witam wszystkich
przez oba wolne dni w ogrodzie nie zrobiłam nic...bawiłam się lub spałam (taka była impreza
)
Dziś postaram się nadrobić zaległości:
Aga, Liska czas w takim razie na nowy zakup ! Miałam kupic w piątek ale w takich korkach utknęłam, że odechciało mi się wszystkiego. Lisko 38 zł to jak dla mnie niezbyt tanio
Może dziś normalnie będę do domu wracała do podjadę do ogrodniczego.
Ewelina pisze:Przyszłam zobaczyć daturę , o która mnie pytałaś , ale ... nie widzę zdjęcia
EdytaB pisze: (...)Nie jestem "specem " od DATUR - to Raczek nim jest
Ale czas kwitnięcia datur dopiero nadchodzi - moje kwitną od VII do ... momentu schowania jesienią do domu.Teraz wypatrzyłam pierwsze , maleńkie jeszcze pączusie. Jeśli Twoja roślina ma masę liści , jak piszesz, a nie kwitnie , to chyba dostaje za dużo azotu , a zbyt mało fosforu . Powinnaś nawozić ją mieszankami do roślin kwitnących.No i musi stać w słońcu lub niewielkim półcieniu- inaczej nie zawiąże wielu kwiatów.
Czy możesz pokazać jej zdjęcie ?
Ewelinko bardzo się cieszę, że do mnie wreszcie przyszłaś
Co do datury to stoi w słonecznym miejscu, dostaje odrzywki do kwiatów kwitnących , między liśćmi nie zauważyłam jeszcze nawet jednego małego pączka. Podsypię kilka ziarenek polifoski. Fotki dziś postaram się wkleić.
Lawenda więc nie ma na co czekać, teraz róze upiękrzają wszystkie zielone zakątki ogrodu. Polecam