Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

mniodkowa pisze:Dziewcyznki zasiadać do FO bez kajecika nie da się
No wiem, wiem. Ale ja mam takie swoje spaczenie, że ten kajecik ma być idealny. Nie umiem tego wytłumaczyć ale no mało który zeszyt czy notes zaspokajają moją chęć posiadania czegoś pięknego, perfekcyjnego i zapełnionego ślicznymi notatkami. :;230 :;230 Wpuścić mnie do sklepu papierniczego to mniej więcej jak do ogrodniczego. Mogę godzinami przebierać w piórach, zeszytach, długopisach itp :;230 A jak na złość żadnego papierniczego w okolicy nie mam ;:223
mniodkowa pisze:ponotowałam smużynę (Anankee)
Dziękuję bo z radością bym się nią zaopiekowała - poza tym skoro wymaga odmładzania to bym się nauczyła w końcu jak ukorzeniać i rozmnażać roślinki :)
mniodkowa pisze: bo mamy dużego nowego domownika ;:154 (zdjęcia pewnie w weekend)
A uchyl rąbka tajemnicy chociaż co to za domownik?? :)
mniodkowa pisze:namawiają namawiają no i jeszcze wezmą i namówią no
A potem człowiek się zastanawia dlaczego nagle znalazł się przy kasie w Lidlu z draceną w łapce. Jak to się nazywa? Przekaz podprogowy? :;230 :;230
mniodkowa pisze:ja jestem typem osoby, która nie lubi zagracania domu meblami, ściany mam wszędzie gołe i zapierałam się jak tylko mogłam aby półek nie wieszać
Hahaha - to tak jak ja :D - czyli powiadasz, że w następnym etapie mojej zielonej choroby zazielenią się ściany?
Ja ciągle marzę o półeczce takiej stawianej, na 4 nóżkach, coś w sumie jak taborecik tylko z przeźroczystym blatem żebym mogła sobie stawiać piętrowo kwiatuszki. Na dole eszewerie, bo one są niskie a powyżej jakieś inne. to by mi na pewno ułatwiło życie.
heliofitka pisze:Dzieci polecam, bo w moim przypadku to dwa kwiatki więcej na imieniny, urodziny, Walentynki itp.itd. + Dzień Matki + a w przyszłości Dzień Babci :;230
Patrz mniodkowa co nas omija ;:224 Ale ja chyba jednak zostanę przy udzieciownieniu kwiatków ;:173 A co do tłumaczenia M, że jak to tak że na dzień matki za kwiatka inne kwiatki to zawsze można powiedzieć, że takie rodziny wielokwiatkowe są szczęśliwsze :;230 :;230
Niunia1981 pisze:kręcił się ciągle ochroniarz i nawet nie dało rady zerknąć czy jakiś biedny listek nie leży gdzieś urwany
Ciekawe czy ktoś już gdzieś opisał taką odmianę kleptomani :D :;230 Szkoda, że nie udało Ci się gwizdnąć ani listeczka. Może next time ;:172
mniodkowa pisze:siedzę w pracy zaflukana i czekam na mleko do kawy, bo kawa dobra na wszystko ;:191
Oj kawy bez mleka się nie da. Ja to w sumie pijam mleko z kawą raczej. Ale jaka pyszniutka za to. Mam nadzieję, że już ktoś Ci tam to mleczko dostarczył :D
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anankee właśnie się dowiedziałam, że w drodze do domu wstępuje z koleżanką do Carrefoura :;230 Będę szukać bezpańskiego listka ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Niunia1981 pisze:Chwilkę mnie nie było a tu już dwie strony

Monia bo ja dziś zakomunikowałam, że zamierzam tu siedzieć, ciągać nosem i nic nie robić ;:164 zaakceptowano ;:215
Natomiast królików ani innych zwierzątek nie mam, ale strasznie nie lubię przesuwania doniczek w celu odkurzenia, umycia podłogi :evil: mam jeden stojaczek na kółeczkach i muszę dokupić jeszcze ;:224 tylko za chiny nie pamiętam gdzie go kupiłam, a pamiętam, że jakiś strasznie tani był (ok 10zł dałam)
Niunia1981 pisze:Półeczka na kwiatki - o to ci postęp! A tak się wzbraniałaś przed zastawianiem ścian Chęć posiadania wiekszej ilości kwiatków zwyciężyła nad zmysłem estetycznym

no toż! ;:171 jak moje dwa hibiskusy i jedna hoja stojące na parapecie zasłaniają całe wpadające słońce od poziomu 1,60m w dół, to kwiatuszki muszą się ulokować na pięterku, a pięterko to cóż - półeczka ;:108 bo na kwietnik już za specjalnie miejsca nie mam ;:151
Modivhaszma pisze:czyżbyś tam w dracenach miała tzw "lucky bambo"?

Modivhaszma - witaj u mnie :wit
tak posiadam lucky bamboo i to nawet dwa, te takie plecione to też za lucky uchodziło jak kupowałam :;230
Anankee pisze:Mam nadzieję, że już ktoś Ci tam to mleczko dostarczył

;:108 i do razu rzuciłam się na nie jak spragniony na wodę na pustyni :;230
Anankee pisze:A co do tłumaczenia M, że jak to tak że na dzień matki za kwiatka inne kwiatki to zawsze można powiedzieć, że takie rodziny wielokwiatkowe są szczęśliwsze

on już w sumie zorientowany, że ja taka :tan jak u kwiatków coś dobrego się dzieje... albo jak kwiatków przybywa haha więc może "łyknie" "okazję" :wink:
Anankee pisze:A uchyl rąbka tajemnicy chociaż co to za domownik??

