Ogród Anny 2017
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Anny 2017
Aniu jakie mega zakupy Wiosną aż chce się nowych zakupów.Róże gęste mają korzenie,a powojniki też bym sobie kupiła.
Na razie dałam sobie z nimi spokój,ale jak tylko zobaczę u innych to już mam znów na nie ochotę
Róże ładnie Ci przezimowały
Na razie dałam sobie z nimi spokój,ale jak tylko zobaczę u innych to już mam znów na nie ochotę
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magnolia w pełni kwitnie, jest piękna!maniolek pisze:Aniu widzę też sporo powojników zamówiłaś pięknie będzie jak zakwitną działeczka budzi się do życia i chyba magnolia rozkwita również
Nowe powojniki są botaniczne i bylinowe Już posadzone.
U mnie dzióbki mają tylko świeżo posadzone, 'stare' w listkach, niektóre już naprawdę są bardzo mocno rozwiniętekogra pisze:A u mnie z listkami na różach jest różnie.
Jedne mają spore listki a inne dopiero dziobki.
Okazało się, że te co wyglądały na świeże miały przemrożone pąki i będą na nowo wypuszczać pąki.
Czeka mnie drugie cięcie róż.
Twoje wyglądają super, będzie na co popatrzeć.
Jutro muszę zrobić oprysk na mszyce bo i te się pojawiły... niestety!
DziękujęAnnes 77 pisze:Aniu jakie mega zakupy Wiosną aż chce się nowych zakupów.Róże gęste mają korzenie,a powojniki też bym sobie kupiła.
Na wiosnę, a właściwie zimą człowiek szaleje z zakupami, a potem się martwi po co to zrobił.
Zamówiłam sobie mnóstwo nowych fuksji, a jak dziś wyniosłam z piwnicy 20 starych donic z piwnicy, to chwyciłam się za głowę
Po co mi znowu dodatkowa praca z doniczkami...i gdzie ja to ustawię. Popełniłam głupotę
Wiosenka szaleje
- Annar13
- 1000p
Dzisiaj zimnica od rana.
Wczoraj zrobiłam mnóstwo fotek i pewnie w tym tygodniu więcej nie zrobię.
Zauważyłam pierwszego storczyka.
Trójlisty
Hiacynty upojnie pachną
Dziś przyjechała paczucha z fuksjami.
Ostatni dzień wolnego przed świętami, a ja zamiast sprzątać, roślinki sadzę i pikuję pomidory...
Moja kolekcja powiększyła się do 26 odmian. Narobiłam sobie znowu pracy
Wczoraj zrobiłam mnóstwo fotek i pewnie w tym tygodniu więcej nie zrobię.
Zauważyłam pierwszego storczyka.
Trójlisty
Hiacynty upojnie pachną
Dziś przyjechała paczucha z fuksjami.
Ostatni dzień wolnego przed świętami, a ja zamiast sprzątać, roślinki sadzę i pikuję pomidory...
Moja kolekcja powiększyła się do 26 odmian. Narobiłam sobie znowu pracy
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu te Twoje hiacynty to takie olbrzymki wysokie pięknie i kolorowo się zrobiło, no kolekcja fuksji imponująca
- Annes 77
Aniu jakie masz piękne hiacynty błękitne Jeśli pamiętasz gdzie kupiłaś proszę o cynk
Fuksji sporo,ciekawe jakie kolorki wybrałaś?
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Witaj Aniu jestem u Ciebie pierwszy raz i " przepadłam" czytając Twój wątek , piękne kwiaty śą tu różne odmiany , są przepiękne , będę tu częstym gościem w tym ogrodzie bardzo mi się podoba
- Annar13
- 1000p
Jak również dodatkowy klopot. Bo znowu mają być przymrozki, a ja starych donic z piwnicy wytachałam ze 20 i jeszcze korytka...maniolek pisze:Aniu te Twoje hiacynty to takie olbrzymki wysokie pięknie i kolorowo się zrobiło, no kolekcja fuksji imponująca
Znowu będę biegać i przenosić je do altany, w której i tak ruszyć się nie idzie.
A tu już nowe fuksje przyjechały...
Zostawiłam je w domu. W maju pójdą na ogród.
Kupiłam je bardzo późną jesienią na przecenie w Auchanie kilka lat temu. Jest to odmiana Blue EyesAnnes 77 pisze:Aniu jakie masz piękne hiacynty błękitne Jeśli pamiętasz gdzie kupiłaś proszę o cynk
Fuksje różne. Są białe, czerwone i fioletowe
Witaj i zapraszaminka52 pisze:Witaj Aniu jestem u Ciebie pierwszy raz i " przepadłam" czytając Twój wątek , piękne kwiaty śą tu różne odmiany , są przepiękne , będę tu częstym gościem w tym ogrodzie bardzo mi się podoba
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Super wiosna , świetnie te Twoje rabaty a ta nowa z różami i powojnikami będzie wyglądała ...tyle róż
Pod koniec lutego wysiałam nasionka prymulek do dzisiaj nic nie wyszło ...to chyba będzie moje ostatnie podejście do wysiewu prymulek ...co źle robię
Pod koniec lutego wysiałam nasionka prymulek do dzisiaj nic nie wyszło ...to chyba będzie moje ostatnie podejście do wysiewu prymulek ...co źle robię
- Annes 77
Aniu biała sasanka u Ciebie zimuje? Moje trzy niestety zniknęły
Zapisuję nazwę hiacyntów,urocze błękitki
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu wspaniałe tulipany, szczególnie podobają mi się te botaniczne, takie fikuśne.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu może i kłopot, ale jak później wszyscy będą się zachwycać pierwiosnki pięknie się prezentują!
- Annar13
- 1000p
Witaj Ewciuevastyl pisze:Super wiosna , świetnie te Twoje rabaty a ta nowa z różami i powojnikami będzie wyglądała ...tyle róż
Nie poddawaj się! A sieboldii zeszłoroczne ci wyszły ? Bo u mnie jest ich tak dużo....
Muszę je wystawić na wątek do sprzedaży.
W kolejną sobotę się zobaczymy, to pogadamy o pierwiosnkach ;)
Mam białe sasanki od lat i na razie są ;)Annes 77 pisze:Aniu biała sasanka u Ciebie zimuje? Moje trzy niestety zniknęły
Ale to krótkotrwałe byliny, dlatego co roku staram się je wysiewać. Dwie nowe siewki zakwitły w tym roku i są białe, ale nie do końca.
Jak całkowicie rozkwitną zrobię fotę.
Dziękujęapus pisze:Aniu wspaniałe tulipany, szczególnie podobają mi się te botaniczne, takie fikuśne.
Dziękujęmaniolek pisze:Aniu może i kłopot, ale jak później wszyscy będą się zachwycać pierwiosnki pięknie się prezentują!
Mam nadzieję:) Ale postanowiłam zostawić sobie tylko po jednej donicy z jedną odmianą i przestać je ukorzeniać
Bo naprawdę nie wiem co z tym zrobię.
Powoli zaczynają szaleć moje siewki prymul
Primula Fleurette Fire, jedna z ciekawszych. Mam ją już kilka lat. Holenderska i zimuje.
Sangwinaria w tym roku biedniutka, bo była mocno połamana przez psiaka. Teraz ma zaporę z patyczków.
Jeffersonia dubia
Adonis amurensis ?Pleniflora'
Pierwiosnek bezłodygowy BELARINA
Primula vulgaris 'Lila Plena'
magnolia
Szafirki
Sasanki
Epimedium rubrum pierwsze
- Annar13
- 1000p