cieszę się, że ci się podobają. tak, to już są na święta. a zdjęcia lubię robić i mam czas. w sumie większość czasu poświęcam storczykom, m.in. dlatego, że nie mam nic lepszego do roboty. jak mi jakiś zakwita lub jak sobie kupię nowego, to zawsze robię mu fotki. dzisiaj na jednym z Phalaenopsisów zaczął otwierać się pierwszy pąk. jutro pewnie się całkiem otworzy.Jeanne pisze:Śliczne te nowe, Tacie należą się buziaki od ciebie
czy to już świąteczny prezent
Też lubię robić zdjęcia storczykom, tylko czasu ostatnio troszkę mi brak
Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
masz na myśli tego zdeformowanego? on się nie otworzy, to taki typ storczyka. są takie, co mają 3 płatki i 3 warżki. ja najbardziej lubię te o standardowych kwiatach, z 5 zwykłymi płatkami i z 1 zwykłą warżką. warżka musi mieć 2 policzki. kiedyś 1 jak przedłużał pędy, to na każdym puścił po 1 zdeformowanym kwiacie. miały powykrzywiane płatki, krzywe warżki, 1 z nich miał na warżce tylko 1 policzek i to bardzo mały... normalnie miał zwykłe kwiaty, ale potem przekwitł i na każdym pędzie puścił po 1 pąku, które po otwarciu okazały się zdeformowane. nie zrobiłam im zdj. były tak okropnie zdeformowane, że żal było patrzeć.Tess pisze:Dusiu
masz imponującą kolekcję....i te nowe prezenty od taty są ładne.
a mój dalej się nie otworzy i już pewnie tego nie zrobi.
- Storczykowa
- Storczykowa
fajnie, że podobają ci się zdjęcia. w sumie to pierwsze moje dobre zdjęcia, znalazłam w aparacie takie coś do robienia kwiatkom lepszych zdjęć. ale ostatnio bardzo lubię robić fotki, bo storczyki piękne. a ten piegowaty rzeczywiście jest cudny. lubię Phalaenopsisy i piegi. bo piegi (nie tylko te na storczykach) są cudne.Ewa Janina Sadowska pisze:Storczykowo,Wcale się nie dziwię,ze polubiłaś robienie zdjęć storczykom.Z przyjemnością Twoje oglądam.Najbardziej podoba mi się ten piegowaty.
- Storczykowa
- Storczykowa
u mnie obecnie kwitnie 9 Phalaenopsisów, 9 ma pędy z pąkami. połowa Phalaenopsisów nie kwitnie, może dlatego że niektóre niedawno przekwitły, w końcu 32 z 38 moich Phalaenopsisów były kupione w 2008 roku. storczyki, które nie są Phal. ani myślą kwitnąć. z innych storczyków mi zostały tylko te, które kupiłam 2 lub więcej lat temu i jeszcze nie uschły. wtedy jeszcze nie wiedziałam, że nie będą mi kwitły. może na wiosnę pokażą się pędziki na jakiś Phal. i na Vandach.Wanda pisze:Duśka, powaliłaś mnie tymi fotkami. Zazdroszczę pięknych kwiatów, bo u mnie same badyle sterczą. Jedna Encyclia cieszy kwitnieniem. Dobre i to.
- Storczykowa
- Storczykowa
ja też uwielbiam Vandy, ale najbardziej te niebieskie w kratkę. długo o niej marzyłam. kiedyś zobaczyłam w książce o storczykach zdjęcie Vandy, niebieskiej w kratkę i tak mi się spodobała, że chciałam ją mieć. Ale musiałam na nią czekać ponad 3 lata, Vandy są rzadko spotykane, ja je widuję tylko na wystawach i do tego jest ich bardzo mało.
ale ty masz bardzo dużo storczyków... chciałabym mieć kiedyś tak liczną kolekcję. obecnie mam ok. 52 storczyki, większość z nich to Phalaenopsis. z Vandowatych mam 4 Vandy i 1 Vascostylis.
ale ty masz bardzo dużo storczyków... chciałabym mieć kiedyś tak liczną kolekcję. obecnie mam ok. 52 storczyki, większość z nich to Phalaenopsis. z Vandowatych mam 4 Vandy i 1 Vascostylis.