Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może masz rację Bożenko i to było powodem oby :P
Sąsiadka o której wcześniej pisywałam ma na balkonie od wiosny do zimy :P rośnie jej jak szalony , ale ma balkon na wschód i osłonięty może to jest to
Zobaczymy co będzie dalej przycięłam go ile się dało żeby się rozkrzewiał :P a na kwiatki poczekam :P
Sąsiadka o której wcześniej pisywałam ma na balkonie od wiosny do zimy :P rośnie jej jak szalony , ale ma balkon na wschód i osłonięty może to jest to
Zobaczymy co będzie dalej przycięłam go ile się dało żeby się rozkrzewiał :P a na kwiatki poczekam :P
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ojej... piszecie że ma być pod dachem ?
Ja dostałam w tym roku sadzonki, ładnie się ukorzeniły.
Jednego mam na balkonie - zachodnim, a drugiego mam na działce.
Ten na balkonie jest mały, ale rośnie.
Natomiast ten na działce jest pod gołym niebem i jest większy.
A co najfajniejsze, na dwóch gałązkach ma pąki !
Sadzonki były robione z tej samej gałązki, i co Wy na to ?
Ja dostałam w tym roku sadzonki, ładnie się ukorzeniły.
Jednego mam na balkonie - zachodnim, a drugiego mam na działce.
Ten na balkonie jest mały, ale rośnie.
Natomiast ten na działce jest pod gołym niebem i jest większy.
A co najfajniejsze, na dwóch gałązkach ma pąki !
Sadzonki były robione z tej samej gałązki, i co Wy na to ?
-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Ja mam oleandry na balkonie. Balkon wysunięty, przed deszczem nie chroni, a rośliny ładnie rosną. Może dlatego że w tym roku deszczu jak na lekarstwo. Co do wielkości - mam dwie roczne egzemplarze. Jeden był przesadzany na wiosnę, drugi rośnie w małej doniczce. Ten drugi jest o połowę mniejszy, ma też mniejsze liście. Kwitną jednakowo.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu-Mirabilis ciapkowany oleś jest pełny rózowy,ozdobny chyba bardziej z listków
Gabrysiu oleander moze rosnąć pod gołym niebem pod warunkiem ,ze nie ma zbyt często deszczu,bo deszcz bardzo niszczy kwiaty oleandra i wtedy kwitnie krótko.Kwiaty szybko przekwitaja i robia sie z nich suszki,choć natychmiast wypuszcza nowe pączki.Przecież w basenie morza śródziemnego olki rosna pod gołym niebem
Gabrysiu oleander moze rosnąć pod gołym niebem pod warunkiem ,ze nie ma zbyt często deszczu,bo deszcz bardzo niszczy kwiaty oleandra i wtedy kwitnie krótko.Kwiaty szybko przekwitaja i robia sie z nich suszki,choć natychmiast wypuszcza nowe pączki.Przecież w basenie morza śródziemnego olki rosna pod gołym niebem
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena