Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
- beti_h
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogórki gruntowe
Czy można jeszcze wysiać ogórki do gruntu? Zrobiło mi się trochę miejsca i dosiałabym ogórki...jeśli jest sens oczywiście...?
- DoktorPio
- 100p
- Od: 6 lut 2013, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę że śmiało możesz siać do jesieni dadzą jeszcze spory plon. Jeśli pogoda się troszkę pogorszy i spadnie temperatura to proponował bym wysiać pod inspektem szybciej wzejdą
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Albo zrobić rozsadę w kubeczkach po małych jogurtach Wtedy szybko rosną.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Moje ogórki posiane we wtorek już są na wierzchu , powschodziły wszystkie . Tylko że sałatkowe , ale tak czy owak do jedzenia będą ............
Bożena
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Też siałam parę dni temu ogórki, zrobiłam im w workach po ziemi pojemniki, rosną rewelacyjnie.
Już mają mają małe listki. Te które dosiewałam w gruncie, ledwo widoczne.
W tych workach jest im chyba bardzo dobrze.
Już mają mają małe listki. Te które dosiewałam w gruncie, ledwo widoczne.
W tych workach jest im chyba bardzo dobrze.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- beti_h
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 10:37
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi ;)
Już namoczyłam nasionka... i chyba wrzucę je pózniej w jakieś pojemniczki a jak podrosną to pójdą na obornik wymieszany z ziemią ;)
Już namoczyłam nasionka... i chyba wrzucę je pózniej w jakieś pojemniczki a jak podrosną to pójdą na obornik wymieszany z ziemią ;)
To mnie pocieszyliście z tym późnym sianiem ogórków. Moją pierwszą turę wykończyły deszcze - padało codziennie przez prawie trzy tygodnie. Wysiałam drugi raz jakieś dwa tygodnie temu i te już bardzo ładnie rosną i mają już nawet po dwa liście właściwe, ale się zastanawiałam czy nie będę tych ogórków jadła dopiero w listopadzie, a tu czytam, że można jeszcze nawet teraz siać
Od siebie powiem tylko tyle, że nie wiem czy jest sens robić rozsadę, bo ja siałam jednocześnie do doniczek i do gruntu i są dokładnie takiej samej wielkości. No ale teraz była piękna pogoda, więc może też dlatego w gruncie tak ładnie ruszyły.
Od siebie powiem tylko tyle, że nie wiem czy jest sens robić rozsadę, bo ja siałam jednocześnie do doniczek i do gruntu i są dokładnie takiej samej wielkości. No ale teraz była piękna pogoda, więc może też dlatego w gruncie tak ładnie ruszyły.
Pozdrawiam, Bogusia
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
Mam na imię Ilona...
- OgrodnikSebek
- 200p
- Od: 29 mar 2013, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje ogóreczki mają też sporo kwiatów męskich , bez ogórka Ale się nie przejmuję , w tamtym roku też tak było .
Sebastian . Zapraszam na : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65136" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabelka23
- 200p
- Kontakt:
Ja właśnie zrobiłam poranny obchód moich warzyw. Ogórki kwitną jak kwiatki na rabatce, ale... wszystkie mają kwiaty żeńskie. Żadnego męskiego się nie dopatrzyłam. Odmiany to: Krak, Aladyn i Śremski. Czy to normalne, że na początku są same żeńskie?
Mam na imię Ilona...
- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
anabelka23 ogórki uprawiam drugi sezon i sama jeszcze odkrywam ciekawe zjawiska
ale najpierw są kwiaty męskie (bez ogórka), później żeńskie (z ogórkiem), jeśli jest dużo męskich spróbuj zostawić jednego wilka. U mojej sąsiadki krzak wyrósł na 1,5 m i nie miał ani jednego ogórka, wszystkie wilki na bieżąco obrywała, na szczęście już przy samym szczycie szklarni puścił wilki, zaproponowałam żeby nie obrywała i udało się, z wilka poszły wreszcie ogórki
ale najpierw są kwiaty męskie (bez ogórka), później żeńskie (z ogórkiem), jeśli jest dużo męskich spróbuj zostawić jednego wilka. U mojej sąsiadki krzak wyrósł na 1,5 m i nie miał ani jednego ogórka, wszystkie wilki na bieżąco obrywała, na szczęście już przy samym szczycie szklarni puścił wilki, zaproponowałam żeby nie obrywała i udało się, z wilka poszły wreszcie ogórki
Pozdrawiam
Ilona
Jeśli kwiaty są hermafrodytyczne, to na co im są potrzebne męskie ?
Jeśli kwiaty są hermafrodytyczne, to na co im są potrzebne męskie ?
- anabelka23
- 200p
- Kontakt:
Kasiu męskie to one na pewno nie są
forumowicz, widzisz, co niewiedza robi z człowiekiem
forumowicz, widzisz, co niewiedza robi z człowiekiem
Mam na imię Ilona...