Różano-liliowy ogród w lesie - Rozanka cz.3
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różano-liliowy ogród w lesie - Rozanka cz.3
Ewciu, a u Ciebie piękne lilie biała jest śliczniutka.
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa co zrobić z cebulą lilii, która zaczęła wypuszczać biały pędzik, kupiłam ją w sklepie kilka dni temu, dzisiaj poszłam sadzić a tu zaczęła się wegetacja. A drugą lilie przesadzałam w inne miejsce a ona wypuściła sporo nowych liści, co robić, jak tak będzie czy to znaczy, że nie zakwitną na drugi rok?
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
kurcze, nie mam czasu, ale właśnie idę do sprzedażowego
Melduję, że byłam i juz na PW poszło to co chcę.
Melduję, że byłam i juz na PW poszło to co chcę.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jeszcze Wam kwitną lilie?
Moje już z miesiąc nie.
Moje już z miesiąc nie.
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Alutko, tak mi przykro. Z tego co czytam, to wiele osób ma problemy z pożeraczami lilii. A może tylko się ukryły i wyjdą w przyszłym sezonie, czasem tak się zdarza. Mam nadzieję, że kwiaty Speciosum podobały Ci się. U mnie jeszcze kwitną. Robiłam nawet z nich bukiet na chrzciny, w połączeniu z białymi kosmosami/onętkami. Bardzo pięknie wyglądały, szkoda, że nie zrobiłam fotki.
Majeczko, białe są superaśne, ale trzeba im obrywać pręciki, bo brudzą. Cały czas kwitną, jeszcze Debbie i Mr. Job pojedynczo, no i Speciosum Album cieszy kwiatami.
Mario, ciężka sprawa jak zaczęły szybką wegetację. Musiały siedzieć w chłodni i w ciepłym sklepie zaczęły kiełkować. Proponuję ukręcić delikatnie pęd i posadzić do ziemi. Powinny w nowym sezonie puścić nowy i zakwitnąć. Jak zostawisz te pędy to mogą przemarznąć i zginąć.
Marzenko, odebrałam zamówienie.
Gosiu, moje wciąż kwitną. Nie jest to spektakularne, ale pojedyncze kwiaty cieszą. Zresztą mieczyki też dopiero zaczęły. Mam nadzieję, że wszystko zdąży przed mrozami.
Majeczko, białe są superaśne, ale trzeba im obrywać pręciki, bo brudzą. Cały czas kwitną, jeszcze Debbie i Mr. Job pojedynczo, no i Speciosum Album cieszy kwiatami.
Mario, ciężka sprawa jak zaczęły szybką wegetację. Musiały siedzieć w chłodni i w ciepłym sklepie zaczęły kiełkować. Proponuję ukręcić delikatnie pęd i posadzić do ziemi. Powinny w nowym sezonie puścić nowy i zakwitnąć. Jak zostawisz te pędy to mogą przemarznąć i zginąć.
Marzenko, odebrałam zamówienie.
Gosiu, moje wciąż kwitną. Nie jest to spektakularne, ale pojedyncze kwiaty cieszą. Zresztą mieczyki też dopiero zaczęły. Mam nadzieję, że wszystko zdąży przed mrozami.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ewciu, co słychać
Lilie naprawdę jeszcze kwitną
Lilie naprawdę jeszcze kwitną
- Rozanka
Majeczko, lilie jeszcze kwitną, Mr Job otwiera pojedyncze kwiaty i Speciosum Album całe białe.
Na razie nie mam chwili na wstawianie fotek, ale poprawię się jak wyjdę z ziemi.
Na razie nie mam chwili na wstawianie fotek, ale poprawię się jak wyjdę z ziemi.
- Sosenki4
Fajne określenie: Jak wyjdę z ziemi. To jestem na podobnym etapie, ale ja sadzę, a Ty pewnie wykopujesz. Nakupiłam cebulowych jak głupi klusek i latam i szukam im miejsca. Koło świerka robię koło i daję tam tulipany i lilie. Świerk zyska, bo dam cebulom lepszej ziemi, a cebulowe będą miały obrońcę przed kosiarką , bo wyobraź sobie, że omija go M. A w koło kółka ułożę kamienie.
