Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Aguś podoba mi się, że co sobie umyślisz to już tak zostaje, żadnego biegania z roślinami po rabatach ;:108 ;:180
Cleome jaka śliczna i biała do tego !
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś,witaj :wit
Piękne ,lilie,róże i hortensje to co kocham i ja ;:167
Piękne te nasze ogrody o tej porze roku,tylko,zeby jeszcze tak to lato trwało chociaż do pażdziernika :;230
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Cześć Aguś :wit
Niedziela u nas spędzona leniwie. Nawet gotować nie musiałam, bo byliśmy na obiedzie u Basi :wink:
Miałam nawet pomysł, żeby potem jeszcze Was nawiedzić, ale stwierdziłam ze Wy pewnie działacie coś w ogrodzie, albo po ogrodowych pracach padnięci jesteście, więc dałam sobie spokój :D :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

Aguś, hortensja VF cudnie kwitną i jeszcze piękniej się wybarwiają :) cieszę się, że i ja mam choć jedną taką piękność..na razie jest jeden malutki pączulek :). Widzę, że wrzosy stoja już w blokach startowych gotowe pokolorować Wasz ogród na kolejne piękne barwy .
ps.wysłałam Tobie adresik na skrzynkę, widziałaś?
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, chwila nieuwagi z mojej strony (wyjazd, choroba), a u Ciebie nowy jubileuszowy wątek, gratuluję ;:196 . Ogród zjawiskowy, wszystko dopracowane w każdym calu, no nic tylko podziwiać ;:108 . Pocieszam się, że Wasz ogród ma więcej lat jak moje siedlisko i powoli, powoli idę Waszymi śladami. Przez Ciebie, coraz bardziej patrzę na budleje.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, zdjęcia jak zwykle mistrzowskie!! Lilie zawsze warto sadzić - to chyba najpiękniejsze kwiaty lata :) A na pewno bardzo widoczne :)
Hortensje śliczne!! Unique jest zupełnie nieprawdopodobną odmianą - u mnie kwitnie w całkowitym cieniu (tak się rozrosły okoliczne rośliny). Zastanawiałam się, czy jej nie przesadzić, ale znowu w tym roku obsypana jest pąkami :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, nawet nie wiesz jak się cieszę że zaglądasz regularnie :) Lilie na pewno będę dosadzać... dotychczasowe zakupiłam u naszej Ewy-rozanki i jestem z odmian bardzo zadowolona... lubię odcienie różu i bieli... przy następnych zakupach poproszę Cię o radę.
Hortensja Unique jest rzeczywiście wyjątkowa... od posadzenia minął tylko rok, a zbudowała piękny krzak obsypany kwiatostanami... bardzo, bardzo ją lubię! Wiesz, chodzi za mną jeszcze Aspera którą zobaczyłam po raz pierwszy w Twoim ogrodzie... czy okrywasz ją na zimę? Pozdrowienia odwzajemniam ;:196
Marzenko, miło mi, że zajrzałaś... wątek toczy się powolnym tempem, bo sporo osób na urlopach, ale nie przeszkadza to toczyć normalnych dyskusji :) Super, że mój ogród może być w jakiejś części inspiracją... sama chciałabym wprowadzić nowości, ale boję się zaburzyć przestrzeni, zatem koncentruję się tylko na projekcie 'Klepsydra'. Zapraszam!
Agnieszko, ogrody wchodzą w fazę pełni lata - prym zaczynają wieść hortensje, a powoli dołączą do nich wrzosy, kwitnące trawy - to przepiękny czas... bardzo, ogromnie to lubię! Mam nadzieję, że Twoja Vanille F. nie zawiedzie Twoich oczekiwań.
Byłam dziś na poczcie - nasionka posłane! Pozdrawiam Cię :)
Małgosiu, fajnie że odpoczęliście wczoraj... my w zasadzie też, chociaż muszę przyznać, że weekendy wciąż za szybko się kończą. Polegiwaliśmy trochę niedzielnie, więc mogliście nas zastać w strojach wieczorowych ;-))
Aniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Przy odrobinie szczęścia jeszcze w październiku może być pięknie! :)
Kasiu, w tym roku przesadzałam akurat sporo roślin, ale faktycznie staram się dobrze przemyśleć umiejscowienie nasadzeń żeby potem nie biegać z roślinami... Ty za to wciąż zmieniasz :)

