Elizabetka po śląsku cz. 6.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Elizabetka po śląsku cz. 6.
Cudownie róże już kwitną.....
Izuś tak .....pięknotki wiedziały, że nie mogą mi tak po prostu zdechnąć.....
a Gertrude Jekyll po prostu sama zobacz....jest zjawiskowa jak to mówi Nelka. Nie chca ją za fest chwalić bo jeszcze się zbiesi. Walcza z mszycami...raz musiałam opryskać Karate Zeon i raz Bioseptem coby choroby mszyce nie roznosiły. Tereska i owszem kwitnie ale susza jej doskwierała....Z robieniem fotek mam problem ...rano zbyt prędko a wieczorem zbyt późno....i tak to mosz.
Margosiu niektóre w pełni kwitnienia a większość też ma pączki. Wiesz nawet dobrze bo za dużo byłoby szczęścia na raz.
Gertrude Jekyll
Therese Bugnet
Teraz nowości ....mają pączki:
General Stefanik
Nuits de Young
Ardoise de Lyon
Shailer's White Moss
Centifolia Muscosa znowu chyba zdobędzie pierwsze miejsce w mojej zegrodce
Tu Hippolyte z Pinus cembra i wszędobylska łoboda
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Szperam wśród pelargonii u nas na Ogrodach i oto takie cuda mi się udało wypatrzeć.
tu z Eden Rose od An-eczki.
posadzona koło Degenhard i Levison Gover
tu z Eden Rose od An-eczki.
posadzona koło Degenhard i Levison Gover
Ela padlam na kolana przed Gertrudą chociaż i u mnie kobitka wzięła się i pięknie kwitnie.
Wystraszyłaś mnie tym olbrzymim krzakiem-przeca ja nie mam tyle miejsca dla niej-jak nic wlezie na Giardinę i Pomponellę.
Za nią też coś rozkosznego rośnie i muszę wykopać ale chyba po porzekwitnięciu.To coś wygląda na jakąś historyczną.
Gdymym i ja miała tyle placu-takie pięknoty i u mnie by zagościły a tak-tylko rabatówki i pnące.
Wystraszyłaś mnie tym olbrzymim krzakiem-przeca ja nie mam tyle miejsca dla niej-jak nic wlezie na Giardinę i Pomponellę.
Za nią też coś rozkosznego rośnie i muszę wykopać ale chyba po porzekwitnięciu.To coś wygląda na jakąś historyczną.
Gdymym i ja miała tyle placu-takie pięknoty i u mnie by zagościły a tak-tylko rabatówki i pnące.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Aneczko Gertrudka to dzielna dziewczynka i w dodatku pachnąca....szukam Munstead Wood dla towarzystwa.
Mam nadzieję, że znajdziesz dla niej najlepsze miejsce jakie sobie można wymarzyć.
To jada dalej póki mam chwilkę.
Piwonie i ich chwilka.
Mam nadzieję, że znajdziesz dla niej najlepsze miejsce jakie sobie można wymarzyć.
To jada dalej póki mam chwilkę.
Piwonie i ich chwilka.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Z powojników kwitnie Arabella
kwitnie też żylistek miniaturowy Niko i rozpoczynają przetaczniki no i oczywiście nie może zabraknąć łobody
a wieczornik damski czaruje swoim fioletem
żyje budleja
bodziszek i barbula też
kwitnie też żylistek miniaturowy Niko i rozpoczynają przetaczniki no i oczywiście nie może zabraknąć łobody
a wieczornik damski czaruje swoim fioletem
żyje budleja
bodziszek i barbula też
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Elizabetko szukałam Cię dzisiaj w Ogrodach w Wielopolu
Niedziela to miałaś wolne
Niedziela to miałaś wolne
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Gertruda jest zachwycająca! Ile pąków! Podobnie na muscosie. Moja w tym sezonie coś licho.
Ciekawi mnie ta biała mchówka.
Ciekawi mnie ta biała mchówka.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczęściara! Piwonie pięknie zakwitły, a na moich przymrozek pączki załatwił Została tylko ta zwykła różowa, co ją znielubiłam i ta od Bozenki - na pociechę, bo w ubiegłym roku nie kwitła. Tylko jeszcze nie kwitną.
Barbulka zyje? A moja tym razem chyba naprawdę zmarzła Jeszcze czekam, jednak z każdym dniem tracę nadzieję ... Rób juz sadzonki
Nie chcę Cię martwić, ale to co widać przy budlei, wygląda na chwasta
Slicznie u Ciebie, Elzuniu! Szkoda, ze nie masz dość czasu na zdjęcia. Dzięki za te, co pokazałaś
Barbulka zyje? A moja tym razem chyba naprawdę zmarzła Jeszcze czekam, jednak z każdym dniem tracę nadzieję ... Rób juz sadzonki
Nie chcę Cię martwić, ale to co widać przy budlei, wygląda na chwasta
Slicznie u Ciebie, Elzuniu! Szkoda, ze nie masz dość czasu na zdjęcia. Dzięki za te, co pokazałaś
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eluś Gertruda u mnie też zaszalała ,ale nie spięłam jej tak ładnie jak Ty...i krzak mi się trochę rozlazł...
