W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Gazda22
100p
100p
Od: 27 gru 2013, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Post »

Hejka jestem tu nowy :D Mam nadzieję że ktoś tu jeszcze pisze :D Przeczytałem wszystkie 3 części i muszę wszystkich pochwalić Macie naprawdę piękne zwierzątka ;:108 Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ;:4 Brzoskwinko przepiękne króliczki a ten malec z wcześniejszego miotu żyje ?? A powiedzcie mi jeszcze moja samica powinna mieć 2 wykot (pierwszy zmarnowała ) :( wykociła się w tedy z 35 na 36 dzień a dzisiaj mija 36 dzień i nic ?? :D Czy jeszcze się wykoci ?? Mam nadzieję że tak :D Jeśli coś będę wiedzieć to dam znać :D A kurki też hoduję mam koguta Kochina (pomieszany) tak jak ty Ałła :D I 10 kurek on wodzi miałem kurczęta ale niestety wszystkie pozdychały najpierw jeden potem drugi :( stawały się chude i lekkie nic nie jadły !! Wiecie co to mogło być ?? :D
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam Ciebie serdecznie :wit Niestety w Twoich problemach nie pomogę bo takich nie miałem(odpukać) No To czekamy na oficjalne przedstawienie zwierzątek :D Ps trzymam kciuki za króliczki.
Gazda22
100p
100p

Post »

Może ktoś miał taki przypadek zobaczymy :D Postaram się jutro porobić zdjątka zwierząt :D Mam nadzieję że się wykoci :wink:
MarekMorzy
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 sie 2013, o 14:45

Post »

Gazda22 pisze:Może ktoś miał taki przypadek zobaczymy :D Postaram się jutro porobić zdjątka zwierząt :D Mam nadzieję że się wykoci :wink:
Kluczowym jest to czy ona jest w ciąży. Widać po niej że jest? Ściele sobie już gniazdo? Czy ma z czego to gniazdo zrobć?
Napisz na czym polegało zmarnowanie pierwszego wykotu. Czy to młoda samica? Czy była dojrzała przy pierwszym wykocie?
Może się zdarzyć że samice "przenoszą" ciążę ale w połączeniu z marnowaniem młodych to może mieć przesłanki patologiczne.
Gazda22
100p
100p

Post »

Tak , jak najbardziej ma z czego zrobić gniazdo ma również cały czas dostęp do wody . Zmarnowanie pierwszego miotu polegało na tym że właśnie bardzo późno wykociła się , nie zrobiła gniazda chociaż siana i słomy miała pod dostępem tylko wyrwała trochę sierści i ułożyła ją na środku . Każde jej młode ( było 5 ) wtedy było w innym rogu klatki :( Wtedy ta samica miała 7 miesięcy a teraz Ma ona około 11 . Próbowałem macać ją to za uwarzyłem że ma powiększone gruczoły mleczne :D Ostatnim razem przed wykotem też tak było ! Czy widać po niej ?? Stała się bardziej agresywna gryzie ,drapie ostatnio pogryzła moją bluzkę ;:oj Ostatnio niby było trochę sierści naskubane ale to tak malutko :(
Gazda22
100p
100p

Post »

Z czego lepiej dodawać zdj ?? :D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10

Post »

Witaj Gazda22!
Fotki dodaję przez fotosik.

Co do królików... Poczekaj jeszcze kilka dni. Rozumiem, że masz pewność co do terminu krycia (dwukrotnie kryłeś?). Jak znowu straci młode - ubij samicę. Naprawdę nie warto trzymać. A! I czy masz pewność, że nie wykociła się w ściółce? Królice czasem omijają kotnik szerokim łukiem.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Zwierzaki :D
króle :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41c ... 4389d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a7 ... f7941.html
Kury :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/473 ... 91db9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1f4 ... 1b1da.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c03 ... ff5ed.html
kotek :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aa0 ... 83def.html
:
Sory że tak ale coś fotosik nawala i nie chce wstawić zdj :D

Brzoskwinko właśnie zastanawiam się czy ona jest kotna samiec był przy niej dwa razy a ja jako niedoświadczony hodowca zostawiłem ich ponieważ pan od którego brałem samca kazał ich postawić :( I wiem że nie wykociła się w ściółce :D A dzisiaj jak byłem u niej przed chwilą to cała ściółka przeryta i na wąsach tak jak by śierść miała :D nie wiem już co mam myśleć :(
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gazda22, królice nie budują gniazda z siana czy słoma -zwykle kilka godzin przed porodem wydzierają sobie sierść i to jest gniazdo .
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda termin wykotu musisz policzyć od dnia zabrania królicy od samca. Ile Ci dni wychodzi?

chudziak moje królice budują gniazdo ze słomy i siana, tzn noszą w pyszczku (widziałam) i upychają do kotnika. W środku tego siana, słomy robią komorę i wyściełają ją puchem. Gdy króliki są malutkie zagrzebują wejście do kotnika, gdy większe powstaje mały otwór, którym wystawiają noski.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To moje widać wyrodne matki -szczególnie ta ostatnia 8-)
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda jak chcesz wstawić fotę to...

1. otwierasz zdjęcie w fotosiku
2. najeżdżasz nań myszką i klikasz prawym klawiszem
3. wybierasz kopiuj adres obrazka
4. potem w poście wybierasz ikonę Img
6. Pomiędzy dwa kwadratowe nawiasy wklejasz adres obrazka

-- 28 gru 2013, o 22:43 --

chudziak, rzuć okiem na zdjęcia moich maluchów na poprzedniej stronie. Tam jest duży kotnik, duża skrzynia i wszystko słomą wypchane. Tylko otwór dla malców.

czasem króle robią gniazdo w ściółce, robią jakby norkę, pod warunkiem, że ściółki jest wystarczająco dużo.
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Brzoskwinka Od dnia zabrania królicy od samca dzisiaj mija 36 dzień :D Może przez noc się wykoci jak to się mówi pożyjemy zobaczymy :) Zobaczę jutro ,jeżeli się nie wykoci to na wiosnę spróbuję jeszcze raz :D Może coś w końcu wyjdzie :D A wracając do moich kurcząt nie wiecie co to była za choroba ?? :D Dzięki wszystkim za pomoc :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”