Tak,tak zgadzam sie ja u Igi sporo kupiłam , i wszystkie rosną jak na drożdzach, sadzonki konkretne nawet gratis ostatnio był-dodatkowa żurawka, a zaczęłam kupować u Igi na all.. jak jeszcze pojecia o FO nie miałamimwsz pisze:iga23 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53388
Nasze wyzwanie działkowe :)
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
ja u Igi też kupiłam kilka pięknych sztuk i jedną w Leroy Merlin - te od Igi pięknie rosną ta z marketu przyniosła mi opuchlaka na działkę... więc nie ma się nad czym zastanawiać a markety omijać szerokim łukiem
Magda - pilna uczennica Matki Natury
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak to bywa że w jednym ogrodzie rośnie to ładnie w innym co innego ja też żurawek już nie kupuję bo połowa padła mi po tej zimie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
kochani mrówki wytoczyły mi wojnę bo zaczęły podgryzać moje małe roślinki, szczególnie rojnka ostrego posmakowały dziś był mój ruch więc ja im na to Substralu zapodałam , a że po substral byłam w szkółce to nie mogła bym wyjść stamtąd bez ... żurawki
i z moja wcześniejszą prezentuje się tak
ach te kontrasty
i z moja wcześniejszą prezentuje się tak
ach te kontrasty
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
A okrywałaś je może igliwiem ??ElleBelle pisze:Tak to bywa że w jednym ogrodzie rośnie to ładnie w innym co innego ja też żurawek już nie kupuję bo połowa padła mi po tej zimie
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Jakie piękne żurawki-zaczynam je lubić -super
I jak wojna z mrówkami? pomogło?
Krzysiek
I jak wojna z mrówkami? pomogło?
Krzysiek
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 lip 2012, o 14:15
Piękne żurawki, normalnie wszędzie je widzę i coś czuję, żę jakaś choroba mnie bierze
Ja z mrówkami też walczę, jeszcze nie obgryzają roślin, bo mam ich niewiele, tylko mrowisko urządziły sobie w mojej narzędziowni - raz posypałam takim różowym proszkiem - nie pamiętam nazwy i na razie się wyniosły.
Ja z mrówkami też walczę, jeszcze nie obgryzają roślin, bo mam ich niewiele, tylko mrowisko urządziły sobie w mojej narzędziowni - raz posypałam takim różowym proszkiem - nie pamiętam nazwy i na razie się wyniosły.
- Violalpina
- 100p
- Od: 18 sie 2012, o 00:30
Osiu, albo mam zwidy (=skutek uboczny po robieniu nalewki hihihi), albo ta jasna żurawka to jakiś mutant taka duża Takie teraz w sklepach sprzedają?
Tę rabatę masz słoneczną? Niektóre żurawki o jasnych liściach przypalają się na słońcu (chyba Citronelle, Electric Lime, Lemon Chiffon). Ale lepiej zapytać eksperta, wyżej w poście masz linka do Igi.
Niektóre ludy ponoć jedzą mrówki...
Tę rabatę masz słoneczną? Niektóre żurawki o jasnych liściach przypalają się na słońcu (chyba Citronelle, Electric Lime, Lemon Chiffon). Ale lepiej zapytać eksperta, wyżej w poście masz linka do Igi.
Niektóre ludy ponoć jedzą mrówki...
- DuczekiOsia
- 1000p
- Kontakt:
czy ja wiem taka średnia, kupowałam w szkółce ale niestety na żurawkach nie napisane są ani odmiany ani ich wymagania. Nie mam cienia nigdzie na działce gdyż rośnie tam tylko jeden świerk i mała jabłonka, więc praktycznie go niema mam nadzieje że nic jej się nie będzie działo .... a jak tak to nie będzie wyjścia i przesadzę albo dokupię jakieś drzewko karłowate i posadzę aby zrobiło cień
ja w dzieciństwie jadłam mrówki ale już z tego dawno wyrosłam
ja w dzieciństwie jadłam mrówki ale już z tego dawno wyrosłam
Ja miałam 3 żurawki, kupione w sklepie ogrodniczym, bordowe, odratowane, bo prawie zasuszone były (stąd niska cena) trzymają się wspaniale na słoneczku, jednak ta zielona z takimi żyłkami bordowymi padła mi, więc może lepiej przesadzić??
Mam jeszcze zdobyczną drżączkową, jej słońce nie przeszkadza.
Z mrówkami też walczę, zrobiły sobie mrowisko pod korzeniem mojego iglaka płożącego, a ja się zastanawiałam dlaczego on brązowieje.
Mam jeszcze zdobyczną drżączkową, jej słońce nie przeszkadza.
Z mrówkami też walczę, zrobiły sobie mrowisko pod korzeniem mojego iglaka płożącego, a ja się zastanawiałam dlaczego on brązowieje.
Pozdrawiam Justyna
mój skromny ogród - początki
mój skromny ogród - początki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nie każda zurawka czuje się dobrze w słońcu,ja mam ich sporo odmian, nigdy niczym nie przykrywam i nie wymarzają ,a zimy ostatnio u nas też z dużymi mrozami
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamiętam uzyskane info, że żurawki o jasnych listkach sadzic w cieniu lub półcieniu, nie na całkowitym słońcu bo je popali
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Lodziu, nie było mnie tylko kilka dni , a Ty pędzisz ze trudno dogonić i trawnik już zakładasz . Ludek doniczkowy fajny, kamole taszczysz jak większość z nas na FO. Ale wiosną będzie się działo