Moje spełnione marzenie malgocha1960
- cherryberry321
- 200p
- Od: 1 sty 2010, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
Witaj Małgosiu !
Takich sasiadów, jak twój jest więcej. Też mam(niestety)takiego. U mnie często nie działała Neostrada i darłam koty z TP. Trzy tygodnie temu całkiem wysiadła. Ekipa TP nie mogła znależć usterki i napisali w protokole, że uszkodzenie jest u mnie w domu, więc naprawa należy do mnie.
Pan monter skwitował-"pewnie jakiś remoncik się robiło, co ?. I przecięło się kabelki ?!".
Wkurzyłam się, zadzwoniłam do TP i zapytałam, czy zatrudniają jasnowidzów(bo ten Pan jeszcze u mnie nie był, tylko robił jakieś pomiary techniczne-na odległość). Na drugi dzień zjechała się ekipa !!! fachowców. Trzech Panów biegało w tą i z powrotem -i nic. W domu było OK, z zewnątrz sygnał nie dochodził. Chcieli sprawdzić w puszcze na zewnątrz budynku, ale ona jest na posesji sąsiada(wspólna puszka-współwłasność budynku). Jednak syn właściciela się nie zgodził, żeby wejśc na "jego" posesję(grunt-też współwłasność) i to sprawdzić. Podałam adres właściciela i dopiero ten wpuścił monterów. To wszystko trwało prawie cztery dni !!! Puszka była OK, no i TP w konsternacji. Przywieźli specjalnego robota do wyszukiwania uszkodzeń pod ziemią, bo doszli do wniosku, że uszkodzone są przewody pod ziemią(w maju kopali nową kanalizację i mogli przeciąć).
No, ale 3-go dnia okazało się, że to Pan sasiad jest winien, bo robiąć koło budynku podmurówkę-coś z 5 lat temu, przeciął właśnie moje kable ! Ale nigdzie nie zgłosił, tylko czymś tam owinął i zakopał z powrotem. To wszystko zgniło i zwarcie gotowe. Aż mnie zatrzęsło na tą bezmyślność.Ale machnęłam ręką, niech TP się martwi, co z tym fantem począć. Sąsiad nawet nie przeprosił , TP-tak, za błędne wnioski. No i rachunek skorygowali o 2 zł . Nie wiem, jaki jest twój sąsiad, ale w takich sytuacjach dobrze jest zrobić zdjęcia zaraz po zdarzeniu, żeby wszystko było jasne ...
Pozdrawiam
cherry
Takich sasiadów, jak twój jest więcej. Też mam(niestety)takiego. U mnie często nie działała Neostrada i darłam koty z TP. Trzy tygodnie temu całkiem wysiadła. Ekipa TP nie mogła znależć usterki i napisali w protokole, że uszkodzenie jest u mnie w domu, więc naprawa należy do mnie.
Pan monter skwitował-"pewnie jakiś remoncik się robiło, co ?. I przecięło się kabelki ?!".
Wkurzyłam się, zadzwoniłam do TP i zapytałam, czy zatrudniają jasnowidzów(bo ten Pan jeszcze u mnie nie był, tylko robił jakieś pomiary techniczne-na odległość). Na drugi dzień zjechała się ekipa !!! fachowców. Trzech Panów biegało w tą i z powrotem -i nic. W domu było OK, z zewnątrz sygnał nie dochodził. Chcieli sprawdzić w puszcze na zewnątrz budynku, ale ona jest na posesji sąsiada(wspólna puszka-współwłasność budynku). Jednak syn właściciela się nie zgodził, żeby wejśc na "jego" posesję(grunt-też współwłasność) i to sprawdzić. Podałam adres właściciela i dopiero ten wpuścił monterów. To wszystko trwało prawie cztery dni !!! Puszka była OK, no i TP w konsternacji. Przywieźli specjalnego robota do wyszukiwania uszkodzeń pod ziemią, bo doszli do wniosku, że uszkodzone są przewody pod ziemią(w maju kopali nową kanalizację i mogli przeciąć).
