Annar - mój ogród.
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Annar - na razie szkółka...
Dorota71 - dziękuję
Dobrosia - Hortensje ogrodowe mam w gruncie w bardzo osłoniętym miejscu. Są posadzone na włókninie i przykryte korą. Na zimę otulam je tylko agrowłókniną i jakoś kwitną
Mam kilka nowych i teraz zobaczę jak sobie poradzą z kwitnieniem w przyszłym roku.
Orliki możesz posadzić wszędzie. Ja mam je na słońcu, jak i również w cieniu z paprociami. Są zupełnie bezproblemowe i same się wysiewają. Przesadzam je cały sezon i nigdy nie straciłam ani jednej sztuki
Anitaaa - to i tak dobrze, że możesz przekupić
Piwo to tylko ja lubię Mojego M ciężko na coś przekupić
Dobrosia - Hortensje ogrodowe mam w gruncie w bardzo osłoniętym miejscu. Są posadzone na włókninie i przykryte korą. Na zimę otulam je tylko agrowłókniną i jakoś kwitną
Mam kilka nowych i teraz zobaczę jak sobie poradzą z kwitnieniem w przyszłym roku.
Orliki możesz posadzić wszędzie. Ja mam je na słońcu, jak i również w cieniu z paprociami. Są zupełnie bezproblemowe i same się wysiewają. Przesadzam je cały sezon i nigdy nie straciłam ani jednej sztuki
Anitaaa - to i tak dobrze, że możesz przekupić
Piwo to tylko ja lubię Mojego M ciężko na coś przekupić
Dziękuję za odpowiedź. Zaplanuję sobie gdzieś rabatę z bylinami i posadzę między innymi orliki. Znowu będzie robota
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- Annar13
- 1000p
Dobrosia - Orliki naprawdę warto posadzić
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Piękności ogród...
ciekawe jak te storczyki będą ci rosły... ja się boje kupować żeby nie zmarnować...
Wiciokrzew szaleje
ciekawe jak te storczyki będą ci rosły... ja się boje kupować żeby nie zmarnować...
Wiciokrzew szaleje
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Annar13
- 1000p
Jagusia - Codziennie do nich zaglądam
Nasza forumowiczka Genia mówi, że rosną bezproblemowo więc mam nadzieję,że właśnie tak będzie. Nowych odmian nie kupuję - potraktuje to jako eksperyment. Wiciokrzew jest cudowny jak kwitnie. Pozdrawiam
Nasza forumowiczka Genia mówi, że rosną bezproblemowo więc mam nadzieję,że właśnie tak będzie. Nowych odmian nie kupuję - potraktuje to jako eksperyment. Wiciokrzew jest cudowny jak kwitnie. Pozdrawiam
Właśnie wróciłam z wielkiego festynu ogrodniczego w Kalsku - zakupy bardzo udane Ciekawe kolory jeżówek, pysznogłówki, żurawek i funkii. Ale niestety nie było orlików Muszę popytać na ogródkach działkowych, może ktoś się podzieli ze mną
Pozdrawiam - Dosia
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duet kokoryczy z brunnerą bardzo udany
Witaj! Widzę tutaj wiele fajnych zdjęć do oglądania. Zapisuję się i pozdrawiam. M Podziwiać będę jutro
Witaj! Ja nie wiem, dlaczego Ciebie jeszcze nie odwiedziłam? Przecież jesteś moją sąsiadką! Już się szybciutko wpisuję, żeby być na bieżąco Obejrzałam wątek od początku, piękne masz roślinki! Magnolia przepiękna, ale już przekwitła, więc pozachwycam się wieloma odmianami orlików. Uwielbiam je i co roku wysiewają mi się na potęgę Bardzo mi się podoba, że wstawiasz na zdjęciach odmiany roślin, od razu wiadomo co i jak Dla mnie to bardzo istotne, bo lubię znać odmiany... Wiciokrzew rewelacyjny! U mnie jeszcze nie kwitnie, chociaż w tamtym roku obsypany był już o tej porze kwiatami. Co roku mu grożę, że go wyrzucę, bo łapie mączniaka i różne inne zarazy, ale mam do niego sentyment, bo to jedna z pierwszych roślin w moim maleństwie. Czy Twój też bywa taki chorowity?
- Annar13
- 1000p
dorcia7, Monifd - dziękuję bardzo
bozunia - dziękuję i witam sąsiadkę Mój wiciokrzew jak na razie bez żadnych chorób, ale gdy pada zapobiegawczo go pryskam.
Lubię wiedzieć nazwy odmian roslin, ale NN-ów tez mam całe mnóstwo Jak mi się cos podoba to muszę posadzić.
Właśnie wróciłam z tygodniowego wypadu w góry i jestem nieźle przeziębiona.
A tu tyle roboty na ogrodzie. Zielsko rośnie na potęgę, najróżniejsze grzybki i mszyca atakuje mi roslinki
Bez pryskania się dziś nie obejdzie. Tydzień czasu i na ogrodzie takie zmiany.
I kilka zdjęć...
bozunia - dziękuję i witam sąsiadkę Mój wiciokrzew jak na razie bez żadnych chorób, ale gdy pada zapobiegawczo go pryskam.
Lubię wiedzieć nazwy odmian roslin, ale NN-ów tez mam całe mnóstwo Jak mi się cos podoba to muszę posadzić.
Właśnie wróciłam z tygodniowego wypadu w góry i jestem nieźle przeziębiona.
A tu tyle roboty na ogrodzie. Zielsko rośnie na potęgę, najróżniejsze grzybki i mszyca atakuje mi roslinki
Bez pryskania się dziś nie obejdzie. Tydzień czasu i na ogrodzie takie zmiany.
I kilka zdjęć...
- Annar13
- 1000p
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
W zeszłym tygodniu w górach faktycznie można było się nabawić przeziębienia i przy okazji wodowstrętu A jak ładnie chwasty rosły w taką pogodę
- Annar13
- 1000p
sweety - z tą wodą nie było tak źle, tylko troszkę mżawki przez pierwsze dwa dni, potem ok, tyle, że zimno.
Dwa wiadra chwastów jak na razie wyrwałam, więcej mi się nie chce
Dwa wiadra chwastów jak na razie wyrwałam, więcej mi się nie chce