Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
Cześć Ewciu, witam Cię bardzo późną porą. Ja swoje piwonie chińskie posadziłam w 2011 roku, w zeszłym roku jedna z nich kwitła jednym kwiatkiem. Mam nadzieję, że w tym roku może zakwitną? Niedaleko mojego domu, jest takie opuszczone gospodarstwo i tam w zeszłym roku wypatrzyłam kwitnące piwonie. To są takie chyba jeszcze babcine. W tym roku w sierpniu będą moje.
Ewcia. Budzi się kolejny , piękny dzień.Ja mam u siebie sporo krzaczków piwonii, bardzo ładnie powychodziły już na zewnątrz.Moje krzaczki są bardzo stare, ale bardzo je lubię.Miłego relaksu przy pracach ogrodowych Ewuś.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś jeśli dzisiaj też na działeczce będziesz pląsała
to gratuluję, pogoda ma być wspaniała.
to gratuluję, pogoda ma być wspaniała.
Pozdrawiam, Agata.
Ja swoich róż też nie pryskam chemią. Macie rację, za dużo chemii wokół nas . Stosuję opryski z czosnku lub mam taki sposób na mszyce:10 dkg cebuli plus łuski zalać wodą, zagotować i uzupełnić do 5l wody. Odstawić na 24 godz. Po ostudzeniu pryskać na mszyce.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Milenko ja Promanalu też używam na iglaki przeciw ochojnikom i przędziorkom .Inaczej ,to by wszystko zniszczyły .To wyższa konieczność .
Martuś dobrze że wpadłaś ,foteczki chętnie obejrzę
Misiu ja też jestem cała podrapana ,że aż wstyd a w czwartek idę do lekarza .to się dopiero nadziwi
Bogusiu piwonie uwielbiam ,a te babciowe są cudowne ,nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu .
Julianko ciesz się ,że masz takie stare piwonie .Ja mam tylko dwie ze starych .Miłego dnia i Tobie życzę.
Martuś dobrze że wpadłaś ,foteczki chętnie obejrzę
Misiu ja też jestem cała podrapana ,że aż wstyd a w czwartek idę do lekarza .to się dopiero nadziwi
Bogusiu piwonie uwielbiam ,a te babciowe są cudowne ,nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu .
Julianko ciesz się ,że masz takie stare piwonie .Ja mam tylko dwie ze starych .Miłego dnia i Tobie życzę.
- ewa_rozalka
- 1000p
Agatko szykuję się na ogród ,ale tak mnie bolą kolana ,że to chyba nie będzie relaks .Trochę w domku ogarnę,wypiję kawkę na forum a potem w ogrodzie drugą ,a co .A głowa mnie boli od rana ,ale może na powietrzu przejdzie .
Julianko to dobrze że unikasz chemii ,bo mamy coraz mniej owadów .Niedługo będziemy sami zapylać.
Julianko to dobrze że unikasz chemii ,bo mamy coraz mniej owadów .Niedługo będziemy sami zapylać.
-
No niestety EWuś, wszyscy musimy się rozruszać po tej diabelnej zimie.
Oby tylko roślinki nie ucierpiały.
Oby tylko roślinki nie ucierpiały.
Pozdrawiam, Agata.
- ewa_rozalka
- 1000p
Agatko ,bo ona była wyjątkowo długa .Mięśnie się zleniwiły ,a skutki opłakane .Trzeba trochę czasu ,żeby wszystko wróciło do normy .A Ty co masz dziś w planie ?
-
Ho, ho kochana!!!!!
sama nie wiem
ale coś wymyślę, i muszę parę spraw załatwić
Agniesia miała mnie dzisiaj uczyć wstawiać zdjątka na innym czymś tam
ale chyba dzisiaj nic z tego
sama nie wiem
ale coś wymyślę, i muszę parę spraw załatwić
Agniesia miała mnie dzisiaj uczyć wstawiać zdjątka na innym czymś tam
ale chyba dzisiaj nic z tego
Pozdrawiam, Agata.
- zielonajagoda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To smutna prawda Rozalko, ja nadal w tym roku preparaty roślinne będę używała do ochrony upraw i dodatkowo spróbuję EMy, gdyby coś strasznego się działo to w ostateczności sięgnę po chemię, ale w tamtym sezonie, ani kropla chemii nie wylądowała na moich roślinkach i oby w tym roku było tak samo. Miłego dnia U mnie też wszystkie kosteczki dają o sobie znaćewa_rozalka pisze:Julianko to dobrze że unikasz chemii ,bo mamy coraz mniej owadów .Niedługo będziemy sami zapylać.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewuś, wpadam na kawkę poranną Dzień zapowiada się wspaniale, już jest +10 stopni. Jakie dziś masz prace zaplanowane?
- ewa_rozalka
- 1000p
Agaciu coś mi mówi że wiele to ty się dziś nie nauczysz
Iwonko ,dziś środowisko chronimy wtedy jak jest nam wygodnie i niczego to nie wymaga ,a każdy mówi jaki to z niego ekolog ,a głupiego papierka do kosza nie wrzuci .Mnie też bolą gnatki ,dziś dostaną poprawkę i niech bolą jak muszą .
-- 16 kwi 2013, o 07:10 --
Dobrze trafiłaś Milenko ,bo ja też z kawką .U mnie też słonko od rana .Mój scenariusz na dziś to róże .Kolejny etap pozbycia się kopców i tak w nieskończoność .Przysięgłam sobie ,że nie kupię już ani jednej.
Iwonko ,dziś środowisko chronimy wtedy jak jest nam wygodnie i niczego to nie wymaga ,a każdy mówi jaki to z niego ekolog ,a głupiego papierka do kosza nie wrzuci .Mnie też bolą gnatki ,dziś dostaną poprawkę i niech bolą jak muszą .
-- 16 kwi 2013, o 07:10 --
Dobrze trafiłaś Milenko ,bo ja też z kawką .U mnie też słonko od rana .Mój scenariusz na dziś to róże .Kolejny etap pozbycia się kopców i tak w nieskończoność .Przysięgłam sobie ,że nie kupię już ani jednej.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Coś nie chcę mi się w to wierzyćewa_rozalka pisze:Mój scenariusz na dziś to róże .Kolejny etap pozbycia się kopców i tak w nieskończoność .Przysięgłam sobie ,że nie kupię już ani jednej.
Ja też dzisiaj będę kończyć rabatę różaną
- ewa_rozalka
- 1000p
Iwonko Ty kończysz rabatę różaną ,a ja mam cały ogród róż ,gdzie nie spojrzysz róża ,a wszystkie czegoś ode mnie chcą a w zamian ,za to drapią niemiłosiernie.Koniec nie kupię .
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ile ich w sumie masz? Jestem ciekawa, jak wygląda taki profesjonalny kopczyk - mogłabyś zrobić jakieś zdjęcie?