Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
- karool
- 200p
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do Erazma! Chętnie dałabym zdjęcia mojej papryki ale muszę się nauczyć wklejać.Tymczasem uwierz mi na słowo ,że moja jest tak samo urodziwa jak Twoja na zdjęciach i też już kilka zebrałam zielonej i pomarańczowej.Moje mają jakby więcej liści spod których nie wyglądają tak ładnie.
Wrócę jeszcze do podlewania.Otóż mój sąsiad na giełdzie dokąd wozi ogórki i pomidory rozmawiał z plantatorami papryki w tunelach i usłyszał ,że zalewają paprykę do stanu ciągłego błota pod nią.Widać jest kilka szkół podlewania.Może też zależy jakie podłoże bo u mnie szybko ziemia wysycha i bez wody natychmiast robi się sucha skorupa.
-pozdrawiam Alicja to dla Ciebie no i papryczki
Wrócę jeszcze do podlewania.Otóż mój sąsiad na giełdzie dokąd wozi ogórki i pomidory rozmawiał z plantatorami papryki w tunelach i usłyszał ,że zalewają paprykę do stanu ciągłego błota pod nią.Widać jest kilka szkół podlewania.Może też zależy jakie podłoże bo u mnie szybko ziemia wysycha i bez wody natychmiast robi się sucha skorupa.
-pozdrawiam Alicja to dla Ciebie no i papryczki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
A ile Alicjo wlewasz wody pod każdą paprykę dziennie?
Ja boję się podlewać je codziennie by nie zgniły korzenie. I tak przy niektórych paprykach liście zaczęły mi więdnąć. Pisze o tym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=16
Ps. Jak wstawiać zdjęcia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=2844
Ja boję się podlewać je codziennie by nie zgniły korzenie. I tak przy niektórych paprykach liście zaczęły mi więdnąć. Pisze o tym http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=16
Ps. Jak wstawiać zdjęcia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=2844
Pozdrawiam Andrzej.
Pytanko o paprykę
w tym roku po raz pierwszy zasadziła paprykę czerwoną , po wysadzeniu jej do tunelu zaczęła żółknąć i zasychać. Czy może ktoś wie dlaczego tak się stało i co mogę zrobić by ja jeszcze uratować??? z góry dziękuję za podpowiedzi!!!! Buziaczki
Papryka pod folię - czy juz można?
witam chcialabym sie dowiedziec czy można juz wysadzać paprykę w namiocie foliowym nieogrzewanym czy jest jeszcze stanowczo za wcześnie,prosze o porady:)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
-
- 50p
- Od: 4 gru 2009, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: PAPRYKA POD FOLIE
Nie wiem czy jeszcze za wcześnie ale ja dziś właśnie wysadziłem
pozdrawiam Marcin
Papryka w tunelu- odmiany, uprawa.
Witam,
od kilku lat uprawiam w tunelach paprykę. Nigdy nie miałem większych problemów z jej uprawą. Jednak w tym roku zaobserwowałem nieciekawe zmiany w ich wyglądzie. Wzdłuż papryki pojawiły się ciemne paski, plamki, wcięcia. Trudno to określić. W tym też celu wklejam kilka zdjęć do określenia tego o czym mówię.
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu?
Gdzie i jak mam szukać rozwiązana?
Co może być przyczyną że papryka ma taki dziwny wygląd?
Proszę o pomoc, jakąkolwiek sugestie?
od kilku lat uprawiam w tunelach paprykę. Nigdy nie miałem większych problemów z jej uprawą. Jednak w tym roku zaobserwowałem nieciekawe zmiany w ich wyglądzie. Wzdłuż papryki pojawiły się ciemne paski, plamki, wcięcia. Trudno to określić. W tym też celu wklejam kilka zdjęć do określenia tego o czym mówię.
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu?
Gdzie i jak mam szukać rozwiązana?
Co może być przyczyną że papryka ma taki dziwny wygląd?
Proszę o pomoc, jakąkolwiek sugestie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Re: uprawa papryki - problem
Akurat na papryce miałam do czynienia tylko z szarą pleśnią, ale ta smugowatość na Twoich owocach kojarzy mi się z jakąś bakteryjną lub wirusową chorobą i to ostrą bo wlazła na owoce.
Pozdrawiam! Gienia.