Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesienno-zimowe pogawędki ..... z widokiem :-)

Post »

bardzo sympatyczne ;:180 widzisz jak już jest gęsto? póki działka sąsiedzka jest jeszcze do kupienia to masz czas to przemyśleć :) mogłabyś nawet dorabiać w innym zawodzie, bardziej ogrodniczym, bez obawy oddałabym ogród w Twoje ręcę....a może nie :roll: wycięlabyś mi wszystko i nawtykała małych kolczastych :;230 :;230 jeszcze zapytam o żurawkę na ostatnim zdjęciu, imponujące rozmiary
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To prawda, fotki super - rabata jak w pełni sezonu! :D
A czy na pierwszej jest jakiś klonik po lewej stronie? To jakies maleństwo, czy duży urośnie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Cieszcie się Ty i Twój ogród dzisiejszą piękną pogodą, bo jutro będziesz chyba miała to co ja dziś - deszcz, przenikliwe zimno i ogólnie ponuro :cry: . Ale za dzień, dwa, znów będzie piękne ;:3 . Kwiatuszki jak długo można niech się cieszą życiem ma badylkach a nie w wodzie ;:108
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

:wit Jolu nic tylko podziwiać Twoje poczynania i umiejętności w tworzeniu ogrodu ....
oraz zazdraszczać zagęszczaia się w tak szybkim tempie rabat .... żurawkowo -hostowe pole cud , miód ,malina ....
bardzo ładnie wygląda .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

pamelka pisze:Aga i bardzo proszę przestać sie opierać :wink: zmieszczą się u Ciebie bez problemu.
Coś mi się wydaje, ze decyzja podjęta :;230
Joluniu masz całkowitą rację....decyzja podjęta 8-) :lol: w przyszłym roku skupię się właśnie na nich.......
Piękne kolorowe fotki pokazujesz.....u mnie tak niesamowicie zielono......tęskni mi się do jesiennych kolorów....ale jakoś jesień wciąż bojkotuje moje drzewa i krzewy ....Na pocieszenie kupiłam sobie 3 maleńkie chryzantemki w 3 różnych odcieniach rudości i posadziłam na tarasie......jak chcę widoków jesiennych od patrzę na nie ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, ja też bym chciała wiedzieć, co to za wielka żurawka na ostatnim zdjęciu. Jakby mi znajoma, ale nie jestem pewna. W każdym razie takiej gigantycznej to ja na pewno nie mam :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Żurawki w kolorach ulubionych ale te bordowe najbardziej do mnie przemawiają.Ale lubię wszystkie.
Oczywiście u mnie ich naparsteczek ale już są.Jeżówki jeszcze mnie nie zainfekowały a to nie dlatego ,że ich nie kocham,ale z braku miejsca.
U nas dzisiaj cieplutko więc praca w ogrodzie należała do bardzo przyjemnych czynności.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ula działki do kupienia, tylko finanse nie do .... i kto by to obrabiał :roll: M ma plan na staw, ale nie wszystkie plany da się urealnić :lol:
Żurawka, choć akurat na nich się nie znam, a moje psiny działaję ze znacznikami ;:14 to chyba Southern Comfort. Może Marta wspomoże ...
Su, bo to letnie wspominkowe fotki ;:108
Jest to klon Shirasawy Aureum /Acer shirasavanum/, w naturalnych warunkach 5-10 metrów, u nas pewnie mniej. Ciekawe ile mają te w Rogowie, czy Kórniku?
Joluś oj deszczu trochę by się przydało, bo znów sucho po tych mrozach. Rh zwijają listki i różyczki wstrzymały rozkwit pąków.
Andrzej też lubię takie mocne kolory żurawek, zgaduję, czyżby to Licoric / jak sugeruje Marta może to być rownież Obsidian / :oops:
Adaś u Ciebie jeszcze ładniej niż u mnie :D Gęsto i kolorowo i to czego mi najbardziej barkuje duże drzewa :roll: U nie same oseski, ale jak się rozrosną .... dzieci będą miały problem :;230
Za miłe słowa dziękuję bardzo ;:180
Aga dobra decyzja, będziesz zadowolona, tylko pamiętaj nie wydawaj na kapersy, bo .... szkoda nawet mówić.
Zaraz pokażę kilka rudości liściastych, chryzantemek nie mam i chyba ... nie w najblizszym czasie, za to na marcinki się skuszę, te niewielkie :uszy
Wandziu, a żebym to ja była pewna, powtórzę wiec raz jeszcze Southern Comfort :roll:
Aniu u nas dzisiaj też było przyzwoicie, ale zanim z pracy, wróciłam wyrobiwszy się po drodze z zakupami, szybka kuchnia, kilka fotek i zaczęło zmierzchać. Praca w ogrodzie do soboty musi poczekać i pracowitej niedzieli /szaaa/ chyba, innego wyjścia nie widzę :?

Na zakończenie chcialam powiedzieć, że za namową jednego Pana z forum i koleżanek, ktorych imion nie zdradzę ośmieliłam się zgłosić propozycję dwóch fotek do Kalendarza 2012.
Tu jest , jakby ktos jeszcze nie czytał wątku http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=47902

Jeszcze można zgłaszać fotki, a potem głosować, wybierając te, które wpadną w oko :wink:

Pora na moje zgłoszenie :roll:

Obrazek

Obrazek

Oczywiście w następnej kolejności mozna zamawiać nasz forumowy kalendarz na kolejny rok. Zapraszam wszystkich do zabawy.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Jolu co to za klon z zielonymi liśćmi i różowymi nowymi przyrostami :?:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku to acer palmatum Beni Maiko :D
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Bardzo ładny, tylko szkoda że palmatum, nie mam do nich szczęścia.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku pisałam o innym klonie ;:14 pusta głowa. Miałam zgłosić inne zdjęcie , takie

Obrazek

tu jest Beni.
Zaś na skarpie ten z różowymi przyrostami to acer palmatum Oridono-nishiki, tez palmowy.
Przepraszam za zmylkę. Dodam, że oba już zimowały.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu tak to jest, kiedy ma się tyle interesujących widoków :wink:
Nie rozumiem tylko, dlaczego musieli Cię namawiać i pisać "petycje" ;:224
Gdybym, to ja miała taki urokliwy ogród, to brałabym udział we wszystkich możliwych konkursach :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”