Trochę przypomina mi Louise Odier ,kwiat podobny i zapach ten sam ...Piwonie cudne ,zapach pewnie sie unosi z dalek a.
Widzę ,że drzewko fuksjowe nieźle sobie u Ciebie daje radę,u mnie kwiaty w dalekiej przyszłości...przewidziane,sądząc po przyroście zieleni...
Stefanik rozbujał się nieźle,mchówki pokazują się z najlepszej strony...
Trochę przypomina mi Louise Odier ,kwiat podobny i zapach ten sam ...Piwonie cudne ,zapach pewnie sie unosi z dalek a.
Widzę ,że drzewko fuksjowe nieźle sobie u Ciebie daje radę,u mnie kwiaty w dalekiej przyszłości...przewidziane,sądząc po przyroście zieleni...
Stefanik rozbujał się nieźle,mchówki pokazują się z najlepszej strony...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Eluś, ile u ciebie kolorków
Róże już ci kwitną a u mnie dopiero w pąkach, piwonie piękne!!!
Róże już ci kwitną a u mnie dopiero w pąkach, piwonie piękne!!!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
Hejka
Ewiczko miałam wolne....wpadnij w tygodniu....w środę ma nie padać.
Oliwko mnie też bardzo ciekawi ta mchówka...zresztą pozostałe też bo to będą pierwsze ich kwiaty u mnie.
Muscosa jak na razie bardzo się stara a Gertrudka również.....chcę jej dokupić Munstead Wood do towarzystwa. Tak to jest co roku inna róża zachwyca.....w tym roku moje Flammentanz podmarzły ale fajnie robią nowe przyrosty.
Izka wszystkie piwonie są cudowne...obojętnie czy te zwykłe czy te rasowe.....cudne i już. Moja od Bożenki tez jeszcze nie kwitła....trzeba będzie ją podkarmić deczko. A co do barbuli to musisz sobie sama zrobić sadzonki bo ja nie wiem jak ...To chyba nie chwast z budlei wyrósł obym się nie myliła. Obiecuję robić więcej fotek Dzięki
Nelusia Gertrudka sama mnie zaskoczyła....fajna jest ....i ta ilość kwiatów i kolor i zapach cudne. Fuksja ma piękne baletniczki bardzo lubię fuksje.....a mchówki to już jestem pokonana.
Reniu u Ciebie też na pewno za chwilę wystartują, że nie bydzie im rady.
Parę fotek z niedzieli:
Juka się zapowiedziała z kwiatkami....stulistna Petite de Hollande poniżej
Flammentanz w tym roku przemrożona ale już robią się nowe przyrosty.
goździki są fajne.
Ewiczko miałam wolne....wpadnij w tygodniu....w środę ma nie padać.
Oliwko mnie też bardzo ciekawi ta mchówka...zresztą pozostałe też bo to będą pierwsze ich kwiaty u mnie.
Muscosa jak na razie bardzo się stara a Gertrudka również.....chcę jej dokupić Munstead Wood do towarzystwa. Tak to jest co roku inna róża zachwyca.....w tym roku moje Flammentanz podmarzły ale fajnie robią nowe przyrosty.
Izka wszystkie piwonie są cudowne...obojętnie czy te zwykłe czy te rasowe.....cudne i już. Moja od Bożenki tez jeszcze nie kwitła....trzeba będzie ją podkarmić deczko. A co do barbuli to musisz sobie sama zrobić sadzonki bo ja nie wiem jak ...To chyba nie chwast z budlei wyrósł obym się nie myliła. Obiecuję robić więcej fotek Dzięki
Nelusia Gertrudka sama mnie zaskoczyła....fajna jest ....i ta ilość kwiatów i kolor i zapach cudne. Fuksja ma piękne baletniczki bardzo lubię fuksje.....a mchówki to już jestem pokonana.
Reniu u Ciebie też na pewno za chwilę wystartują, że nie bydzie im rady.
Parę fotek z niedzieli:
Juka się zapowiedziała z kwiatkami....stulistna Petite de Hollande poniżej
Flammentanz w tym roku przemrożona ale już robią się nowe przyrosty.
goździki są fajne.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Sama? To muszę najpierw dojechać, a przecież zabrali nam pociagi
A w soboty i niedziele to u nas autobusy też nie kursują ... Załatwili nas!
Po Dlamentanz nie widać zadnych uszkodzeń. Będzie pieknie jak zawsze!
Goździki są bardzo fajne I jukki bedą ... Na moich to chyba nie dozyje kwiatów
A w soboty i niedziele to u nas autobusy też nie kursują ... Załatwili nas!
Po Dlamentanz nie widać zadnych uszkodzeń. Będzie pieknie jak zawsze!
Goździki są bardzo fajne I jukki bedą ... Na moich to chyba nie dozyje kwiatów
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Też się zachwycę Gertrudą bo wielka a kwiatów ma masę, uwielbiam takie bezproblemowe pięknotki.
Ładnie nówki startują, moje niestety troszkę liche co niektóre.
Ładnie nówki startują, moje niestety troszkę liche co niektóre.