No, ale 3-go dnia okazało się, że to Pan sasiad jest winien, bo robiąć koło budynku podmurówkę-coś z 5 lat temu, przeciął właśnie moje kable ! Ale nigdzie nie zgłosił, tylko czymś tam owinął i zakopał z powrotem. To wszystko zgniło i zwarcie gotowe. Aż mnie zatrzęsło na tą bezmyślność.Ale machnęłam ręką, niech TP się martwi, co z tym fantem począć. Sąsiad nawet nie przeprosił , TP-tak, za błędne wnioski. No i rachunek skorygowali o 2 zł . Nie wiem, jaki jest twój sąsiad, ale w takich sytuacjach dobrze jest zrobić zdjęcia zaraz po zdarzeniu, żeby wszystko było jasne ...
Pozdrawiam
cherry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, nie daj się złym nastrojom, zima też jest piękna.
Zwłaszcza czas świąteczny.. już tak niedaleki
Zwłaszcza czas świąteczny.. już tak niedaleki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
dziękuję za słowa otuchy.Wczoraj przyjechał majster,wymienił rynnę,ale dziadek ponad 80 lat nie kwapił się ze zwrotem kasy, bo za drogo, ma tańszego fachowca i można by się potargować.Ja dla jego kieszeni nie będę zakładać tańszej rynny, w końcu nie ja zrobiłam tę szkodę i rynna ma być taka jaka była. Dobrze,że M akurat jest, zrobiliśmy zdjęcia i powiedziałam,że jak się nie rozliczy ze mną przed założeniem to zadzwonię na policję i będzie go to drożej kosztowało,bo nie sądzę,że ma zezwolenie na wycinanie tych brzóz.To poskutkowało,wyjął plik stówek związanych gumką i zapłacił 150 zł.
Czy szałwię przycina się teraz czy zostawia takie zeschnięte do wiosny?
Czy szałwię przycina się teraz czy zostawia takie zeschnięte do wiosny?
Roczek ogrodniczy przeleciał jak z bicza trzasnął i pora zakładać jeszcze przed zimą nowy wątek.
Małgosiu, na tym zdjęciu widzę ajanię pacifica. Czy zimowała ono już u Ciebie, czy to tegoroczne nasadzenie? Kupiłem taką teraz i nie wiem czy ją wsadzić do gruntu na zimę i okryć, czy przetrzymać w chłodnym pomieszczeniu?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- malgocha1960
Witaj Romku, roslinę, o którą pytasz mam drugi rok, zimowała bez problemu,ale nie wiem czy to jest co napisałeś , bo ona nie kwitnie wcale.
- malgocha1960
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Gosia - czytałam o Twoich perypetiach z sąsiadem
Dobrze ,że to tylko rynna ,a nie poszycie dachu
Czyżby Ci znowu jakieś roślinki przybyły chyba nie miałaś
takiego Perukowca
Dobrze ,że to tylko rynna ,a nie poszycie dachu
Czyżby Ci znowu jakieś roślinki przybyły chyba nie miałaś
takiego Perukowca
- malgocha1960
Bożenko,perukowca mam tylko jednego,on wiosna jest bordowy,potem wybarwia się na zielono i ma beżowe peruczki,a jesienią jest taki aż czerwony. Nie mam pojęcia co to za odmiana,kupowałam w Kobrzyńcu.
Sąsiad dostał popalić to teraz potulny,nawet dał dzisiaj Romanowi wyciąć brzozy,które zagrażały metalowemu garażowi i grilowi.Piekne są wiosną,latem,ale trudno,lepiej funkcjonuje sie bez nich,mniejszy kłopot.
Sąsiad dostał popalić to teraz potulny,nawet dał dzisiaj Romanowi wyciąć brzozy,które zagrażały metalowemu garażowi i grilowi.Piekne są wiosną,latem,ale trudno,lepiej funkcjonuje sie bez nich,mniejszy kłopot.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Gosieńko pisałam w moim wątku ,ale chyba przeoczyłaś
Napisałam na P.W .Odbierz wiadomość
Napisałam na P.W .Odbierz wiadomość
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Gosiu...
Dobrze że to się tak skończyło ..ze tylko rynna.
Perukowca to i ja muszę sobie sprawić...jest taki piękny:)Pozdrawiam już jesiennie...)
Dobrze że to się tak skończyło ..ze tylko rynna.
Perukowca to i ja muszę sobie sprawić...jest taki piękny:)Pozdrawiam już jesiennie...)
- malgocha1960
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu, ładne masz rozchodniki, ten ostatni ma zawsze takie żółtawe liście?
- malgocha1960