Fajnie, że wciąż cieszysz się liliami, mnie zostaje podziwiać je u Ciebie. Czy przesyłka doszła, bo inne dziewczyny dostały, wysłane razem z Twoją. Pisałam, ze to maleństwa
Fajnie, że wciąż cieszysz się liliami, mnie zostaje podziwiać je u Ciebie. Czy przesyłka doszła, bo inne dziewczyny dostały, wysłane razem z Twoją. Pisałam, ze to maleństwa
- Rozanka
Marzenko, dziękuję za cebulki. Dotarły w idealnym stanie. Niektóre to całkiem spore, a nie żadne maleństwa.
Fajnie je zapakowałaś, też myślałam o takim sposobie, ale moje się nie mieszczą w te dziurki.
Cebulowe przy świerku będą ładnie wyglądać, na takim tle. Sprawdzaj czasem czy im nie za sucho, bo świerk mocno wodę ciągnie.
Ja wykopuję i zakopuję, zwariować można. Dobrze, że się pogoda robi, to może zdążę przed zimą.
Fajnie je zapakowałaś, też myślałam o takim sposobie, ale moje się nie mieszczą w te dziurki.
Cebulowe przy świerku będą ładnie wyglądać, na takim tle. Sprawdzaj czasem czy im nie za sucho, bo świerk mocno wodę ciągnie.
Ja wykopuję i zakopuję, zwariować można. Dobrze, że się pogoda robi, to może zdążę przed zimą.
- Sosenki4
Teraz miejmy nadzieję, ze pomyłek nie będzie, bo do różnych torebek miałam tylko karteczki powkładane i skąd pewność, ze ktoś karteczek nie pomylił?
Dobrze, że foremka doszła w całości, to był taki szybki pomysł i sprawdził się jak widzę. Wiem, ze Twoje cebulki sie w to nie pomieszczą, bo Twoje to już gotowe do kwitnięcia.
Dobrze, ze utwierdziłaś mnie w słuszności tej rabaty, bo juz poprawiać nie mam siły. Tego świerka i tak podlewam latem, bo inaczej to już dawno by usechł. To i cebulki dostaną wody. Może jeszcze jakąś obwódkę tam zrobię, ale z jednorocznych, żeby rabatka mogła się rozrosnąć . Pokazałam ja u siebie, jakbys miała czas zajrzeć
Dobrze, że foremka doszła w całości, to był taki szybki pomysł i sprawdził się jak widzę. Wiem, ze Twoje cebulki sie w to nie pomieszczą, bo Twoje to już gotowe do kwitnięcia.
Dobrze, ze utwierdziłaś mnie w słuszności tej rabaty, bo juz poprawiać nie mam siły. Tego świerka i tak podlewam latem, bo inaczej to już dawno by usechł. To i cebulki dostaną wody. Może jeszcze jakąś obwódkę tam zrobię, ale z jednorocznych, żeby rabatka mogła się rozrosnąć . Pokazałam ja u siebie, jakbys miała czas zajrzeć
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewuniu moja Speciosum Album ciągle kwitnie.
Mnie się nie chce obrywać pręcików i niech sobie będą takie jakie natura je stworzyła, mogą być brudne a jak mnie zbrudzą i wiem że byłam w ogrodzie.
Mnie się nie chce obrywać pręcików i niech sobie będą takie jakie natura je stworzyła, mogą być brudne a jak mnie zbrudzą i wiem że byłam w ogrodzie.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ewuniu! Ty już wiesz, że mi się u Ciebie podoba! Wypatrzyłam najpierw oczywiście swoje ulubienice dalie, ale jestem pod wrażeniem całokształtu i bedę zaglądać
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Paczka przyszła Bałam się o różę, bo tak długo szła, ale jest OK Dziękuję