Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. IV

Post »

Ale krokusy, Magda, chyba tylko u Ciebie takie ;:138 , podgrzewany ogród masz? :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja Ci z korzonkami proponuję. ;:183 Kopane z gruntu ( czyt. z lasu) i swoich dwie solidnie rozrośnięte sadzonki mam do oddania. Jak widzisz nie uciekną i będą na Ciebie grzecznie czekały razem ze świerczkiem i giganteusem.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Iwonka wyjątkowo w tym roku u mnie tak wcześnie zakwitly wiosenne, co mnie ogromnie cieszy :heja

Ewuniu to jak najbardziej rezerwuję! ;:138
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Madzia, wiosna u Ciebie pełną parą. Śliczne krokusy no i gratuluję tyle wykonanych prac, jestem pod wielkim wrażeniem. ;:138
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Madziu- kawał roboty za Wami ;:oj Pięknie będzie jesienią, jak winobluszcz zapłonie przebarwieniami..
Ja właśnie w niedzielę wycinałam ubiegłoroczne przyrosty tej winobluszczowej ośmiornicy, trochę pracy z tym jest, ale na pewno dasz radę, ;:196 a ja efekt pięcia się po ogrodzeniu lubię. Ładny kawałeczek ogrodzenia mieliście do obsadzenia..
Zgadzam się natomiast, że bluszcz na pniach niekoniecznie- chyba, że to stare wysokie drzewo a bluszcz oplata jak zielona kolumna. W jednym z sąsiednich ogrodów tak rosnie na starym świerku i wygląda fajnie- jednak ściśle przylega do pnia. Gdyby gałęzie bluszczu zwieszały się niechlujnie na boki, to chyba nie byłoby całego uroku..
U Ciebie wyszły już iryski miniaturkowe- u mnie ich nie widać, a krokusy zatrzymały się na etapie szczypiorków, które wyrosły w grudniu. Chyba cebulowych w tym roku mieć nie będę- ale ok, skoro to cena za wiosnę w lutym, jakoś przeboleję :wink:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia kopa roboty za Wami.
Niesamowite, że tyle kwiatuszków już Ci kwitnie. Iryski wyglądają niesamowicie
U mnie nieśmiało "kukają" z ziemi co poniektóre ale o kwitnieniu to kompletnie nie ma mowy

A prace przedpołudniowej soboty też wykonane przez Panów? :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pięknie się utyrałaś, Magda! Ale jaka satysfakcja, prawda? :D

Dziś zapowiada się cudny dzień... już teraz wyszło słońce i ogrzewa oszronioną ziemię - niedługo ruszam na ogród!

Masz niesamowite ilości kwiecia... u mnie jeszcze nie ma mowy o kwitnieniu... jedyne, co mogę obserwować, to wrzośce i ciemierniki, ale dobre i to ;:333

Miłego! ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

variegata pisze:I na pewno nie pozwolę mu wdrapywac się na sosny. Bardzo tego nie lubię, kiedy sosny czy inne drzewa są oplatane w szpalerze czymś innym.
:oops: znaczy u mnie Ci się nie podoba... :wink: bo u mnie wszystkie drzewa z premedytacją (bo mam naturę buszmenki ;:306 ) są pooplatane albo bluszczem, albo winobluszczem, albo powojnikami...

Cieszę się,że zdecydowałaś się na winobluszcz, będzie pani zadowolona....
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie winobluszcz miał oplatać balustradę na balkonie, ale zwisa z balkonu i bardzo mi się podoba :D Drugi ma sie pięć po rynnie przy wejściu do domu, ale to na arzie maluch. Pieknie wygladają jak zaczynają się przebarwiać ;:173
Posprzątane masz na błysk. Krokusy bardzo ładne i jak sprytnie sfotografowane :wink: A iryski ;:167 Uwilebiam je, ale u mnie jeszcze nie wylazły...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ ogrom pracy zrobiliście ;:oj jestem pod ogromnym wrażeniem ;:180
U mnie wiosna późniejsza co najmniej o 2 tygodnie, więc z wielką przyjemnością podziwiam przepiękne kolorowe widoczki u Ciebie. Krokusiki są niesamowite.... tak bardzo je lubię ;:167 U mnie dopiero noski wystawiły spod ziemi.... Irysków nie mam w ogóle, koniecznie muszę sobie zapisać, żeby je kupić jesienią, bo oczywiście jak zwykle zapomnę :roll: :lol:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kawał solidnej roboty za Wami ;:138
Ale przy takim arealne (może się powtarzam) trzeba się sprężać i działać szybko.
Zdjęcia, ku pokrzepieniu ;:167 dziękuję aż mi się buzia śmieje.
Ściskam mocno ;:196

Z bluszczu będziesz zadowolona ;:333
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Madziu ale popracowałaś ale u Ciebie już bardzo wiosennie i takie mnóstwo krokusów.
U nas niby śniegu już nie ma ale jeszcze się wstrzymuję z jakimiś porządkami.
Czytałam o plocie z winobluszczu, u nas mamy posadzony na kawałku ogrodzenia z siatki muszę go przycinać trzy razy w roku a teraz przy przycinaniu żywopłotu ze świerków mąż wydarł z tychże świerków dwie taczki pędów-jest bardzo ekspansywny ale ma super warunki u Ciebie może rzeczywiście na piasku będzie wolniej rósł czego Ci życzę .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj Madziu ja tutaj dziennie sobie siedzę i napawam oko cudownym ogrodem ,ale po takiej krokusowej sesji nie mogłam się nie odezwać ...cudownie .Matko jak ja kocham wiosnę ;:173 W takim wydaniu i z taką ilością kwiecia ...raj !!
Buziaki!

Ps.sosenki zyskały na urodzie a ty zyskałaś nowe miejsce chociaż tego Ci nie brakuje ...ja tam widzę niskie bzy,kaliny ,krzewuszki ,irysy ,lawendy...dobra poniosło mnie :lol:
marzenia się spełniają! Dana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”