M zabrał od rodziców swego chyba 15-letniego kaktusa ;:154 bo tam podobno przestał rosnąć (jakby tak mu miejsca nie zmieniano co miesiąc to pewnie i by rósł ;) ) i teraz stoi... przy wejściu na balkon, masakra ;:223
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Jako ,że dziś moje ciśnienie zbliża się do zera, to w pierwszej wersji myślenia przeczytałam,że 15 metrowego kaktusa ;:oj ;:202 .
Miodkowa podejrzewam,że jeszcze tej wiosny będziesz miała problem ze znalezieniem miejsca do spania. ;:19 ;:173 .
Chodzę po kwiaciarniach tylko dlatego,żeby Ci zdać relację co i gdzie możesz dokupić. Sobie nie kupuję ;:202 .
Wzięłam na wstrzymanie, chyba,że achimenesy- to odpuszczę wstrzymanie ;:108 .
A jak tam klawiatura, obgilowana? :roll: Przetrzyj może spirytusem ;:333 ?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, no i doczekałam się kolejnego oczopląsu: szeflery, draceny, smużyna i skrętnikowy kwiatek. ;:63
Smużyna jest prześliczna, kto wie, może i ja się o jakieś szczepki przymówię przy okazji kolejnego odmładzania. ;:224
Czekam na zdjęcia półeczki.
Przy następnej okazji napiszę, więcej, ale mam tyle zaległości, że muszę się niestety streszczać.

kohlerio, 15-metrowy kaktus mnie rozwalił, leżę i kwiczę. :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

No tym kaktusem to i mnie ubawiłyście :;230 aż musiałam na niego spojrzeć (bo już miałam przypuszczenia, że gile mi na klawiaturze namieszały i głupot nawypisywałam) i sobie myślę, że on to nawet 1,5 metra nie ma co dopiero 15 ;:202
kohleria pisze:Chodzę po kwiaciarniach tylko dlatego,żeby Ci zdać relację co i gdzie możesz dokupić. Sobie nie kupuję

osz Ty ;:219 nie wiem czy dziękować czy ;:124 bo ja po kwiaciarniach nie chodzę bo w nich ceny mi nie pasują ;:222 moje kwiaciarnie znajdują się w Biedronce, Kauflandzie... nawet i w Lidlu nic nie kupiłam bo uznałam, że drogo :;230
Aaaaa a'propos Lidla - wracam sobie z pracy i myślę... a może pójść do tego Lidla i kupić dracenę...? wydam część tych co mam i będę mieć jakąś oryginalną... Ale zaraz potem pomyślałam: no głupia, dracena to dracena, te nie rosły, tamta tez rosnąć nie będzie ;:14 Wniosek z moich 2-minutowych przemyśleń: wydać draceny, które mam aby było miejsce na inne, chętniejsze do współpracy kwiatki :;230
kohleria pisze:A jak tam klawiatura, obgilowana?

;:108 co chwilę słyszę w swoim kierunku "na zdrowie" :;230

gruboszki.... nie grubosze ;:185 dla porównania długopis położyłam ;:173

Obrazek

no i mój pięknie rosnący polyscias :tan przestaje na parapecie się mieścić i co teraz?? ;:144

Obrazek

a także te... filodendrony?? :oops: po prawej dziurawy to filodendron ale ten po lewej to nie pamiętam co... ;:182 tak czy siak, oba nie rosną, stoją jak wryte, tylko je myję co jakiś czas bo się kurzą, żadnej z nich radości ;:155

Obrazek

Więcej chyba dopiero w weekend, bo te egipskie ciemności mnie dobijają, zdjęcia nie takie jak trzeba wychodzą no i ogólne samopoczucie do bani ;:222 całe szczęście jutro piątek :heja
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27

Post »

ja bym z chęcią zobaczyła ten twój stoliczek na kólkach za 10zł co masz na kwiaty :lol:
dobra i tania sprawa -pokazuj :lol:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzień dobry kochaniutka ;:oj
Jak zdrówko? Już lepiej? ;:168
Koniecznie pochwal się tą nową półeczką ;:108 , ja ściany też mam puste w dużym pokoju, może czas coś zmienić ;:224
Chyba trzeba zacząć myśleć o twoim balkonie, jakie kupiłaś te krzesełka? Zaraz ci tu pomożemy dobrać farbę i doniczki ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Daj czas filodendronkom, one mają okres przestoju i rosnięcia, czasem jak wryte stoją i parę miesięcy. :wit
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Fajnie twoja smużyna sie rozrosła,skrentnik i w ogóle wszystko,połyscias w tej doniczce cikawie się prezętuje.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Mniodkowa :wit przyznaj, że długopisy położyłaś nie dla ukazania proporcji :wink: ? Reklamujesz swoją miodkowość ;:180 . Przyznam,że robią wrażenie :uszy .
Cieszę się, że kupiłam polisciasy- 2 szt w Biedronce. Jeden taki jak Twój , drugi okrągłe variegata listki. Rosną zdrowo i szybko. Bardzo łatwe w uprawie ;:333 .
Fajnie,że padało :tan , nałapałam 3 wiadra deszczówki. :heja . Zraszam kwiaty , a one w podzięce z niebem już zaczynają rozmawiać :D .
Pozdrawiam cieplutko. ;:168

P.s. Co Ci szkodziło zajść do Lidla, tylko oko napaść :roll: ?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Bardzo ciekawe te długopisy, choć zwątpiłam, czy one są realne czy wirtualne. Teraz to takie cuda można robić w programach graficznych... :roll:
Swoją drogą, jeśli są realne, to ja tez chcę takie podpisane. ;:224
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

A mnie się baardzo podoba ten dziurawy filodendron ;:63 .Gdybyś chciała się go pozbyć... ;:131 ;:224 ,to ja chętnie ;:4 ,lub wymienię się ;:333 :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”