Dereń jadalny(Cornus mas) - wymagania,rozmnażanie Cz.I
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dereń jadalny - odmiany
Fallen, podaj jakieś szczegóły, miejsce na mapie czy cóś, przyjadę i też wezmę Albo może przygotuj taki wór i dla mnie, to będzie szybciej
Dereniówka jest fantastyczna, a teraz, przy mocno minusowych i wietrznych spacerach, jest wprost nieoceniona!!! Tyle witamin!!!
Dereniówka jest fantastyczna, a teraz, przy mocno minusowych i wietrznych spacerach, jest wprost nieoceniona!!! Tyle witamin!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nalewka tylko on wziął wszystkie.Nie wiem czy bedą bo za małe zainteresowanie.........
Czasem się trafi taki jegomość,dlatego też sama wiesz że w ogrodniczych nie biorą tego.Leży to latami czasem.....
To samo jest z aronią-nie chcą.Ludziom marzą się aronie szczepione ,tylko i oto trudno,a jednej czy dwóch też się nie opłaca sprzedawcom sprowadzać,bo koszty..........
Żebym wiedział wtedy,to bym najwyżej przewalił faceta z tym worem,zabrał ,rzucił monet kilka za odszkodowanie i uciekł......... ,ba ale skąd wiedzieć miałem.
Sam też będę szukał na wiosnę.
A słuchajcie przypomniało mi się pod Lublinem tego nie robią,bo coś mi świata w głowie.............
Czasem się trafi taki jegomość,dlatego też sama wiesz że w ogrodniczych nie biorą tego.Leży to latami czasem.....
To samo jest z aronią-nie chcą.Ludziom marzą się aronie szczepione ,tylko i oto trudno,a jednej czy dwóch też się nie opłaca sprzedawcom sprowadzać,bo koszty..........
Żebym wiedział wtedy,to bym najwyżej przewalił faceta z tym worem,zabrał ,rzucił monet kilka za odszkodowanie i uciekł......... ,ba ale skąd wiedzieć miałem.
Sam też będę szukał na wiosnę.
A słuchajcie przypomniało mi się pod Lublinem tego nie robią,bo coś mi świata w głowie.............
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 sty 2009, o 23:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
znalazlem szkółkę gdzie mają w ofercie okulizowane odmiany Jolico, Macrocarpa, Flava, P5, Ekzoticznij, Jantarnyj,
Korałłowyj Marka, Wydubieckij, Elegantnyj w cenie 25 zł tyle za 60 cm krzaczek ,dodatkowo mają jeszcze orzeszniki ,jadalne oliwniki i takie tam inne
Korałłowyj Marka, Wydubieckij, Elegantnyj w cenie 25 zł tyle za 60 cm krzaczek ,dodatkowo mają jeszcze orzeszniki ,jadalne oliwniki i takie tam inne
Czy mogę prosić o namiary?
Dziękuję
Dziękuję
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Dawaj tutaj te namiary
-
nie wiem czy wolno Wyślę na PW
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Wolno , wolno , jest więcej chętnych na te namiary .
Pozdrawiam , kozula .
Pozdrawiam , kozula .
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Ale od razu powiedz, czy wysyłkowo, czy tylko osobiście
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- dominikams
To ja podam, bo dostałam namiary
http://www.derenjadalny.com/oferta.html
Ale podobno dopiero w sierpniu mają być dostępne, bo się wyprzedały (takie mam info od Swagmana).
http://www.derenjadalny.com/oferta.html
Ale podobno dopiero w sierpniu mają być dostępne, bo się wyprzedały (takie mam info od Swagmana).
-
no niestety to prawda ale samo to ze drzewko niezależnie od odmiany kosztuje 25 zł stwarza sytuację ze trzeba o tej ofercie pamiętać, poza tym mają orzeszniki,derenie jadalne{2 gatunki) i pare innych drzewek nie jest tego duzo ale mimo to oferta moim zdaniem jest bardzo ciekawa co do tych dereni to się nad przedpłatą zastanawiam nawet
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak sobie czytam i zastanawiam się czy aż taki problem jest z tym dereniem?
Powiem szczerze na razie się nie pytałem i nie szukałem osobiście,ale zapewne nie będzie to trudne,tak sądzę.
Jak znajdę dam znać.Obojętnie jaka odmiana czy jakieś specjalne ?
Powiem szczerze na razie się nie pytałem i nie szukałem osobiście,ale zapewne nie będzie to trudne,tak sądzę.
Jak znajdę dam znać.Obojętnie jaka odmiana czy jakieś specjalne ?
- dominikams
No właśnie chodzi o to, że specjalne Bo ja takie "zwykłe" derenie jadalne mam 2, ale chciałabym coś o większych, fajniejszych owocach
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
Falen, nie szukaj, to już mamy przerobione i szkoda Twojego czasu
Zerknij, są już wymienione wszystkie, dosłownie wszystkie źródła pozyskania dereni jadalnych w konkretnych odmianach. teraz chodzi o odmianę, ale z sensownej cenie, a nie po stówce za sztukę
Zerknij, są już wymienione wszystkie, dosłownie wszystkie źródła pozyskania dereni jadalnych w konkretnych odmianach. teraz chodzi o odmianę, ale z sensownej cenie, a nie po stówce za sztukę