ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

A teraz się pochwalę - kiełkuje krasnokwiat Katarzyny, ten, co do którego straciłam nadzieję
(cebulka była posadzona chyba w lutym):

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ooo pieknie toto :shock:

Moja ciezka dupencja 10 kg zywej wagi nie byl skoczny, on raczej podlogowo kanapowy byl i przez taka 1.60m mate nigdy nie przeskoczyl ale nawet nie probowal. On nigdy nie skakal za duzo ale od malego dostawal w pape od ojca, jak sie tylko do zaslon zblizyl czy probowal kanape obrabiac ... no i nie bylo problemu pozniej tez.

Su, podejdz sobie do LM - przecenili cebule, klacza na 1.90 moze cos Ci sie przyda. Dla mnie za duzo nie bylo ale mam biale mieczyki :;230 Chol... Dalie mi sie podobaja ale mam juz trzy odmiany i nie moge wiecej :roll:
Penelopa
200p
200p
Od: 2 sie 2010, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agata, zastanawiałaś się kiedyś czy nie kupić irgi na pniu za 50 zł. Jak jeszcze nie kupiłaś, a dalej masz w planach, to dzisiaj kupiłam w szkółce na Kowalach za 35 zł.Ta sama odmiana, nad którą w marcu myślałaś :D
Bardzo ładna, ale zobaczymy czy przetrwa ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Bardzo ciekawie zapowiada się ten krasnokwiat ;:224
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne, piękne, Jule, ciekawe, czy zakwitnie? Kwiat przypomina duży dmuchawiec lub czosnek, ale jeszcze nigdy nie widziałam go "na żywo".
Twój szarak, to był kawał kota! Kocilla w dobrym okresie miał około 6 kg. Teraz trochę schudł nawet przez harce z małą, a ostatnio - infekcję. Ale już mu lepiej, na szczęście, ma zastrzyki.
Miałam właśnie dziś jechać do LM, ale mi się plany pokrzyżowały. Pewnie w tygodniu uda mi się wyskoczyć,. mam nadzieję... :roll:

Penelopo, w miejsce irgi poszedł modrzew na pniu, ale taka cena jest zachęcająca, chyba się wybiorę! ;)

Aga, dzięki - też jestem go ciekawa. Stoi na parapecie w miejscu agapantów, a te trafiły na taras. Na razie ani myślą kiełkować, nie wiem, jak ja mam je zmotywować?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś - nie mam pojęcia jak zmotywować agapanty bo moje uśmierciłam ;:182 Ale daj im szanse.... podobnie mialłm z ismeną. Wsadziłam do donicy chyba w marcu i dłuuuugo nic sie nie działo. Już myslałam ze po ismenie :lol: Ku mojemu zaskoczeniu wypuściła jakieś 2 tygodnie temu pierwsze liście :tan
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Agatko, mogłem Ci napisać właśnie, że krasnokwiat bardzo długo zbiera się do wyjścia i faktycznie można mylnie spisać go czasem na straty, ale teraz do kwiatu to już moment będzie :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja sie za bardzo na tych egzotykach nie znam ale moj Agapanthus Album i Hymenocallis Caribaea, tez dlugo potrzebowaly ale ruszyly w koncu. Jeden, ten cebulowy wylazl szybciej i jest mocniejszy, drugi z klacza tez wylazl ale jest mizerny. Teraz nie powiem Ci ktory jest ktory, bo tak doniczki przestawialam ze juz nie wiem :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, ja ismenę po zakupie odłożyłam "na chwilę" na szafce na buty w piwnicy i o niej zapomniałam. Niedawno natknęłam się na nią, już wypuszczała kiełki.
Obrazek

Wsadziłam prędko do ziemi, jeszcze przed ogrodnikami. Na razie ciągle żywa! ;)
Ale w nocy ma być 11, chyba powinnam zabrać agapanty, żeby ich nie stresować?

Sylwek, szczęście, że przetrwał, chyba tylko dlatego, że nie miałam czasu na porządki!! :oops:
Jak w przyszłości cokolwiek przyjdzie Ci do głowy, to mi mów, bo czasem jestem zielona, jak mój ogród! :roll:

Jule, czy swoje masz też świeżo posadzone? W różnych wątkach już oglądałam tegoroczne zabierające się do kwitnienia, a moje ani myślą... :?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak swieze, sadzilam z miesiac temu. Do kwitnienia :shock: moje to jeszcze nawet dobrze nie wylazly tz ten z klacza a co dopiero kwitnac :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A, to pocieszające, bo myślałam, że tylko moje takie zapóźnione. Muszę spytać siostrę o jej krasnokwiat, w tym samym czasie sadzony... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Hej Agatko No teraz mam nadzieję już taka długa nieobecność mi się nie przytrafi. Wprawdzie mam w pracy cały czas dostęp do netu, ale czasu wolnego teraz za grosz, a poza tym szef mój zawłu by dostał jakby zobaczył, że "siedzę na forum," a potem miałabym.... :pogon. Wiesz, mam krasnykwiat i jakiś taki bezproblemowy mi się wydaje. Rośnie, kwitnie dużą dmuchawcową kulą - chyba mu miejsce pasuje. Za to agapanty chyba mnie nie lubią. Mam jednego od ok. 4 lat i kwitnie jak mu się przypomni ;:224 i drugiego malutkiego od tego roku. No cóż jednego "starego" jakoś uśmierciłam... A jak widziałam kwitnące bukiety u Kajpej to mi dech zaparło... No cóż, piszesz, że powinny się już zbierać do kwitnienia.... chyba nie moje ;:223
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Sure pisze:
klarysa pisze:A jak to cudo przeżyło zimę?
...ta brukentalia? Jak widać całkiem nieźle... jest łatwiejsza od wrzosów, choć myślałam, że ma inny odcień trochę (swoją drogą bywają białe, ale ja nie natrafiłam, a Dorbie podobno ma fioletową)
Zobaczymy w tym roku, juz szykuja się do kwitnienia, ale głównie te co kupiłam w necie, ta ze szkólki wygląda jak wrzosiec, zobaczymy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”