Mój zielony kącik

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony kącik

Post »

Mojego dziś wyrzuciłam. Zgnił ;:46 siedział w ziemi z piaskiemi seramisem. Nie umiem sięchyba nimi opiekować... Drugie podejście i druga porażka... :(
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Ależ tu u Ciebie dużo różności. Każdy wybierze coś dla siebie. Mnie najbardziej w ;:167 zapadła Maranta i Calathea i oczywiście Sansewierie. Storczyki pięknie oko cieszą kolorkami, zwłaszcza, że za oknem tak bardzo ich brak... Super też jest aichryson. Nigdy nie miałam takiej roślinki, ale zapewne będę na nią chętna-spotkałam się tu już z nią i zapadła mi w pamięci... jeszcze trochę i zapisze się na listę oczekujących :) Na zdobycie, rzecz jasna :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Migotko i ja na początku pochwalę sansewierie. Naprawdę nie pojmuję, że jest możliwy taki zwrot o 180 stopni w upodobaniach, bo jeszcze dwa miesiące temu one mi się wcale nie podobały. Podobnie zroślicha, a teraz mam trzy sansewierie i jedną zroślichę. :;230
Maranta wygląda bardzo zdrowo, miałam wieki temu od znajomej, ale ją załatwiłam, może powinnam się jeszcze raz skusić, tylko pytanie, gdzie postawić. :roll:
Oczywiście storczyki piękne, ale to norma. :wink:
Czy begonia, którą pokazałaś, to begonia zimowa? Ja swoją wywaliłam wczoraj i już nigdy nie kupię. ;:14
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Migotko ale nam kwiatów pokazałaś piękne ;:138 Przepiękny aloes no i peperomka mnie zachwyciła dla reszty zielonych wielkie ;:138
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

:wit
Piękne kwiatuszki ;:138
Mnie najbardziej podobają się storczyki :P
Fajne przedszkolaczki skrętnikowe, aż miło popatrzeć.
Marantę też kiedyś miałam, z tego co pamiętam potrzebuje dość dużo światła,
Twoja prezentuje się bardzo ładnie ;:138
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Dziękuję wszystkim za wpisy i miłe słowa
Chrapkanie ma sprawy :wink:
Rapunzelto jest chyba begonia zimowa, w każdym razie to ta, która da się kupić w każdym markecie, ja moja mam od teściowej co prawda, ale nigdy nie doczekałam jej kwitnienia, bo zawsze coś ją trafiło wcześniej :evil:
eva-moja maranta stoi w cieniu, nie mam dla niej miejsca na oknie, boje się, że zima może być tam dla niej trochę za ciemno, w każdym razie jakby zaczęła marnieć to muszę coś wykombinować
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, ja swoją begonię kupiłam chyba na przełomie sierpnia i września i na początku wyglądała bardzo ładnie, a potem zaczęła zrzucać pączki, więc po jakimś czasie zostały liście też niezbyt ładne, po podarte przez te podpierające patyczki.
Nie ma takiej opcji, żebym w przyszłości kupiła, ale twoim życzę jak najlepiej. :)
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

fakt, pięknie one wyglądają w tylu gamach kolorów itp...ale ja po przejściach z moją zdobyczną o więcej się nie pokuszę ...Z mojej tej zjedzonej przez mszyce ostał się tylko korzeń w ziemi, wystawiłam na balkon i zapomniałam o niej i o dziwo odbiła..ale co będzie dalej kto to wie, na razie sobie rosną obie
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p

Post »

U mnie przez całe lato bezproblemowo kwitła begonia bulwiasta, o wielkich kwiatach.
Teraz bulwa odpoczywa razem z gloksyniami do wiosny. Planuję jeszcze dokupić żółtą i różową. :P
A maranta im więcej ma światła tym piękniej wybarwia liście.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evo, begonie bulwiaste to całkiem inna bajka, na moim północnym balkonie praktycznie królują od lat i również teraz trzymam bulwy do wysadzenia w przyszłym roku, natomiast ta zimowa w domu dla mnie nie do przeskoczenia. :?
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Oj śliczne takie wszystkie te Twoje podopieczne a najradośniejsze to te co cieszą kwiatuszkami :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o rany! ale pokazałaś nowości :shock:
skrętniczkom jak już mają po 5cm nowe listki to trzeba odciąć im liścia matkę, tak czytałam i tak uczyniłam ;:108

wszystko u Ciebie pięknie się pnie do góry ;:138
ale najbardziej urzekł mnie aichrysonik - marzy mi się taki ;:108 ;:224
rapunzel pisze:Pomysł z lodówką u mnie odpada po pierwsze z powodu rozmiaru grudnika, a po drugie z powodu zbyt dużego podobieństwa do tego kawału (z bardzo długą brodą) o Leninie.
Znacie?
Ze starego pamiętnika: Otwieram gazetę - Lenin, włączam radio - Lenin, boję się otworzyć lodówkę. :;230
U mnie byłoby tak z kwiatkami wtedy. :wink:

to teraz jest taki dowcip zamiast Lenina jest - Wrona ;:224 (ten od Boeinga)

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p

Post »

Świetnie że Masz wprawę przy begoniach, w razie jakbym miała problemy z nimi w przyszłym roku,
to będę wiedziała do kogo zwrócić się o poradę :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”