Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Nobody's perfect :wink:
To i czemu kanny miałyby być?
Poza tym... gdybyś całkiem zrezygnował... gdzie oglądalibyśmy cały zagonek polegujących oszronionych karp? :;230
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja Jolu mam takie małe zapytanko , mianowicie jak przechowują się datury - szczególnie chodzi mi o te fioletową :?: ;:108
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

gorzata76 pisze:Poza tym... gdybyś całkiem zrezygnował... gdzie oglądalibyśmy cały zagonek polegujących oszronionych karp? :;230
Obiecuję się poprawić :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu czy ten lilak strzępolistny jest do kupienia w naszych stronach , bardzo mnie zainteresował.Jestem ciekawa jak Ci będzie rósł judaszowiec ja przymierzałam się w ubiegłym sezonie do zakupu dwa razy i trochę mnie zniechęca fakt że może przemarzać ale jak wyczytałam u Ciebie to chyba nie przemarza zupełnie.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, z cann nie zrezygnuję jeszcze długo ;:108 Zawsze mnie zachwycały, są takie dostone i piękne, jeśli tylko pogoda pozwala :roll: Wiem, że jest z nimi sporo pracy, ale odwdzięczają się po stokroć. Jedno z rabat zostanie dla nich zarezerwowana na czas jakiś.
Jak się domyślam chodzi o cannę Stuttgart, ona właśnie jest ozdobna z liści, które niestety mają tendencję do przepalania się na słońcu, dlatego sadzę w drugim rzędzie, aby miała lekką osłonę.
W tym roku planuję kolejną pasiastą z liści Pretorię :tan
No właśnie Agatko, jak ja wytrzymam do wiosny bez wątku ;:224 Może dam radę.
Gosiu napisałam na pw.
Gorztko, jeszcze nie pora na doniczkowanie, poprawiłam im tylko warunki zimowania, a że to moja pierwsza zima, pomalutku się uczę. Tylko co ja zrobię z taką ilością kłączy??? Na ryneczek w maju :;230
Edytko bardzo się cieszę, że jesteś kolejną miłośniczką tych pięknych roślin. Choć są one nieco pracochłonne z pewnością warto poświęcić im czas.
Pawełku do leniwych to Ty przecież nie należysz :lol: kilka ładnych odmian nie sprawiłoby Ci problemu. Żadnych bulw, a dalie to co??? wieloletnie???
No i co M na to, przecież ona uwielbia kwiaty :uszy
Małgoś to może u Ciebie jakiś malutki kawałeczek by się znalazł??? Trudno by było???
Marku, fioletowa datura jest jednoroczna przecież, moja nie zawiązała nasin (chyba ;:224 )więc jej wcale nie przechowuje, kupię za kilka złotych na ryneczku wiosną. Czerwona za to przechowuje się znacznie gorzej od innych ;:14
rispetto pisze:
gorzata76 pisze:Poza tym... gdybyś całkiem zrezygnował... gdzie oglądalibyśmy cały zagonek polegujących oszronionych karp? :;230
Obiecuję się poprawić :;230
Trzymam za słowo i polecam się w temacie cann :uszy
Jolu, tego lilaka kupiłam w okolicach Końskowoli zdaje się, więc jak najbardzie do nabycia u nas.
Judaszowca okrywałam w ubiegłym roku, ale to był jeszcze taki maluszek, zaledwie kilkucentymetrowy. Ten rok dla niego przełomowy, bo dostał tylko kopczyk.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Jolu dzięki za informacje z nastaniem nowego sezonu pan M dostanie spis roślinek i będzie szukał a z judaszowcem poczekam też do wiosny zobaczę jak przetrwał u Ciebie .Ja widziałam latem w ogrodniczym takiego co miał ok 1,5 wysokości cena była dosyć wysoka i może dla tego nie zdecydowałm się na zakup bo jak tyle kasy przemarznie w zimie to trochę szkoda.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu przy takich pieniążkach faktyczne jest obawa, jak przezimuje. Mój kupiony był za kilka złotych i miał kilka cm. Po owinięciu na zimę śmiałam się, że to taki zabandażowany kciuk :;230 takiej był wielkości. Najbardziej bałam się, że zdepcze go pies.
Ciekawe, jak poradzi sobie w tym roku ;:224
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Jolu, przyznaję się, że trochę łamię się w temacie kann. A może wywalić wszystkie dalie i tylko kanny zostawić ;:224
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

OOOOOO to ja zrobiłam odwrotnie - znaczy wywaliłam wszystkie canny - zostawiłam dalie ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

A ja nie mam ani dalii, ani cann..............
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pawełku a może trochę tych a troche innych ;:224
Mireczko, podesłać kawałek kłącza :;230 może zaczniesz od nowa, w ramach urozmaicania gatunków :lol:
Aga, nie wierzę, ze wiosenką nie kupisz jakiejś, choćby jednej dalii :roll: Ja wybrałam te najmniejsze, zwykłe. Mnoży się to to, ze teraz moge juz spory kawałek obsadzić, ale zostane przy kilku krzaczkach, jeśli coś wyrośnie z moich zimowanych. Jeśli nie, nie kupuję nowych ;:108
Kochani, jak wynika ze statystyk pora konczyć mój drugi na forum wątek :roll: Czas mknie nieubłaganie, jedynym pocieszeniem jest to, że z dnia na dzień bliżej do wiosny :uszy
Postanowiłam na koniec przypomnieć co można oglądać w moim ogródku. Pokażę więc po jednej tematycznej fotce, zaintersowanych pozostałymi zapraszam do ogladania wątków
Działka z widokiem i co dalej
Działka już nie tylko z widokiem

A teraz pora na fotki
iglaste najcudniejsze :wit
Obrazek

liściaste niecodzienne ;:108
Obrazek

canny dostojne i piękne
Obrazek

żurawki najwytrwalsze
Obrazek

kilka funkii