszą życiem ma badylkach a nie w wodzie
Jolu nic tylko podziwiać Twoje poczynania i umiejętności w tworzeniu ogrodu ....
oraz zazdraszczać zagęszczaia się w tak szybkim tempie rabat .... żurawkowo -hostowe pole cud , miód ,malina ....
bardzo ładnie wygląda .
oraz zazdraszczać zagęszczaia się w tak szybkim tempie rabat .... żurawkowo -hostowe pole cud , miód ,malina ....
bardzo ładnie wygląda .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluniu masz całkowitą rację....decyzja podjęta w przyszłym roku skupię się właśnie na nich.......pamelka pisze:Aga i bardzo proszę przestać sie opierać zmieszczą się u Ciebie bez problemu.
Coś mi się wydaje, ze decyzja podjęta
Piękne kolorowe fotki pokazujesz.....u mnie tak niesamowicie zielono......tęskni mi się do jesiennych kolorów....ale jakoś jesień wciąż bojkotuje moje drzewa i krzewy ....Na pocieszenie kupiłam sobie 3 maleńkie chryzantemki w 3 różnych odcieniach rudości i posadziłam na tarasie......jak chcę widoków jesiennych od patrzę na nie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, ja też bym chciała wiedzieć, co to za wielka żurawka na ostatnim zdjęciu. Jakby mi znajoma, ale nie jestem pewna. W każdym razie takiej gigantycznej to ja na pewno nie mam
Żurawki w kolorach ulubionych ale te bordowe najbardziej do mnie przemawiają.Ale lubię wszystkie.
Oczywiście u mnie ich naparsteczek ale już są.Jeżówki jeszcze mnie nie zainfekowały a to nie dlatego ,że ich nie kocham,ale z braku miejsca.
U nas dzisiaj cieplutko więc praca w ogrodzie należała do bardzo przyjemnych czynności.
Pozdrawiam.
Oczywiście u mnie ich naparsteczek ale już są.Jeżówki jeszcze mnie nie zainfekowały a to nie dlatego ,że ich nie kocham,ale z braku miejsca.
U nas dzisiaj cieplutko więc praca w ogrodzie należała do bardzo przyjemnych czynności.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Ula działki do kupienia, tylko finanse nie do .... i kto by to obrabiał M ma plan na staw, ale nie wszystkie plany da się urealnić
Żurawka, choć akurat na nich się nie znam, a moje psiny działaję ze znacznikami to chyba Southern Comfort. Może Marta wspomoże ...
Su, bo to letnie wspominkowe fotki
Jest to klon Shirasawy Aureum /Acer shirasavanum/, w naturalnych warunkach 5-10 metrów, u nas pewnie mniej. Ciekawe ile mają te w Rogowie, czy Kórniku?
Joluś oj deszczu trochę by się przydało, bo znów sucho po tych mrozach. Rh zwijają listki i różyczki wstrzymały rozkwit pąków.
Andrzej też lubię takie mocne kolory żurawek, zgaduję, czyżby to Licoric / jak sugeruje Marta może to być rownież Obsidian /
Adaś u Ciebie jeszcze ładniej niż u mnie Gęsto i kolorowo i to czego mi najbardziej barkuje duże drzewa U nie same oseski, ale jak się rozrosną .... dzieci będą miały problem
Za miłe słowa dziękuję bardzo
Aga dobra decyzja, będziesz zadowolona, tylko pamiętaj nie wydawaj na kapersy, bo .... szkoda nawet mówić.
Zaraz pokażę kilka rudości liściastych, chryzantemek nie mam i chyba ... nie w najblizszym czasie, za to na marcinki się skuszę, te niewielkie
Wandziu, a żebym to ja była pewna, powtórzę wiec raz jeszcze Southern Comfort
Aniu u nas dzisiaj też było przyzwoicie, ale zanim z pracy, wróciłam wyrobiwszy się po drodze z zakupami, szybka kuchnia, kilka fotek i zaczęło zmierzchać. Praca w ogrodzie do soboty musi poczekać i pracowitej niedzieli /szaaa/ chyba, innego wyjścia nie widzę
Na zakończenie chcialam powiedzieć, że za namową jednego Pana z forum i koleżanek, ktorych imion nie zdradzę ośmieliłam się zgłosić propozycję dwóch fotek do Kalendarza 2012.
