Uratowane storczyki (Art) :)
Renatko, te wiewiórki "brykają sobie" w lasku pomiędzy ul. Chorzowską a Stadionem
Najlepszy efekt oglądania przy max. powiększeniu !
A nowy zakup z "Billi" pokażę wkrótce. Jest to storczyk drobnokwiatowy. Ma poza rozwiniętymi kwiatami
ok. kilkudziesięciu pączków , z których co najmniej 7 odpadnie (były żółte już w sklepie).
Po zdjęciu folii w domu, zauważyłam bonusa w postaci pajęczynki pomiędzy liśćmi = przędziorki !
Tak więc "na dzień dobry" rozpoczęłam walkę z bestiami . Umyłam liście (wyglądają zdrowo), i spryskałam
środkiem Provado. Następnie doniczkę wraz z liśćmi zawiązałam w luźnym worku foliowym (na dobę).
Łodyżki kwiatowe sobie oddychają. Za 7 dni powtórzę oprysk.
Mimo tych problemów nie żałuję, że go kupiłam, bo bez opieki by się zmarnował
Najlepszy efekt oglądania przy max. powiększeniu !
A nowy zakup z "Billi" pokażę wkrótce. Jest to storczyk drobnokwiatowy. Ma poza rozwiniętymi kwiatami
ok. kilkudziesięciu pączków , z których co najmniej 7 odpadnie (były żółte już w sklepie).
Po zdjęciu folii w domu, zauważyłam bonusa w postaci pajęczynki pomiędzy liśćmi = przędziorki !
Tak więc "na dzień dobry" rozpoczęłam walkę z bestiami . Umyłam liście (wyglądają zdrowo), i spryskałam
środkiem Provado. Następnie doniczkę wraz z liśćmi zawiązałam w luźnym worku foliowym (na dobę).
Łodyżki kwiatowe sobie oddychają. Za 7 dni powtórzę oprysk.
Mimo tych problemów nie żałuję, że go kupiłam, bo bez opieki by się zmarnował
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Joasiu imienniczko, przyjmij i ode mnie życzenia (spóźnione ale szczere, przez to świętowanie dopiero dziś mogłam zajrzeć na Forum)
Pogody ducha, słoneczka i spełnienia storczykowych marzeń
Pogody ducha, słoneczka i spełnienia storczykowych marzeń
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witam ! Wreszcie mam chwilę dla siebie
Odpowiadam po kolei:
Renatko - aparaty fotograficzne, którymi robię zdjęcia to 1. Olympus C 770 UZ (większość zdj. w domu)
2. Canon EOS 400 D DIGITAL
Dziękuję bardzo WSZYSTKIM za życzenia imieninowe
A ponieważ imię Joanna jest tak popularne w naszym dziale ORCHIDARIUM - odwzajemniam
WSZYSTKIM IMIENNICZKOM Serdeczne Życzenia oraz wspaniałych storczykowych kwitnień !
Odpowiadam po kolei:
Renatko - aparaty fotograficzne, którymi robię zdjęcia to 1. Olympus C 770 UZ (większość zdj. w domu)
2. Canon EOS 400 D DIGITAL
Dziękuję bardzo WSZYSTKIM za życzenia imieninowe
A ponieważ imię Joanna jest tak popularne w naszym dziale ORCHIDARIUM - odwzajemniam
WSZYSTKIM IMIENNICZKOM Serdeczne Życzenia oraz wspaniałych storczykowych kwitnień !