Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Danusiu na naszych działkach bardzo długo nie było wody, natomiast prąd był od początku. Tak jest, że z młodymi przychodzą inne większe wymagania. Małe działeczki macie, ja miałam 5,5 ara.
Wiesz, że byłam dzisiaj trzykrotnie koło tego powojnika i nawet na niego nie spojrzałam, taka zapracowana i zapominalska jestem.
Kotek musiał być bardzo głodny, pewno z puszką uciekła w takie miejsce aby inne kotki mu nie zjadły. Sucha karmą też nie wzgardzi.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, zwabiaj kotka podstępem. Daj mu jedzonko w jakimś ciężkim naczyniu, np. możesz obciążyć kamieniem. Jeśli głodny, nie odejdzie, dopóki nie zaspokoi głodu. ;:108
U mnie też dzisiaj przyjemna była pogoda, bo słoneczna i bezwietrzna, ;:215 toteż powolutku sadziłam wykopane w lipcu tulipany tudzież trochę nowych cebulek. ;:303 Jeszcze trochę mi zostało, ale jakoś ciężko mi było się schylać. ;:223 Zapewne to jeszcze zakwasy po grzybobraniu. ;:306
Pozdrawiam, cieplutkiego babiego lata życzę i udanego weekendu. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ANIU!
Masz rację gazanie w tym roku piękne wyjątkowo.Dziwne,ale floksy też jeszcze kwitną.Może dlatego,że w półcieniu.?
Moje dalie teraz dopiero bardziej rozwijają kwiaty.Mam też takie które chyba już nie zakwitną. ;:145
Fakt Lucynka ma ładne gazanie,a ja mam nasionka od niej. ;:138
Pozdrawiam.

DOROTKO! a u nas na odwrót.Woda była od początku a prądu nie ma do tej pory. :;230
Małe,bardzo małe,bo co to jest 3 ary.Nie ma jak się rozkręcić.Jak się chce mieć warzywka,drzewka i kwiatki to niestety tworzy się ścisk. ;:124 ;:222
Też myślę,że suchą nie wzgardzi.Myślę,że nie bardzo ma co jeść.Ludzi jakoś mało przyjeżdża,tylko w sobotę wszyscy balują.Wtedy jest dużo ludzi i samochodów na postoju i ogrodzie.
Koniecznie musisz sobie zawiązać supełek. ;:306

LUCYNKO właśnie miałam zamiar przełożyć do dużego pudełka to na pewno by go nie wyniósł,ale się poleniłam.Wyszło jak wyszło.Jeszcze
go dorwę .
Ja to myślę,że chyba trzeba już sadzić cebule czosnku ozdobnego i hiacynty??
Mam nadzieję,że jutro będę bo muszę skopać kawałek pod wysiew póżną jesienią i zrobić miejsce pod w/w cebulki.
Miłego jutrzejszego dnia na działce bez zakwasów. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No i widzę,że wzięłaś sobie na ambit i znajdujesz jeszcze obiekty do fotografowania! Zdjęcia całkiem udane! ;:138 ;:138 ;:215Tak trzymaj!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU wzięłam i teraz chodzę i się przyglądam,co by tu jeszcze????
Nie spytałam co zrobiłaś z tymi wszystkimi krzewami ,iglakami?Przesadziłaś na działkę.?To teraz przy drodze pusto?
Pogoda zapowiada się u nas fajna.Jak na razie 9 stopni.Na działkę pojadę chyba ok.10-ej.

Miłego dnia dla Ciebie i dużo słońca. ;:138 ;:3

Parę zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Danusiu Panowie,którzy wykarczowali 2 tuje Globosa byli z kręgów zbliżonych do zarządu i zalecili palenie ... Połowa iglaków spalona a także cała olbrzymia sterta już wysuszonych innych habazi wraz z całymi konarami ściętymi 2 tygodnie temu z magnolii... Nie spodziewałam się,że tak gładko nam z tym całym galimatiasem uda się zmierzyć!
Przy drodze przy mojej działce już prawie pusto...jeszcze zostały do przesadzenia młode 2 kaliny ,dereń na pniu oraz hortensja Annabelle.. Ale to pikuś...Na razie nikt poza nami się nie śpieszy... ;:oj Teraz mam czas i będę obserwować rozwój sytuacji..
A Ty fotografujesz..wprawiasz się i łapiesz bakcyla..to bardzo wciągające zajęcie! Życzę Ci wielu pięknych ujęć! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne masz dalie ;:167
Piękne róże ;:167
I kwiaty makleji.Ja w tym roku ja posadziłam i o dziwo w końcu rośnie.I nawet jest daleko, nie była podlewana. I jest.
a jak sadziłam ja i dbałam o nią to mi przepadała.
Hibiskus bylinowy chyba mam taki sam.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU to jeszcze sporo ładnych nasadzeń zostało.Może już się nie spieszcie skoro inni czekają.Może coś się odmieni i nie trzeba będzie reszty usuwać.?
Wczoraj miałam najazd kotków.Wsypałam suchy pokarm,ale żaden się nie zainteresował.Przyszedł taki mniejszy od tamtych,szarobury i już
zdążył zajrzeć do altany.Po jakimś czasie poszłam zrobić zdjęcia za altanę,patrzę a u sąsiadki leży reklamówka z moją słodką bułką.Ten
mały drań zaciągnął aż do sąsiadki tylko nie mógł się do niej dostać.Lepiej nie zaczynać z kotami. ;:306
Miłego dnia. ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU hibiskus ten biały to chyba taki sam.Ten drugi różowy.Wydawało mi się,że jeszcze jakiś był.?
Pogoda u nas dziś piękna,słoneczna chociaż rano była mgła.
Pozdrawiam i fajnej niedzieli życzę na łonie natury. ;:3 :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ależ z Ciebie kokietka, Danusiu! ;:7 ;:1
"Nie mam co fotografować" ;:131 A tu proszę: zatrzęsienie zdjęć prezentujących mnogość kwitnących pięknie roślinek. ;:138 ;:138 ;:138
Śliczniutki ten biały hibiskus z oczkiem. ;:215
Bardzo ładne dalie ;:333 , gazanie pięknie śmieją się do słoneczka :D , zimowity czy też krokusy jesienne wyciągają swoje długie szyjki ku niebu ;:303 , motylki spijają słodki nektar ;:63 , a kotek wprawdzie wcina ze smakiem, ale pozycję przyjął taką, by móc szybko wiać gdzie pieprz rośnie w razie jakiegoś zagrożenia. ;:109 I tylko ten mały złodziejaszek nie spisał się, bo zamiast okazać wdzięczność, ukradł bułeczkę. :lol: Koty tak mają i zawsze chodzą swoimi ścieżkami. ;:108

Dobrego, słonecznego tygodnia, Danusiu. ;:3 ;:3 ;:196 ;:196

Ps. wypatruj listonosza.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu :wit fajne i różnorodne dalie u Ciebie ;:63 i zimowity już fajnie kwitną, moje coś się spóźniają :wink:
Czy dobrze widzę, że biały pierwiosnek postanowił powitać jesień?
Hibiskus cudowny ;:215
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO no bo ja lubię kokietować. ;:306 :;230
Kwitły dziś ładnie dwa kolory hibiskusów to spróbowałam zabawić się w pszczółkę zapylaczkę.Zobaczę co z tego wyjdzie.
Przesadziłam następną różę.Zaczęłam kopać,ale szło ciężko bo wcześniej podlałam stanowczo za dużo. ;:223
Pogoda była bardzo ładna.Można powiedzieć fajnie było,ale trzeba było wracać do domu.To są zimowity i teraz widzę jak ich dużo u mnie.
Mam jeszcze białe,ale pełnych nie mam.
Ten kotek byle czego nie je.Wsypałam suche to powąchał i poszedł.Jak dałam kiełbaskę to nawet do altany po nią wszedł.Złapał i uciekł.
Miłego dnia na jutro życzę. ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj HALSZKO!
Tak to pierwiosnek.Kwitnie też drugi raz rozwar który przycięłam.
Dalie mają co raz większe kwiaty,ale mam i takie które chyba już nie zakwitną.Dalie z nasion też ładnie kwitną.Z gazanii zaczęłam pomału zbierać nasiona.
Pozdrawiam. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”