Tu jest , jakby ktos jeszcze nie czytał wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=47902
Jeszcze można zgłaszać fotki, a potem głosować, wybierając te, które wpadną w oko
Pora na moje zgłoszenie
Oczywiście w następnej kolejności mozna zamawiać nasz forumowy kalendarz na kolejny rok. Zapraszam wszystkich do zabawy.
Żurawka, choć akurat na nich się nie znam, a moje psiny działaję ze znacznikami to chyba Southern Comfort. Może Marta wspomoże ...
Su, bo to letnie wspominkowe fotki
Jest to klon Shirasawy Aureum /Acer shirasavanum/, w naturalnych warunkach 5-10 metrów, u nas pewnie mniej. Ciekawe ile mają te w Rogowie, czy Kórniku?
Joluś oj deszczu trochę by się przydało, bo znów sucho po tych mrozach. Rh zwijają listki i różyczki wstrzymały rozkwit pąków.
Andrzej też lubię takie mocne kolory żurawek, zgaduję, czyżby to Licoric / jak sugeruje Marta może to być rownież Obsidian /
Adaś u Ciebie jeszcze ładniej niż u mnie Gęsto i kolorowo i to czego mi najbardziej barkuje duże drzewa U nie same oseski, ale jak się rozrosną .... dzieci będą miały problem
Za miłe słowa dziękuję bardzo
Aga dobra decyzja, będziesz zadowolona, tylko pamiętaj nie wydawaj na kapersy, bo .... szkoda nawet mówić.
Zaraz pokażę kilka rudości liściastych, chryzantemek nie mam i chyba ... nie w najblizszym czasie, za to na marcinki się skuszę, te niewielkie
Wandziu, a żebym to ja była pewna, powtórzę wiec raz jeszcze Southern Comfort
Aniu u nas dzisiaj też było przyzwoicie, ale zanim z pracy, wróciłam wyrobiwszy się po drodze z zakupami, szybka kuchnia, kilka fotek i zaczęło zmierzchać. Praca w ogrodzie do soboty musi poczekać i pracowitej niedzieli /szaaa/ chyba, innego wyjścia nie widzę
Na zakończenie chcialam powiedzieć, że za namową jednego Pana z forum i koleżanek, ktorych imion nie zdradzę ośmieliłam się zgłosić propozycję dwóch fotek do Kalendarza 2012.
Tu jest , jakby ktos jeszcze nie czytał wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=47902
Jeszcze można zgłaszać fotki, a potem głosować, wybierając te, które wpadną w oko
Pora na moje zgłoszenie
Oczywiście w następnej kolejności mozna zamawiać nasz forumowy kalendarz na kolejny rok. Zapraszam wszystkich do zabawy.
- pamelka
Przemku to acer palmatum Beni Maiko
- pamelka
Przemku pisałam o innym klonie pusta głowa. Miałam zgłosić inne zdjęcie , takie
tu jest Beni.
Zaś na skarpie ten z różowymi przyrostami to acer palmatum Oridono-nishiki, tez palmowy.
Przepraszam za zmylkę. Dodam, że oba już zimowały.
tu jest Beni.
Zaś na skarpie ten z różowymi przyrostami to acer palmatum Oridono-nishiki, tez palmowy.
Przepraszam za zmylkę. Dodam, że oba już zimowały.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu tak to jest, kiedy ma się tyle interesujących widoków
Nie rozumiem tylko, dlaczego musieli Cię namawiać i pisać "petycje"
Gdybym, to ja miała taki urokliwy ogród, to brałabym udział we wszystkich możliwych konkursach
Nie rozumiem tylko, dlaczego musieli Cię namawiać i pisać "petycje"
Gdybym, to ja miała taki urokliwy ogród, to brałabym udział we wszystkich możliwych konkursach