Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.5
Geniu świetny pomysł z pokazaniem rabaty przez różne miesiące w roku. Za każdym razem wygląda całkiem inaczej i zawsze bardzo ładnie. Zurawki są cudowne przez cały sezon i wspaniale zdobią
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Krysiu ja mam trzy psizęby żółty biały i fioletowy ale zakwitł mi tylko żółty i biały .
Krysiu bardzo chętnie Ci pomogę tylko powiedź jak ?
Iwonko nie znam nazw moich berberysów
te nie jest karłowe
A te karłowe
co do tej nie mam pewności
Reniu, Agnieszko dziękuję mnie tez się bardzo podoba i myślę że to dobry sposób żeby cały czas było kolorowo do tego nie problemu z chwastami .
Krysiu bardzo chętnie Ci pomogę tylko powiedź jak ?
Iwonko nie znam nazw moich berberysów
te nie jest karłowe
A te karłowe
co do tej nie mam pewności
Reniu, Agnieszko dziękuję mnie tez się bardzo podoba i myślę że to dobry sposób żeby cały czas było kolorowo do tego nie problemu z chwastami .
- e-genia
Tomku to teraz tylko dla Ciebie zdjęcie rabaty z przodu domu .różne ujęcia w różnym czasie .piofigiel pisze:Prezentacja tej rabaty od wiosny do jesieni, to o takiej nauce myślałem, tego mi było trzeba, teraz więcej wiem jak to powinno wyglądać, aby kolor nie znikał z ogrodu przez cały sezon. Geniu dziękuję
Pozdrawiam Tomek
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, jak miło pooglądać takie widoki, gdy za oknem plucha i zimno.
U Ciebie przez cały czas cos kwitnie. Ani przez chwile nie widać pustego miejsca, no może teraz
Patrząc na Twoja działeczkę, to aż dziwnie się oglada tę za płotem. Całkiem pusta. Tylko trawnik, ani jednego krzaczka, kwiatka lu drzewka. Pustynia brrr.
Ale tak się zastanawiam, gdzie Ty jeszcze wciśniesz nowe nabytki?
Chociaż znając Ciebie na pewno Ci się uda.
U Ciebie przez cały czas cos kwitnie. Ani przez chwile nie widać pustego miejsca, no może teraz
Patrząc na Twoja działeczkę, to aż dziwnie się oglada tę za płotem. Całkiem pusta. Tylko trawnik, ani jednego krzaczka, kwiatka lu drzewka. Pustynia brrr.
Ale tak się zastanawiam, gdzie Ty jeszcze wciśniesz nowe nabytki?
Chociaż znając Ciebie na pewno Ci się uda.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu, śliczne berberysy bardzo lubię te krzewy!
Jeśli będą szachownice, to ile wziąć?
Jeśli będą szachownice, to ile wziąć?
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu bardzo dziękuję za specjalnie dedykowaną prezentacje. Twój kwietny ogród jest wspaniały, bardzo Cię podziwiam, że tak świetnie radzisz sobie z tą mnogością kwiecia. Wiem, wiem, to doświadczenie i wiedza które teraz procentują. Czym byłyby ogrody bez kwiatów?, pewnie i takie mogłyby istnieć i pewnie istnieją, ale na pewno brakuje im tej iskry, tak myślę
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- e-genia
Moniko 3 berberysy kupiłam w zeszłym roku w tym jeszcze dokupiłam 4 , jeden już wykopała na działkę syna bo to nie karłowy .
a w sprawie szachownic na p.w
Gosiu ,Tomu dziękuję Wam bardzo za te ciepłe słowa , pewni na nie nie zasługuję , ale miło się je czyta .
Nowe nabytki to już tylko jakieś maleństwa , kilka żurawek ,może jakiś ciekawy irysek czy liliowiec , ale wtedy będę musiała z czegoś zrezygnować
Genia
a w sprawie szachownic na p.w
Gosiu ,Tomu dziękuję Wam bardzo za te ciepłe słowa , pewni na nie nie zasługuję , ale miło się je czyta .
Nowe nabytki to już tylko jakieś maleństwa , kilka żurawek ,może jakiś ciekawy irysek czy liliowiec , ale wtedy będę musiała z czegoś zrezygnować
Genia
Geniu, z chęcią usiadłbym na chwilę na tym rozkładanym krzesełku Kiedy do Ciebie nie wstąpię, to tylko kwiaty, kwiaty i kwiaty!
Geniu choć te fotki są dla Tomka mnie one też się podobają.
- e-genia
Pawełku nie przesadzaj, pokazuję też liście i iglaczki
A na to krzesełko zapraszam wiosną lub latem
Irenko : bardzo mnie to cieszy
A na to krzesełko zapraszam wiosną lub latem
Irenko : bardzo mnie to cieszy
- falkenburg
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
O jaka fajna rabata z funkiami (miód na nasze serduszka - funkie to nasze ukochane roślinki). Napisz co tam posadziłaś. A truskawki to jako rośliny okrywowe
Małgorzata i Krzysztof
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Pomysł do naśladowania Geniu.
Od wiosny do jesieni w mgnieniu oka ale zawsze kolorowo. Pewnie niedługo zrobi się w ogrodach biało bo to już czas. Dzisiaj grabiłem liście i zauważyłem,że wychodzą z ziemi przebiśniegi i scille. Kwitną pierwiosnki i pojedyncze kwiatki forsycji.
Od wiosny do jesieni w mgnieniu oka ale zawsze kolorowo. Pewnie niedługo zrobi się w ogrodach biało bo to już czas. Dzisiaj grabiłem liście i zauważyłem,że wychodzą z ziemi przebiśniegi i scille. Kwitną pierwiosnki i pojedyncze kwiatki forsycji.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
Małgorzato ,Krzysztofie nie znam nazwy tych host , ale są śliczne i to dla mnie najważniejsze , truskawki i maliny to pozostałości po tej rabacie malinowo truskawkowej , teraz już ich tam nie ma, są tylko hosty .
Januszu dzięki , ja zauważyłam że u mnie już krokusy wychodzą .
Genia
Januszu dzięki , ja zauważyłam że u mnie już krokusy wychodzą .
Genia