Majka w ogrodzie
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka w ogrodzie
Majka jak miło oglądać rośliny w kroplach deszczu. u mnie nie padało od wielu dni, susza masakryczna. Lilie będą zjawiskowe, tyle pąków. Gryzoni nienawidzę, pogłaskaj kota, że cię wybawił od jednego paskudztwa.
Witajcie odpowiem wam w srode bo jestem na wczasach i ciężko idzie mi pisanie na telefonie tęsknię już za moi kwiatkami i mam nadzieję że procz zielska wiecej szkód nie będzie bo przed wyjazdem jeszcze coś głosowało w ziemi ale licze na rudego
Witajcie wróciłam z wakacji i się strasznie za ogrodem stęskniłam ale nic nie zrobiłam bo deszcz siorpie całe popołudnie wczoraj podobno była ulewa ostatnio pada sporo ale nie wiem czy to dobrze bo zaczynają sie plamki na liściach
apus tak ta róża lacre na prawdę fajna zdjęcie które wstawiłam 17 czerwca rozwijającego się pąka jest on jeszcze do dziś choć już brązowieje ale po tych ulewach wygląda dobrze
eden rose z lacre
lacre już ma sporo nowego przyrostu
Iwonka1 witaj i dziękuję za wszystkie miłe słowa a kaszka no już poprawiłam na wcześniejszej stronie bo miało być gipsówka (kaszka) tak zawsze mówiła moja babcia i pani na targu też tak nazwała peanie to stare określenie w naszym regionie no a rozkwita mi się biała z wiosennego sadzenia ale tak się rozszalała że hortensje mi zagłuszyła jak przekwitnie muszę koniecznie ją przesadzić no a lampy mają nowy wzorek choć delikatny
każda kula dostała po 5 -6 motyli
cyma2704 kota pogłaskałam ale jak mnie tyle dni nie było to albo tęsknił albo się lenił bo chyba nornica tak mi przeorała róże chopina że aż poprzewracało zwłaszcza że podobno ulewa była sporo pada ostatnio i ciepło więc sporo rośliny urosły ale i przy okazji wszystkie grzybowe choróbska murowane
chopin już troszkę zmęczony deszczem
petunie coraz więcej kwiatków pokazują
a chwile wolnego miałam to wymalowałam hehe ramka po starym lustrze
zapomniałam zrobić zdjęcie kamienia bo też dostał nowe kolorki podobne do tych z tabliczki
anabellka ma takie paki gigantusy
floksy zaczynają
tu chyba już za dużo pomarańczy
mix liliowy
jutro mam nadzieję że zielsko ogarnę
new down przechodzi na drugą stronę
apus tak ta róża lacre na prawdę fajna zdjęcie które wstawiłam 17 czerwca rozwijającego się pąka jest on jeszcze do dziś choć już brązowieje ale po tych ulewach wygląda dobrze
eden rose z lacre
lacre już ma sporo nowego przyrostu
Iwonka1 witaj i dziękuję za wszystkie miłe słowa a kaszka no już poprawiłam na wcześniejszej stronie bo miało być gipsówka (kaszka) tak zawsze mówiła moja babcia i pani na targu też tak nazwała peanie to stare określenie w naszym regionie no a rozkwita mi się biała z wiosennego sadzenia ale tak się rozszalała że hortensje mi zagłuszyła jak przekwitnie muszę koniecznie ją przesadzić no a lampy mają nowy wzorek choć delikatny
każda kula dostała po 5 -6 motyli
cyma2704 kota pogłaskałam ale jak mnie tyle dni nie było to albo tęsknił albo się lenił bo chyba nornica tak mi przeorała róże chopina że aż poprzewracało zwłaszcza że podobno ulewa była sporo pada ostatnio i ciepło więc sporo rośliny urosły ale i przy okazji wszystkie grzybowe choróbska murowane
chopin już troszkę zmęczony deszczem
petunie coraz więcej kwiatków pokazują
a chwile wolnego miałam to wymalowałam hehe ramka po starym lustrze
zapomniałam zrobić zdjęcie kamienia bo też dostał nowe kolorki podobne do tych z tabliczki
anabellka ma takie paki gigantusy
floksy zaczynają
tu chyba już za dużo pomarańczy
mix liliowy
jutro mam nadzieję że zielsko ogarnę
new down przechodzi na drugą stronę
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jaki już masz ogrom kwiatów Biało czerwone róże są widoczne z daleka Widać, że Anabellka bardzo się stara, chyba chce być konkurencją dla Twoich motylkowych kul
Ogrodowy napis wyszedł Ci super
Ogrodowy napis wyszedł Ci super
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Majka patriotyczna różanka świetnie się prezentuje. Koło już cudnie wygląda, Eden Rose szaleje z ilością kwiatów. Gipsówka potwór, dziś swoją powycinałam. Odnowiona biżuteria ogrodowa piękna, ale zazdroszczę zdolności.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie to wszystko wygląda. Prawdziwe morze kwiatów!
Twoje lustrzano-ogrodowe dzieło przypomniało mi, że w domu rodzinnym też mieliśmy takie lustro (swoja drogą trochę fałszowało obraz, jak w krzywym zwierciadle ) Ślicznie!!!
Twoje lustrzano-ogrodowe dzieło przypomniało mi, że w domu rodzinnym też mieliśmy takie lustro (swoja drogą trochę fałszowało obraz, jak w krzywym zwierciadle ) Ślicznie!!!
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Wow jak pięknie Kula i tabliczka wprowadzają taki romantyczny nastrój
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Maju Twoja hortensja anabellka, jak ją pieszczotliwie nazwałaś robi wrażenie!!!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
apus clem3 kropelka cyma2704 Iwonka1 dziękuje za miłe słowa
Czasem mam takie dni że wena mnie ogarnia więc maluję tworzę a czasem zacznę i nie skończę a potem przewalam tak jak tą ramkę po lustrze babcinym aż na złom były porządki i w pół godziny było wykończone
A dziś a właściwie już od kilku dni robię zdjęcia w ogrodzie ale nie wiem co wstawić by was nie zanudzać bo niewiele się zmieniło wszystko rośnie jak rosło jedyne co to dorwałam się białej farby i pomalowałam,,,,,,,,,,,
chyba nie wiem co mam pokazać więc tak ogólnie
chyba mam chandrę
Czasem mam takie dni że wena mnie ogarnia więc maluję tworzę a czasem zacznę i nie skończę a potem przewalam tak jak tą ramkę po lustrze babcinym aż na złom były porządki i w pół godziny było wykończone
A dziś a właściwie już od kilku dni robię zdjęcia w ogrodzie ale nie wiem co wstawić by was nie zanudzać bo niewiele się zmieniło wszystko rośnie jak rosło jedyne co to dorwałam się białej farby i pomalowałam,,,,,,,,,,,
chyba nie wiem co mam pokazać więc tak ogólnie
chyba mam chandrę
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Maju, nie miej chandry... masz piękny ogród, cudowne roślinki... przytul się do jakiejś brzózki i naładuj akumulatorek
Pozdrawiam, Basia.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Maju, zakop szybciutko tę chandrę. Cisz się słoneczkiem.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Majeczko porozglądaj się dokąłdnie po swoim pięknym ogrodzie, a chandra z pewnością minie Ślicznie to wszystko u ciebie wygląda, dodatki dobrane ze smakiem. Zauroczyła mnie ta skrzynia Przywołuje wspomnienia kufra babci, trzymała tam różne rzeczy typu suknia ślubna mamy, stare zdjęcia, a ja uwielbiałam w nim grzebać
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe