Działka ROD Moja radość na emeryturze
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze
Danusiu na naszych działkach bardzo długo nie było wody, natomiast prąd był od początku. Tak jest, że z młodymi przychodzą inne większe wymagania. Małe działeczki macie, ja miałam 5,5 ara.
Wiesz, że byłam dzisiaj trzykrotnie koło tego powojnika i nawet na niego nie spojrzałam, taka zapracowana i zapominalska jestem.
Kotek musiał być bardzo głodny, pewno z puszką uciekła w takie miejsce aby inne kotki mu nie zjadły. Sucha karmą też nie wzgardzi.
Wiesz, że byłam dzisiaj trzykrotnie koło tego powojnika i nawet na niego nie spojrzałam, taka zapracowana i zapominalska jestem.
Kotek musiał być bardzo głodny, pewno z puszką uciekła w takie miejsce aby inne kotki mu nie zjadły. Sucha karmą też nie wzgardzi.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, zwabiaj kotka podstępem. Daj mu jedzonko w jakimś ciężkim naczyniu, np. możesz obciążyć kamieniem. Jeśli głodny, nie odejdzie, dopóki nie zaspokoi głodu.
U mnie też dzisiaj przyjemna była pogoda, bo słoneczna i bezwietrzna, toteż powolutku sadziłam wykopane w lipcu tulipany tudzież trochę nowych cebulek. Jeszcze trochę mi zostało, ale jakoś ciężko mi było się schylać. Zapewne to jeszcze zakwasy po grzybobraniu.
Pozdrawiam, cieplutkiego babiego lata życzę i udanego weekendu.
U mnie też dzisiaj przyjemna była pogoda, bo słoneczna i bezwietrzna, toteż powolutku sadziłam wykopane w lipcu tulipany tudzież trochę nowych cebulek. Jeszcze trochę mi zostało, ale jakoś ciężko mi było się schylać. Zapewne to jeszcze zakwasy po grzybobraniu.
Pozdrawiam, cieplutkiego babiego lata życzę i udanego weekendu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ANIU!
Masz rację gazanie w tym roku piękne wyjątkowo.Dziwne,ale floksy też jeszcze kwitną.Może dlatego,że w półcieniu.?
Moje dalie teraz dopiero bardziej rozwijają kwiaty.Mam też takie które chyba już nie zakwitną.
Fakt Lucynka ma ładne gazanie,a ja mam nasionka od niej.
Pozdrawiam.
DOROTKO! a u nas na odwrót.Woda była od początku a prądu nie ma do tej pory.
Małe,bardzo małe,bo co to jest 3 ary.Nie ma jak się rozkręcić.Jak się chce mieć warzywka,drzewka i kwiatki to niestety tworzy się ścisk.
Też myślę,że suchą nie wzgardzi.Myślę,że nie bardzo ma co jeść.Ludzi jakoś mało przyjeżdża,tylko w sobotę wszyscy balują.Wtedy jest dużo ludzi i samochodów na postoju i ogrodzie.
Koniecznie musisz sobie zawiązać supełek.
LUCYNKO właśnie miałam zamiar przełożyć do dużego pudełka to na pewno by go nie wyniósł,ale się poleniłam.Wyszło jak wyszło.Jeszcze
go dorwę .
Ja to myślę,że chyba trzeba już sadzić cebule czosnku ozdobnego i hiacynty??
Mam nadzieję,że jutro będę bo muszę skopać kawałek pod wysiew póżną jesienią i zrobić miejsce pod w/w cebulki.
Miłego jutrzejszego dnia na działce bez zakwasów.
Masz rację gazanie w tym roku piękne wyjątkowo.Dziwne,ale floksy też jeszcze kwitną.Może dlatego,że w półcieniu.?
Moje dalie teraz dopiero bardziej rozwijają kwiaty.Mam też takie które chyba już nie zakwitną.
Fakt Lucynka ma ładne gazanie,a ja mam nasionka od niej.
Pozdrawiam.
DOROTKO! a u nas na odwrót.Woda była od początku a prądu nie ma do tej pory.
Małe,bardzo małe,bo co to jest 3 ary.Nie ma jak się rozkręcić.Jak się chce mieć warzywka,drzewka i kwiatki to niestety tworzy się ścisk.
Też myślę,że suchą nie wzgardzi.Myślę,że nie bardzo ma co jeść.Ludzi jakoś mało przyjeżdża,tylko w sobotę wszyscy balują.Wtedy jest dużo ludzi i samochodów na postoju i ogrodzie.
Koniecznie musisz sobie zawiązać supełek.
LUCYNKO właśnie miałam zamiar przełożyć do dużego pudełka to na pewno by go nie wyniósł,ale się poleniłam.Wyszło jak wyszło.Jeszcze
go dorwę .
Ja to myślę,że chyba trzeba już sadzić cebule czosnku ozdobnego i hiacynty??
Mam nadzieję,że jutro będę bo muszę skopać kawałek pod wysiew póżną jesienią i zrobić miejsce pod w/w cebulki.
Miłego jutrzejszego dnia na działce bez zakwasów.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i widzę,że wzięłaś sobie na ambit i znajdujesz jeszcze obiekty do fotografowania! Zdjęcia całkiem udane! ;:215Tak trzymaj!
MARYNIU wzięłam i teraz chodzę i się przyglądam,co by tu jeszcze????
Nie spytałam co zrobiłaś z tymi wszystkimi krzewami ,iglakami?Przesadziłaś na działkę.?To teraz przy drodze pusto?
Pogoda zapowiada się u nas fajna.Jak na razie 9 stopni.Na działkę pojadę chyba ok.10-ej.
Miłego dnia dla Ciebie i dużo słońca.
Parę zdjęć.
Nie spytałam co zrobiłaś z tymi wszystkimi krzewami ,iglakami?Przesadziłaś na działkę.?To teraz przy drodze pusto?
Pogoda zapowiada się u nas fajna.Jak na razie 9 stopni.Na działkę pojadę chyba ok.10-ej.
Miłego dnia dla Ciebie i dużo słońca.
Parę zdjęć.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu Panowie,którzy wykarczowali 2 tuje Globosa byli z kręgów zbliżonych do zarządu i zalecili palenie ... Połowa iglaków spalona a także cała olbrzymia sterta już wysuszonych innych habazi wraz z całymi konarami ściętymi 2 tygodnie temu z magnolii... Nie spodziewałam się,że tak gładko nam z tym całym galimatiasem uda się zmierzyć!
Przy drodze przy mojej działce już prawie pusto...jeszcze zostały do przesadzenia młode 2 kaliny ,dereń na pniu oraz hortensja Annabelle.. Ale to pikuś...Na razie nikt poza nami się nie śpieszy... Teraz mam czas i będę obserwować rozwój sytuacji..
A Ty fotografujesz..wprawiasz się i łapiesz bakcyla..to bardzo wciągające zajęcie! Życzę Ci wielu pięknych ujęć!
Przy drodze przy mojej działce już prawie pusto...jeszcze zostały do przesadzenia młode 2 kaliny ,dereń na pniu oraz hortensja Annabelle.. Ale to pikuś...Na razie nikt poza nami się nie śpieszy... Teraz mam czas i będę obserwować rozwój sytuacji..
A Ty fotografujesz..wprawiasz się i łapiesz bakcyla..to bardzo wciągające zajęcie! Życzę Ci wielu pięknych ujęć!
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękne masz dalie
Piękne róże
I kwiaty makleji.Ja w tym roku ja posadziłam i o dziwo w końcu rośnie.I nawet jest daleko, nie była podlewana. I jest.
a jak sadziłam ja i dbałam o nią to mi przepadała.
Hibiskus bylinowy chyba mam taki sam.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę
Piękne róże
I kwiaty makleji.Ja w tym roku ja posadziłam i o dziwo w końcu rośnie.I nawet jest daleko, nie była podlewana. I jest.
a jak sadziłam ja i dbałam o nią to mi przepadała.
Hibiskus bylinowy chyba mam taki sam.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę
MARYNIU to jeszcze sporo ładnych nasadzeń zostało.Może już się nie spieszcie skoro inni czekają.Może coś się odmieni i nie trzeba będzie reszty usuwać.?
Wczoraj miałam najazd kotków.Wsypałam suchy pokarm,ale żaden się nie zainteresował.Przyszedł taki mniejszy od tamtych,szarobury i już
zdążył zajrzeć do altany.Po jakimś czasie poszłam zrobić zdjęcia za altanę,patrzę a u sąsiadki leży reklamówka z moją słodką bułką.Ten
mały drań zaciągnął aż do sąsiadki tylko nie mógł się do niej dostać.Lepiej nie zaczynać z kotami.
Miłego dnia.
Wczoraj miałam najazd kotków.Wsypałam suchy pokarm,ale żaden się nie zainteresował.Przyszedł taki mniejszy od tamtych,szarobury i już
zdążył zajrzeć do altany.Po jakimś czasie poszłam zrobić zdjęcia za altanę,patrzę a u sąsiadki leży reklamówka z moją słodką bułką.Ten
mały drań zaciągnął aż do sąsiadki tylko nie mógł się do niej dostać.Lepiej nie zaczynać z kotami.
Miłego dnia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ z Ciebie kokietka, Danusiu!
"Nie mam co fotografować" A tu proszę: zatrzęsienie zdjęć prezentujących mnogość kwitnących pięknie roślinek.
Śliczniutki ten biały hibiskus z oczkiem.
Bardzo ładne dalie , gazanie pięknie śmieją się do słoneczka , zimowity czy też krokusy jesienne wyciągają swoje długie szyjki ku niebu , motylki spijają słodki nektar , a kotek wprawdzie wcina ze smakiem, ale pozycję przyjął taką, by móc szybko wiać gdzie pieprz rośnie w razie jakiegoś zagrożenia. I tylko ten mały złodziejaszek nie spisał się, bo zamiast okazać wdzięczność, ukradł bułeczkę. Koty tak mają i zawsze chodzą swoimi ścieżkami.
Dobrego, słonecznego tygodnia, Danusiu.
Ps. wypatruj listonosza.
"Nie mam co fotografować" A tu proszę: zatrzęsienie zdjęć prezentujących mnogość kwitnących pięknie roślinek.
Śliczniutki ten biały hibiskus z oczkiem.
Bardzo ładne dalie , gazanie pięknie śmieją się do słoneczka , zimowity czy też krokusy jesienne wyciągają swoje długie szyjki ku niebu , motylki spijają słodki nektar , a kotek wprawdzie wcina ze smakiem, ale pozycję przyjął taką, by móc szybko wiać gdzie pieprz rośnie w razie jakiegoś zagrożenia. I tylko ten mały złodziejaszek nie spisał się, bo zamiast okazać wdzięczność, ukradł bułeczkę. Koty tak mają i zawsze chodzą swoimi ścieżkami.
Dobrego, słonecznego tygodnia, Danusiu.
Ps. wypatruj listonosza.
Pozdrawiam. Lucyna
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Danusiu fajne i różnorodne dalie u Ciebie i zimowity już fajnie kwitną, moje coś się spóźniają
Czy dobrze widzę, że biały pierwiosnek postanowił powitać jesień?
Hibiskus cudowny
Czy dobrze widzę, że biały pierwiosnek postanowił powitać jesień?
Hibiskus cudowny
LUCYNKO no bo ja lubię kokietować.
Kwitły dziś ładnie dwa kolory hibiskusów to spróbowałam zabawić się w pszczółkę zapylaczkę.Zobaczę co z tego wyjdzie.
Przesadziłam następną różę.Zaczęłam kopać,ale szło ciężko bo wcześniej podlałam stanowczo za dużo.
Pogoda była bardzo ładna.Można powiedzieć fajnie było,ale trzeba było wracać do domu.To są zimowity i teraz widzę jak ich dużo u mnie.
Mam jeszcze białe,ale pełnych nie mam.
Ten kotek byle czego nie je.Wsypałam suche to powąchał i poszedł.Jak dałam kiełbaskę to nawet do altany po nią wszedł.Złapał i uciekł.
Miłego dnia na jutro życzę.
Kwitły dziś ładnie dwa kolory hibiskusów to spróbowałam zabawić się w pszczółkę zapylaczkę.Zobaczę co z tego wyjdzie.
Przesadziłam następną różę.Zaczęłam kopać,ale szło ciężko bo wcześniej podlałam stanowczo za dużo.
Pogoda była bardzo ładna.Można powiedzieć fajnie było,ale trzeba było wracać do domu.To są zimowity i teraz widzę jak ich dużo u mnie.
Mam jeszcze białe,ale pełnych nie mam.
Ten kotek byle czego nie je.Wsypałam suche to powąchał i poszedł.Jak dałam kiełbaskę to nawet do altany po nią wszedł.Złapał i uciekł.
Miłego dnia na jutro życzę.