Na glinie malowane - 2014
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Moniko witaj i dziękuję
Hortysie to moja druga zaraz po różach. Ciężko je pogodzić jak ma się mało miejsca
Kasiu wiesz jak to u mnie jest.
I tak nie kopaliśmy całej rabatki tak jak te poprzednie bo z przodu będą bylinki.
A jak już mnie najdzie to z przodu lej się wykopie
Moniko - vertgo tulipany jak nigdy kupowałam od pana "na chodniku". Zdjęcie bardzo mnie zachęciło a cena też była przednia. Najważniejsze, że są zgodne
Kolorek irysków jest bezbłędny
Elu koronę dostałam od koleżanki. Nawet nie wiem czy cebula była duża bo nigdy na te kwiaty nie zwracałam uwagi. Ot i wsadziłam.
Kompletnie nie przypuszczałam, że zakwitnie dwoma kwiatostanami tym bardziej, ż ze względu na sadzenie cisów musiałam ją przesadzić gdy miała pąki. Nic szczególnego przy niej nie robiłam
Ostatnio czytałam, że cebulę korony winno się sadzić po skosie aby nie zagniwała.
Ja sadziłam prosto i zakwitła
Ewuś to się cieszę, że zakwitły. Śliczne są, prawda
Małgoś no ubywa
Pan eM jak mnie widzi z przyrządem do robienia krawędzi trawnika to się zaraz śmieje i pyta z przekąsem "... co, znowu będziesz równać?"
Niestety nie znam nazwy tej żurawki bo ją kupowałam na ryneczku już jako rosłą sadzonę i tak mi się jeszcze rozrosła, że musiałam ją dzielić. Może jak trochę bardziej się rozbuja to zapytam psiapsiókę od żurawek
Jestem dzisiaj szczęśliwie styrana. Niestety gdy schodziłam z placu boju było już ciemno i najważniejszej rabatki Petroviczek nie zrobiłam. Jutro się poprawię a dzisiaj to co kwitnie
kolejny irysek zakwitł, kolor idealnie uchwycony
dorodny dwulatek Chippendale
Pashminy
i szczępiaczki
Hortysie to moja druga zaraz po różach. Ciężko je pogodzić jak ma się mało miejsca
Kasiu wiesz jak to u mnie jest.
I tak nie kopaliśmy całej rabatki tak jak te poprzednie bo z przodu będą bylinki.
A jak już mnie najdzie to z przodu lej się wykopie
Moniko - vertgo tulipany jak nigdy kupowałam od pana "na chodniku". Zdjęcie bardzo mnie zachęciło a cena też była przednia. Najważniejsze, że są zgodne
Kolorek irysków jest bezbłędny
Elu koronę dostałam od koleżanki. Nawet nie wiem czy cebula była duża bo nigdy na te kwiaty nie zwracałam uwagi. Ot i wsadziłam.
Kompletnie nie przypuszczałam, że zakwitnie dwoma kwiatostanami tym bardziej, ż ze względu na sadzenie cisów musiałam ją przesadzić gdy miała pąki. Nic szczególnego przy niej nie robiłam
Ostatnio czytałam, że cebulę korony winno się sadzić po skosie aby nie zagniwała.
Ja sadziłam prosto i zakwitła
Ewuś to się cieszę, że zakwitły. Śliczne są, prawda
Małgoś no ubywa
Pan eM jak mnie widzi z przyrządem do robienia krawędzi trawnika to się zaraz śmieje i pyta z przekąsem "... co, znowu będziesz równać?"
Niestety nie znam nazwy tej żurawki bo ją kupowałam na ryneczku już jako rosłą sadzonę i tak mi się jeszcze rozrosła, że musiałam ją dzielić. Może jak trochę bardziej się rozbuja to zapytam psiapsiókę od żurawek
Jestem dzisiaj szczęśliwie styrana. Niestety gdy schodziłam z placu boju było już ciemno i najważniejszej rabatki Petroviczek nie zrobiłam. Jutro się poprawię a dzisiaj to co kwitnie
kolejny irysek zakwitł, kolor idealnie uchwycony
dorodny dwulatek Chippendale
Pashminy
i szczępiaczki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz już okazałe egzemplarze rożyczek. Aż wierzyć się nie chce że mają tylko dwa lata....
