Kwiecisty ogród Doroty
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Moje siewki goździków też padły.
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Piękne te ciemierniki i tanie w B. A widzialyście ceny w innych sklepach? Masakra!
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krystianie nie zawsze wszystko się udaje. Ja cały czas twierdzę, że to wina złej jakości ziemi.
Dorota byłam dziś w Castoramie widziałam takie same ciemierniki droższe prawie o 2 zł.
Zaciągnęłam męża po drodze do Tesco no i kupiłam dalię karłową Topmix różową, różę pnącą Parade (też różową), różę wielkokwiatową Queen of England (też różową, teraz przeczytałam, że jest to róża nazywana Queen Elizabeth, to będę miała 2 szt bo taką wcześniej zamówiłam) i kupiłam torebkę nasion margaretek białych.
Dorota byłam dziś w Castoramie widziałam takie same ciemierniki droższe prawie o 2 zł.
Zaciągnęłam męża po drodze do Tesco no i kupiłam dalię karłową Topmix różową, różę pnącą Parade (też różową), różę wielkokwiatową Queen of England (też różową, teraz przeczytałam, że jest to róża nazywana Queen Elizabeth, to będę miała 2 szt bo taką wcześniej zamówiłam) i kupiłam torebkę nasion margaretek białych.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
A może i masz rację. Moja strasznie zasychała.
Witaj Dorotko Super zakupy Ciągnęło mnie dzisiaj do Tesco i Majstra,ale M miał lenia
Jaka cena różyczek w Tesco? Oj ta wiosna,znów nam wyczyści portfele
Jaka cena różyczek w Tesco? Oj ta wiosna,znów nam wyczyści portfele
- korzo_m
Ewo zakupy to taki czysty przypadek, naprawdę nic nie było w planie. Pojechaliśmy do Krakowa, wykorzystując, że mąż jest w domu ( musimy wymienić stare deski na tarasie). A będąc w Castoramie niedaleko Tesco, to moja dawna trasa z pracy do domu, trudno było nie wstąpić. Różyczki kosztowały 6,99zł.
Ja już mam portfel chudszy, ale więcej zakupów nie planuję. Jeszcze w marcu wybieram się na giełdę kwiatową do Tych po bratki, może i stokrotki, a co z giełdy przywiozę to zobaczymy. Odpowiednio przygotuję mojego sponsora, aby nie był zaskoczony Jak narzeka, że przesadzam to ja mu zawsze mówię, że dania z ziemniaków też są bardzo smaczne to tak aby się nie martwił, że będzie chodził głodny
Ja już mam portfel chudszy, ale więcej zakupów nie planuję. Jeszcze w marcu wybieram się na giełdę kwiatową do Tych po bratki, może i stokrotki, a co z giełdy przywiozę to zobaczymy. Odpowiednio przygotuję mojego sponsora, aby nie był zaskoczony Jak narzeka, że przesadzam to ja mu zawsze mówię, że dania z ziemniaków też są bardzo smaczne to tak aby się nie martwił, że będzie chodził głodny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko widzę, że skusiłaś się na ciemierniki z B. ja jednak odłożyłam mam dość duże kępy i myślę, że te nie były jakieś inne. Natomiast na 7 str. pokazałaś ciemiernik i chciałam zapytać jaki to , bo inaczej wygląda niż moje; i liście inne i pęd kwiatowy.
- korzo_m
Marysiu ja myślałam, że wszystkie ciemierniki w zeszłym roku straciłam, a dziś spod śniegu pokazał się mój, jeden jedyny ocalał mała siewka, ma pąka, to też ciemiernik biały.
A ten o który pytasz ze str. 7 mam od Ani- Raczek to ciemiernik cuchnący, chyba dobrze pamiętam, najwyżej Ania mnie poprawi.
A ten o który pytasz ze str. 7 mam od Ani- Raczek to ciemiernik cuchnący, chyba dobrze pamiętam, najwyżej Ania mnie poprawi.
- Maska
- Kontakt:
A to by się zgadzało, pewnie tak! Ja mam takie jak Ty kupiłaś: biały i różowy.
- korzo_m
Marysiu były tylko białe. Postanowiłam, że ciemierniki posadzę koło siebie tak aby tworzyły plamę kwiecisto- kolorystyczną.
Ranek spędziłam w garażu, sadziłam, siałam. Do dwóch skrzynek poszły pelargonie zwisające, a do jednej wielkokwiatowe, urozmaiciłam rośliny i dodałam do skrzynek zielistki, poprzekładane rozchodnikiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Posiałam pomidorki, nie zaszalałam zbytnio tylko 31 odmian Parapet i stoły już zastawione, teraz czeka mnie między nimi codzienny slalom
Ranek spędziłam w garażu, sadziłam, siałam. Do dwóch skrzynek poszły pelargonie zwisające, a do jednej wielkokwiatowe, urozmaiciłam rośliny i dodałam do skrzynek zielistki, poprzekładane rozchodnikiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Posiałam pomidorki, nie zaszalałam zbytnio tylko 31 odmian Parapet i stoły już zastawione, teraz czeka mnie między nimi codzienny slalom
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
no to faktycznie zaszalałaś Dorotko.
Ja tylko 11, skromnie, ale i tak nie pomieszcza się wszystkie w szklarni.
Reszta pójdzie pomiędzy kwiatki jak w zeszłym roku.
Ja tylko 11, skromnie, ale i tak nie pomieszcza się wszystkie w szklarni.
Reszta pójdzie pomiędzy kwiatki jak w zeszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko w moim foliaku i tak wszystkich sadzonek nie zmieszczę, część pomidorów pójdzie do gruntu. Nie wszystkie nasionka wysiałam, trochę torebek mi zostało, to są nasionka zebrane z pomidorów, które rosły u mnie w zeszłym roku. Smaczne były bardzo, ale naprawdę nie mam już miejsca. Muszę wszystko w tym roku skorygować, posmakować i te naj...zostaną. Może pozostanę przy 5- 10 odmianach, na pewno większość to będą malinowe, bo te najbardziej mi smakują.
- Maska
- Kontakt:
Dorotko weź pod uwagę, że oprócz tych 5-10 z pięć - dziesięć dojdzie nowych i tak w nieskończoność.... kiedyś ludzie sadzili jedną sprawdzoną odmianę na ogół malinową i było dobrze