Trawa na .... - jaką wybrać??? Skład mieszanki
Re: Trawa na .... - jaką wybrać??? Skład mieszanki
Nic mi to nie pomogło :/
Zastanawiam się czy AgroLand DIANA ma przeprowadzoną inspekcje nasion?
przykład:
https://zielonyogrodek.pl/images/3/8/1/ ... asiona.jpg
Zastanawiam się czy AgroLand DIANA ma przeprowadzoną inspekcje nasion?
przykład:
https://zielonyogrodek.pl/images/3/8/1/ ... asiona.jpg
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja bym wybierał Tytan składa się tylko z najlepszych nasion kostrzewy czerwonej.
Tytan ma samą kostrzewę, nie powinno być też trochę Życicy aby wolniej rosnące trawy (czyt. kostrzewa) miały osłonę i lepsze warunki do wyrośnięcia?
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
Nie znam mieszanki Tytan, ale mam kilkadziesiąt metrów trawnika z AgroLand DIANA i raczej nie polecam. Pierwszy sezon, jak to nowa trawa, wyglądała dobrze, ale teraz w trzecim sezonie dopiero widać, że dekoracyjna to ona w żadnym stopniu nie jest, choć trzeba przyznać, że radzi sobie nie najgorzej w okresach suszy.
Większość trawnika u mnie to teraz Graminex Gazon i tę mieszankę mogę spokojnie polecić, ale jest to raczej trawa dekoracyjna i nie lubi intensywnego użytkowania.
Większość trawnika u mnie to teraz Graminex Gazon i tę mieszankę mogę spokojnie polecić, ale jest to raczej trawa dekoracyjna i nie lubi intensywnego użytkowania.
Mógłbym prosić o zdjęcie DIANY ?
I jak często kosisz tą DIANE ? (lato)
Tak w ogóle to jakie są zaufane firmy traw ?
- asprokol
Tak się składa że mieszanka trawy która na jednym trawniku wygląda rewelacyjnie na innej glebie i innymi warunkami (podlewanie, nawożenie, mikroklimat) wcale nie musi wyglądać dobrze.
Wiadomo, ale chciałem zoabczyć aby kształt trawki
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
Spróbuję dodać zdjęcie na weekend. Jeśli chodzi o koszenie to różnie bywa, bo ja mulczuję trawę i muszę kosić wtedy kiedy widać, że trawa urosła o 4-5 cm, ale w tym roku było to mniej więcej co 4-7 dni w zależności od dni deszczowych. W okresach suszy będzie to raczej co 7-10 dni.ShaderPC pisze:Mógłbym prosić o zdjęcie DIANY ?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 mar 2019, o 08:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla mnie zdecydowanie najlepszą mieszanką są trawy Barenbruga. To fakt, że trawa , która wygląda na jednym trawniku ładnie, nie musi koniecznie na innym tak wyglądać . Jest wiele czynników , które na to wpływają . Ale w centrum ogrodniczym w mojej okolicy bardzo polecają Barenbruga, kilkoro znajomych ogrodników kupiło i wszyscy są tak samo zadowoleni jak ja. Trawa jest przepiękna
Gdzie można kupić trawę Barenbrug Exclusor Gazon Elite?
Potrzebuje dosiać trochę tej trawy bo fragment mi usechł. Nie mogę jednak jej nigdzie znaleźć. Potrzebuje najmniejsze opakowanie - 1 kg. Wygląda na to, że produkt wyszedł już z użycia. Czy trawa trawa tej firmy Shadow & sun posiada podobną mieszankę? Czy kolor w miejscu dosiewki będzie się różnić?
- asprokol
Re: Gdzie można kupić trawę Barenbrug Exclusor Gazon Elite?
TRAWA EXCLUSOR GAZON ELITE podobno teraz nazywa się Shadow jednak ja widzę różnicę.
Skład Elite
50% Kostrzewa czerwona kępowa
20% Kostrzewa czerwona
30% Życica trwała
Skład Shadow
20% Kostrzewa czerwona półkępkowa
20% Kostrzewa murawowa
20% Kostrzewa czerwona kępowa
20% Życica trwała
20% Wiechlina łąkowa
Wywalili trochę Życicy dali wiechlinę łąkową obniżyli koszty bo kostrzewa czerwona kępkowa to mercedes wśród traw. Ma swoją cenę ale i wygląd.
Jest taka strona gdzie dobierzesz mieszankę - mogą też mieszać na życzenie. CENTRUMTRAW - poczytaj o trawach i podejmij decyzję
Skład Elite
50% Kostrzewa czerwona kępowa
20% Kostrzewa czerwona
30% Życica trwała
Skład Shadow
20% Kostrzewa czerwona półkępkowa
20% Kostrzewa murawowa
20% Kostrzewa czerwona kępowa
20% Życica trwała
20% Wiechlina łąkowa
Wywalili trochę Życicy dali wiechlinę łąkową obniżyli koszty bo kostrzewa czerwona kępkowa to mercedes wśród traw. Ma swoją cenę ale i wygląd.
Jest taka strona gdzie dobierzesz mieszankę - mogą też mieszać na życzenie. CENTRUMTRAW - poczytaj o trawach i podejmij decyzję