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, u mnie też zakwitły iryski od ciebie -maluch niebieski i ten ciemny fioletowy
Różyczki pięknie wyglądają, jakie okazałe krzaczki, Chipek na pewno szybciej u ciebie zakwitnie, bo ja mocno przycięłam i dopiero odbija
Cudne tulipany , ale masz kolorowo na rabatach
Różyczki pięknie wyglądają, jakie okazałe krzaczki, Chipek na pewno szybciej u ciebie zakwitnie, bo ja mocno przycięłam i dopiero odbija
Cudne tulipany , ale masz kolorowo na rabatach
- imwsz
Justyś sami się przekonujemy, że jak na starcie damy roślinie optymalne warunki wzrostu to odwdzięczy nam się bardzo. Na pewno plusem jest dobra sadzonka. Poprzednia, która mi przemarzła, w drugim roku była o połowę mniejsza na szerokości. Także lepiej kupić od dobrego sprzedawcy, szkółkarza
Kasiu właśnie byłam u Ciebie i podziwiałam nasze nowości
Ależ ich kolorki cieszą. Ten maluszek wzrostem ucieszył mnie w tym roku chyba najbardziej, nie umniejszając innym kwitnącym.
Takiego maluszka to ja jeszcze nie miałam i nie ważne, że kwitł u mnie tylko 3 dni i tak mnie cieszył. Może w przyszłym roku będziemy miały po 2 kwiatki
Jak tak u wszystkich widzę kolejne pączki, u Ciebie też , to zrobiłam rekonesans po swoich różyczkach.
Niestety niczego nie zauważyłam, muszę jeszcze poczekać
Słyszałyście też coś o nadchodzącym ochłodzeniu i przymrozkach?
Kasiu właśnie byłam u Ciebie i podziwiałam nasze nowości
Ależ ich kolorki cieszą. Ten maluszek wzrostem ucieszył mnie w tym roku chyba najbardziej, nie umniejszając innym kwitnącym.
Takiego maluszka to ja jeszcze nie miałam i nie ważne, że kwitł u mnie tylko 3 dni i tak mnie cieszył. Może w przyszłym roku będziemy miały po 2 kwiatki
Jak tak u wszystkich widzę kolejne pączki, u Ciebie też , to zrobiłam rekonesans po swoich różyczkach.
Niestety niczego nie zauważyłam, muszę jeszcze poczekać
Słyszałyście też coś o nadchodzącym ochłodzeniu i przymrozkach?
Pozdrawiam - Ilona
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ilonko no właśnie słyszałam , ale w sumie było by to dziwne księżyc dopiero przybiera .
- kasia_rom
Ilonko, do zimnej Zośki przecież przymrozki mogą -niestety- nas dopaść
Ale może nie będzie źle i znowu skończy się na strachu
Ten malutki irysek jest rzeczywiście maluszkiem, i muszę potem go przesadzić gdzieś z przodu, bo obecnie zasłaniają go inne bylinki
Na pewno po tym deszczu róże zaskoczą cię pączusiami
Ale może nie będzie źle i znowu skończy się na strachu
Ten malutki irysek jest rzeczywiście maluszkiem, i muszę potem go przesadzić gdzieś z przodu, bo obecnie zasłaniają go inne bylinki
Na pewno po tym deszczu róże zaskoczą cię pączusiami
- imwsz
Elu, Kasiu same przymrozki to mnie aż tak mocno nie zadziwiły ale żeby pisali o śniegu
Bądź co bądź mieliśmy już maj ze śniegiem i zniszczenia przez to w ogrodzie także ja sie nie spieszę z wysadzaniem wszystkich roślin.
"Ekszyn" będzie po 15tym
Bądź co bądź mieliśmy już maj ze śniegiem i zniszczenia przez to w ogrodzie także ja sie nie spieszę z wysadzaniem wszystkich roślin.
"Ekszyn" będzie po 15tym
Pozdrawiam - Ilona
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja jestem dobrej myśli, przymrozków nie będzie No, w każdym razie nie może ich być, bo własnie posadziłam pory i selery...Ach, te moje swędzące łapy
- imwsz
Małgosiu mnie też łapciuchy swędzą ale po przeczytaniu tych rewelacji to z tymi swoimi sadzonkami czekam i tylko latam w te i we te
Pozdrawiam - Ilona
- imwsz
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
Ilonko, ale u ciebie wszystko szybko rośnie
Szczególnie te maluszki z siewek , bardzo wypasione
Wiesz ,że nie znam jarzmianek, muszę poczytać co to za roślinki
Dziś przywiozłam od psiapsiółki kolejne siewki berberysowe - jakbym swoich miała mało No ale ona ma inne gatunki .
Szczególnie te maluszki z siewek , bardzo wypasione
Wiesz ,że nie znam jarzmianek, muszę poczytać co to za roślinki
Dziś przywiozłam od psiapsiółki kolejne siewki berberysowe - jakbym swoich miała mało No ale ona ma inne gatunki .
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Ilonko, tulipanki "strzępiaczki " skradły moje serce...cudne słodziaki. Jak mają na imię ?