CDN...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, za radą jednej z Forumowiczek, która pokazała mi kwitnącą asperę na gigantycznym blokowisku, przestałam z nią robić cokolwiek. Z roku na rok jest coraz większa i obficiej kwitnie - jedynie teraz nie prezentuje się najlepiej, bo liście zniszczyły gradobicia, ale kwitnie!! Jutro zrobię zdjęcie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Agus, a moze by tak dzis rowerkiem do lasu...pokontemplowac przyrode? ;) Lato w pelni, a my jeszcze nie bylysmy ani razu :D A mialo byc od wiosny... ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ruszasz już teraz z "klepsydrą" czy czekasz do jesieni? U mnie od 2ch lat na prawie środku czegoś co udaje trawnik jest rozgrzebana rabata obecnie chwastowisko. Chcę z tego zrobić coś, ale raczej "nerkę". No i koniecznie muszę przenieść dołek zwany ogniskiem w inne miejsce. Teraz jest centralnie na wprost okna salonu, a nie oszukujmy się nie zawsze jest to miejsce pokazowe, bo śmieci ogrodowe wypalamy dorywczo ;:124
Doczytuję, że byliny Cię zaczynają kręcić ;:138 , a nie pisałam o tym jesienią u Ciebie :wit , że takie liliowce bardzo do traw pasują :wink: . Liliami sama jestem zachwycona i jesienią kupiłam ich kilka (-dziesiąt), ale efekt jest zadowalający. Gorzej z portfelem ;:131
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, obiecuję sobie, że policzę koszty 'klepsydry' i zdecyduję kiedy działamy - teraz czy na wiosnę. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Byliny i lilie mnie ruszają... pierwsze jako uzupełnienie róż, drugie jako same w sobie ozdoby ogrodowych rabat...
U Ciebie jest taka powierzchnia, że naprawdę trudno jednej małej kobiecie ją ogarnąć... i tak podziwiam ile jesteś w stanie w sezonie zdziałać... ja nie mogę wyjść na prostą z chwastowaniem, a gdzie reszta...
Moniko, a zatem najrozsądniej wybrać dla Aspery w miarę zaciszne miejsce i zostawić ją samą w sobie, ewentualnie przez pierwsze dwie zimy okrywając. Czekam na zdjęcie Twojej królowej :)
Gosiu, przepraszam, ale dziś nie dam rady - obiecałam córce mamę :) Ale musimy wrócić do aktywności, to fakt. Tyle, że ja mając więcej czasu, zaczęłam być bardziej zajęta... dziwne, ale prawdziwe :D
Jolu, dziękuję za wszystkie pochwały, ale... podobnie jak Ty ciągle myślę o udoskonaleniach... póki co, zadowoliłoby mnie pozbycie się chwastów, z których nie mogę 'wyjść' - to przynajmniej dałoby wrażenie uporządkowanego ogrodu, a tak... męczę się z wizualnym chaosem.
Dziś taczkowe odpady spaliłam ;:173 także mogę dalej działać ;-)
;:173
Gosiu, plany masz - to najważniejsze... realizacja zawsze jest uzależniona od czasu i finansów - ja także z niektórymi projektami musiałam czekać, a niecierpliwa ogrodowo jestem okrutnie. Dasz radę... ważniejszy chyba trawnik, nieprawdaż?
Linetko, Vanilla F. różowieje - ale tylko te krzewy posadzone od południowego wschodu... ta przy palenisku jest jeszcze czysto kremowa... Silver Dollar to także jedna z moich ulubienic... podobnie jak Limelight... ale zwróć jeszcze uwagę na Unique - dyskutowałyśmy o niej z Moniką wyżej...
Motyla jakoś udaje się sfotografować - na budlejach jest ich tyle, że zawsze któryś przysypia i można go 'cyk' ;-)
Aniu, dziękuję za odwiedziny! Lilie faktycznie niesamowicie zdobią ogród... Ewa będzie miała we mnie klientkę, to pewne :) Zapach zniewala, uroda zachwyca, czegóż chcieć więcej? :)
Bogusiu, zaczyna się czas hortensji i muszę powiedzieć, że dla mnie osobiście to najpiękniejszy okres w ogrodzie... strasznie lubię pełnię lata, a najbardziej sierpniowe impresje z szumiącymi trawami, zakwitającymi wrzosami i cudownymi hortensjami noszącymi dumnie swoje kwiatostany... jakie hortensje planujesz dokupić?
Anetko, myślę, że sadząc klon Atropurpureum w zacisznym miejscu masz połowę sukcesu w uprawie - one właśnie tego potrzebują! Okrywaj przez dwa sezony, potem nie będzie takiej potrzeby...
Słyszałam o Polar Bear, ale nie spotkałam chyba tej hortensji... muszę się przyjrzeć jej pokrojowi i kwiatostanom, oraz poszukać w ogrodniczym... dzięki za polecenie!
Dorciu, szalenie miło mi czytać takie słowa o moim ogrodzie - dzięki!
Dorotko, a któż z nas nie kocha kwiatów... ja wyjątkowo kocham róże i hortensje, więc i najwięcej uwagi im poświęcam... dzięki, że doceniasz moje starania!
Marto, dziękuję za odwiedziny i tyle pochlebnych słów! :)
Agniesiu, wielkie dzięki za uznanie! To mnie szalenie motywuje ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

I hortensje i floksy i budleje.. wszystko u Ciebie idzie szybciej Aguś, pięknie rozkwita ;:167
x-ag-a
---

Post »

Aneczko, myślisz że wcześniej? Nasza miejscowość doświadcza chyba zbliżonej, co reszta kraju, pogody... te różnice to zapewne kwestia kilku dni ;-)

Proszę bardzo, hortensje w roli głównej:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...w to chwastowisko w tle wpadam jutro od rana :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek