Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Moniko śliczne masz kamyczki i to co między kamyczkami też Dobranoc
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Na ostatnim miejscu to lewizja??
Dzwonki piękne kupiłaś.Sama jak takie zobaczy?abym to tez kopiłabym .
Dużo mamy kwitnie i dużo radości ogrodowych
Dzwonki piękne kupiłaś.Sama jak takie zobaczy?abym to tez kopiłabym .
Dużo mamy kwitnie i dużo radości ogrodowych
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu to zawciąg odmiana Ballerina Red. Dobrze pamiętasz, że rosła tam lewizja, niestety jednak po tych deszczach co teraz były mi zgniła całkiem.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
I jak pięknie niektóre kwitną! Tak ładnie masz je zestawione, ciemnobordowe liście z seledynowymi, super to wygląda!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Żurawki chyba wszystkie kwitną, tylko też w różnym czasie.
Masz piękne odmiany.
Kilka takich samych widzę co i ja mam
Masz piękne odmiany.
Kilka takich samych widzę co i ja mam
- Shire
Marysiu te kamlotki to i z pola i znad morza, zwożę od dobrych kilku lat. Skalniakiem przyznam szczerze jestem zachwycona, pięknie wzbogacił ogródek i jak się okazało, właśnie tam jest największe słońce. Ja to mam jednak jakiegoś ogrodowego czuja i intuicję
- Shire
Truskawki rosną ale myślałam, że będzie więcej. Gniją trochę niestety i zawsze część muszę wyrzucić. We wtorek spędziłam sama na działce kilka godzin i podładowałam baterie, bo ogólnie mam teraz koszmarną ilość pracy i na ogród czasu jak na lekarstwo. Skończyłam nową rabatę, tzn porządki na najstarszej, pierwszej działkowej. Wsadziłam 2 wiciokrzewy pomorskie silnie pachnące, werbeny patagońskie, rudbekie, ostnice, werbenę hastata, lawendy, runiankę i pragnię kuklikowatą; przepikowałam dziwaczki.
Ogólnie rabata już prawie skończona, jeszcze pod jesień muszę przesadzić 3 małe hortensje ogrodowe na inne miejsce, bo tu jest za gorąco (dla nich będzie boczna rabatka przy tarasie) i wykorować rabatę. Obecnie wyglądała tak (tu już po wyrwaniu barwinka i gajowca, które zagłuszały wszystko)
teraz jest tak:
Pod wiciokrzewy planuję jakieś kratki, ale niech podrosną ciut.
Ogólnie dużo kwitnień jest lub się zapowiada (np. przetaczniki!), a niektóre już się kończą (np irysy)
Zapraszam na mały spacer
najpiękniejszy irys
goździk siny
przetacznik Inspire Rose
szałwia omszona, różowa jest niższa od granatowo- fioletowej
pierwsze kamienne
pierwsza cynia
i ogórki, które miały być cukinią
Ogólnie rabata już prawie skończona, jeszcze pod jesień muszę przesadzić 3 małe hortensje ogrodowe na inne miejsce, bo tu jest za gorąco (dla nich będzie boczna rabatka przy tarasie) i wykorować rabatę. Obecnie wyglądała tak (tu już po wyrwaniu barwinka i gajowca, które zagłuszały wszystko)
teraz jest tak:
Pod wiciokrzewy planuję jakieś kratki, ale niech podrosną ciut.
Ogólnie dużo kwitnień jest lub się zapowiada (np. przetaczniki!), a niektóre już się kończą (np irysy)
Zapraszam na mały spacer
najpiękniejszy irys
goździk siny
przetacznik Inspire Rose
szałwia omszona, różowa jest niższa od granatowo- fioletowej
pierwsze kamienne
pierwsza cynia
i ogórki, które miały być cukinią
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
O jaka rabata ciekawa! Moniko zazdroszczę Ci teraz irysków, moje w tym roku wyszły jakoś mało bogato, jedna kępka bródkowych i dwie zwykłych fioletowych kosaćców w ogóle nie rozkwitły, chyba przez mszyce Więc kwitło ich niewiele i przez te upały przekwitły wyjątkowo szybko, już za nimi tęsknię i tak będę cały rok znów czekać, ehhh...
Fajna cukinia ;) a druga jest cukinią, czy też ogórkiem? i jak dynia?
Fajna cukinia ;) a druga jest cukinią, czy też ogórkiem? i jak dynia?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- Shire
Druga to też ogórek. Jeszcze jutro popatrzę na targu za cukiniami, może jeszcze dostanę, chciałabym mieć. Dynia po tygodniu już śmignęła. Moje pomidorki tez mają już 1 zawiązki owoców.
Iryski mam głównie po poprzednich właścicielach- bródkowe- niebieski, granatowy, żółty i bordo- brązowy oraz ten fioletowo- różowy, nie wiadomo skąd. Mam też kosaćce, 4 kępy granatu, te już kupowałam sama, ale jedna marnie przezimowała i nie kwitła. Pozostałe jeszcze mają pojedyncze kwiaty, ale ogólnie przez upały szybko przekwitły.
Tęsknię za działką... nie byłam 2 dni i już mnie skręca. Z tej tęsknoty poleciałam do ogrodniczego i kupiłam sobie 2 przetaczniki długolistne- First Lady i First Love, Lippię i miętę kędzierzawą. Jutro pojadę po pracy, wsadzę i chłop się nawet nie kapnie
Działkowe zakątki...
Iryski mam głównie po poprzednich właścicielach- bródkowe- niebieski, granatowy, żółty i bordo- brązowy oraz ten fioletowo- różowy, nie wiadomo skąd. Mam też kosaćce, 4 kępy granatu, te już kupowałam sama, ale jedna marnie przezimowała i nie kwitła. Pozostałe jeszcze mają pojedyncze kwiaty, ale ogólnie przez upały szybko przekwitły.
Tęsknię za działką... nie byłam 2 dni i już mnie skręca. Z tej tęsknoty poleciałam do ogrodniczego i kupiłam sobie 2 przetaczniki długolistne- First Lady i First Love, Lippię i miętę kędzierzawą. Jutro pojadę po pracy, wsadzę i chłop się nawet nie kapnie
Działkowe zakątki...
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Piękne są Twoje żurawki. Ja mam jedną i to w dodatku posadzoną w jakimś zapomnianym kącie działki. Dzisiaj do niej zajrzałam, tworzy wielką kępę, może ją podzielę i rozsadzę? Mimo, że nie masz czasu, to zmiany na rabatach dzieją się w mgnieniu oka Dzwonki ogrodowe są śliczne. Spodobały mi się Twoje zakupy, będzie pięknie.
- Shire
Iwonko, bo chwile przeżyte na działce dla mnie dzieją się jakby potrójnie, nie oszczędzam się, bo to kocham i staram się zrobić jak najwięcej, nawet kosztem innych rzeczy. Choć prawdopodobnie długo tak nie pociągnę, ale pocieszam się, że wakacje dadzą mi trochę odetchnąć. co prawda będę musiała pisac sprawozdanie z realizacji stażu, ale to i tak wiele dni bez pracy zawodowej
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam