Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017
Kasiu ekspresowo pokazałaś cały miesiąc w ogrodzie Masz dużo powojników i wiele ciekawych! ale i inne roślinki duże i małe! Z dziczką podkładką różaną uważaj, bo one szaleją a potem trudno je wyciąć, bo kolce mają up....we. Podejrzewam że to wadliwe szczepienie, bo takie róże reklamowane wymieniają na nowe
Karolka zgadza się - to trzciny wypełnione i zamurowane przez murarki. Nigdy nie udało mi się zaobserwować jak one murują, a z dnia na dzień wyraźnie zamurowanych rurek przybywalo Kilka powojników też straciłam - do niektórych podchodziłam nawet dwa razy i nadal ich nie mam, ale z trzecim podejściem na razie się wstrzymuję Jakieś nasiona kielichowca mam i właśnie będę wysiewać - jakby mi nic z tego nie wyszło, to bedę sie do Ciebie uśmiechać Próbuję dla Ciebie ukorzeniać choiysę - na razie jest zielona, ale czy to oznacza sukces to się dopiero okaże
Lucynko moja piwonia też tak ma - tylko trochę jest żółtawa, ale też i różowawa, a potem bieleje. Prawdopodobnie to Primavera.
Mirko to choiysa Aztec Pearl - bardzo zgrabny zimozielony krzaczek. Nieźle znosi nasze zimy - dwie ostatnie nawet go nie okryłam. Miał przypalone mrozem listki, ale szybko się zregenerował. Wiosną obsypuje się cały białymi kwiatami, które na dodatek pięknie pachną. Potem powtarza jeszcze kwitnienie - czasem nawet dwa razy. Własnie próbuję go rozmnażać - jak mi się uda, to sie pochwalę
Ewuniu krzewuszka w tym roku dała popis. Na zdjęciach nie widać całej jej krasy - kolor dawał po oczach z daleka.
Marysiu jak się wcześniej obijałam, to teraz musze nadrabiać Nie lubię wyrzucać roślinek, więc nie wiem czy się tej dzikiej różyczki pozbędę... Zobaczymy jak się będzie dalej zachowywać.
Lucynko moja piwonia też tak ma - tylko trochę jest żółtawa, ale też i różowawa, a potem bieleje. Prawdopodobnie to Primavera.
Mirko to choiysa Aztec Pearl - bardzo zgrabny zimozielony krzaczek. Nieźle znosi nasze zimy - dwie ostatnie nawet go nie okryłam. Miał przypalone mrozem listki, ale szybko się zregenerował. Wiosną obsypuje się cały białymi kwiatami, które na dodatek pięknie pachną. Potem powtarza jeszcze kwitnienie - czasem nawet dwa razy. Własnie próbuję go rozmnażać - jak mi się uda, to sie pochwalę
Ewuniu krzewuszka w tym roku dała popis. Na zdjęciach nie widać całej jej krasy - kolor dawał po oczach z daleka.
Marysiu jak się wcześniej obijałam, to teraz musze nadrabiać Nie lubię wyrzucać roślinek, więc nie wiem czy się tej dzikiej różyczki pozbędę... Zobaczymy jak się będzie dalej zachowywać.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Kasiu
Bardzo mi się u Ciebie spodobała ta bordowa lilia.
Kwitnie obficie i kolor ma niezwykły
Fajnie jest tak obserwować przyrodę, takie murarki...Niby małe a jakie sprytne
Bardzo mi się u Ciebie spodobała ta bordowa lilia.
Kwitnie obficie i kolor ma niezwykły
Fajnie jest tak obserwować przyrodę, takie murarki...Niby małe a jakie sprytne
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Kasiu! Zakwitła dalia od Cibie Gitty UP! Niestety nie widzę pozostałych, nawet nie wiem, gdzie posadziłam, ale jak zakwitną, to będę wiedzieć, bo po kwiatkach poznam!
Powojniki masz cudowne!
Powojniki masz cudowne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Cudne powojniki , tak juz kwitną znowu krzewuszki ? A co to za roślinka Choiysa ? zapomniałam Kielichowce ładnie wychodza z nasionek i powinny szybko kwitnąć. Ja posiałam w ub.r. katalpy,zimą przetrzymałam w garazu i jakież moje zdziwienie ,że jedna taka malucha ma pąki kwiatowe To się nazywa mieć rękę
Aga ta lilia jest bardzo trwała - mam ja od kilku lat i ciągle kwitnie Niektóre giną po roku albo dwóch. A murarki faktycznie są niesamowite - nie mogę się nadziwić jak one tyle roboty wykonały
Miłko cieszę się Dalie od Ciebie też już zaczęły kwitnąć. Ale jak na razie słaby ten rok - dużo dalii nie wyszło mimo że karpy wyglądały bardzo dobrze. Ale cieszmy się tym, co mamy
Karolka ja nie wiem jak Ty to robisz - mam katalpę od kilku lat i jeszcze nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatkiem Krzewuszka kwitnie teraz po raz drugi, ale dużo słabiej. Tamto zdjęcie było z pierwszego kwitnienia - pamiętaj, że u mnie wszystko ze dwa tygodnie opóźnione...
Miłko cieszę się Dalie od Ciebie też już zaczęły kwitnąć. Ale jak na razie słaby ten rok - dużo dalii nie wyszło mimo że karpy wyglądały bardzo dobrze. Ale cieszmy się tym, co mamy
Karolka ja nie wiem jak Ty to robisz - mam katalpę od kilku lat i jeszcze nie zaszczyciła mnie ani jednym kwiatkiem Krzewuszka kwitnie teraz po raz drugi, ale dużo słabiej. Tamto zdjęcie było z pierwszego kwitnienia - pamiętaj, że u mnie wszystko ze dwa tygodnie opóźnione...
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Cudne clematisy
Zakochałam się w tej róży z drugiej fotki
Zakochałam się w tej róży z drugiej fotki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Kasiu, wydaje mi się, że na ostatnim zdjęciu kwitną dziewanny ogrodowe. Gdybyś pokazała kielichy kwiatowe, byłoby łatwiej rozpoznać.
Znasz może imię tej różyczki? Też taką mam, ale u mnie jest ona NN. https://www.fotosik.pl/zdjecie/8c72782eee441a1a
Pięknie kwitnie Twój ogród!
Znasz może imię tej różyczki? Też taką mam, ale u mnie jest ona NN. https://www.fotosik.pl/zdjecie/8c72782eee441a1a
Pięknie kwitnie Twój ogród!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu nawet jak niektóre powojniki nie chcą rosnąć, to inne nadrabiają i pięknie pokazują kwiaty. U mnie nawet włoskie nie dały popisu w tym roku, inne kompletnie zawiodły.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piekny jest ten różowy powojnik.
Pokaż z bliska te roślinki przypominające dziewanne.
Pokaż z bliska te roślinki przypominające dziewanne.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Powojniki pięknie ci kwitną Kasiu... posadziłam w tym roku dwa na próbę... ale jeszcze nawet pączków nie mają ... o ile nie zginą w zimie to może w przyszłym sezonie coś pokarzą
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa