Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Ja mam taką dojrzałą - trzyletnią śliwowicę , warta takiej okazji
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Bo babuchna nadchodzi , ....znów!
Ale ja tylko na kropelkę tej naleweczki , dużo nie siorbnę , nawet nie zauważysz!
Na świeże się nie piszę , bo na szczenę z NFZ długo by trza było czekać , a za soczkami nie przepadam !
Jak zdrówko , lepiej?
Jak lepiej , to się nie leń i wstawiaj zdjęcia ,
bo u mnie posucha , a oglądać by się chciało , i to bardzo!
,
Ps , coś Cię dziś na Forum nie widzę , zostało tam aby choć trochę tej naleweczki jeszcze ,
czy o suchym pysku zostanę ?
Zostaw choć słój do oblizania!
Ale ja tylko na kropelkę tej naleweczki , dużo nie siorbnę , nawet nie zauważysz!
Na świeże się nie piszę , bo na szczenę z NFZ długo by trza było czekać , a za soczkami nie przepadam !
Jak zdrówko , lepiej?
Jak lepiej , to się nie leń i wstawiaj zdjęcia ,
bo u mnie posucha , a oglądać by się chciało , i to bardzo!
,
Ps , coś Cię dziś na Forum nie widzę , zostało tam aby choć trochę tej naleweczki jeszcze ,
czy o suchym pysku zostanę ?
Zostaw choć słój do oblizania!
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem i niczego się nie wystraszyłam .Byłam bardzo zajęta.Z rana byłam na targu .Kupiłam kapustę do kiszenia .Później szatkowanie i kiszenie [prawie 100 kg ].
Po południu kupiłam wreszcie tuje Szmaragd -14 szt .Przed chwileczką wróciłam od sadzenia .Zrobiłam szpaler w kształcie półokręgu z tych tui ,a przed nimi drugi szpaler z czerwonolistych berberysów .
Próbowałam zrobić fotki ,ale całości nie udało mi się uchwycić ,a fragmenty nie dają takiego efektu .Trzeba to zobaczyć na żywo .
Mam nadzieję ,że za dwa ,trzy lata będzie już pięknie . Musiała bym przyciąć berberysy .Kiedy najlepiej to zrobić .
AGNESS, GORYCZKO ,TARO ,LUCYNKO, ANDRZEJU ,,to to w dużym słoiku będzie pyszne dopiero za kilka miesięcy .
OLUświetny pomysł z tym rozpoczęciem sezonu ,u mnie . Ale nie wiem co na to WROCŁAWIACY ,czy zechcą do mnie przyjechać .
BOŻENKO ,u mnie takich mikstur pod dostatkiem .Lubimy to robić ,gorzej z opróżnianiem butelek .Stoją później po kilka lat .Dobrze ,że takie napojesię nie psują .Im starsze ,tym lepsze .
HALINKO ,może wreszcie będzie okazja się spotkać .
BABUCHNO ,nadal jestem chora .Pracy mam dużo. ,więc nie mam czasu na wylegiwanie się ,czy coś podobnego.Naleweczki nawet nie skosztowałam .Szczerze mówiąc nie bardzo lubię takie napitki . Wolę swojskie winko . Zapraszam wiosną ,jak będzie już gotowa do spróbowania .
SERDECZNIE ZAPRASZAM , DO SIEBIE ,W PRZYSZŁYM SEZONIE ,WSZYSTKICH CHĘTNYCH .
Miejsca mam sporo ,więc na pewno się pomieścimy .Oby pogoda dopisała ,a resztą to się zajmiemy .
Po południu kupiłam wreszcie tuje Szmaragd -14 szt .Przed chwileczką wróciłam od sadzenia .Zrobiłam szpaler w kształcie półokręgu z tych tui ,a przed nimi drugi szpaler z czerwonolistych berberysów .
Próbowałam zrobić fotki ,ale całości nie udało mi się uchwycić ,a fragmenty nie dają takiego efektu .Trzeba to zobaczyć na żywo .
Mam nadzieję ,że za dwa ,trzy lata będzie już pięknie . Musiała bym przyciąć berberysy .Kiedy najlepiej to zrobić .
AGNESS, GORYCZKO ,TARO ,LUCYNKO, ANDRZEJU ,,to to w dużym słoiku będzie pyszne dopiero za kilka miesięcy .
OLUświetny pomysł z tym rozpoczęciem sezonu ,u mnie . Ale nie wiem co na to WROCŁAWIACY ,czy zechcą do mnie przyjechać .
BOŻENKO ,u mnie takich mikstur pod dostatkiem .Lubimy to robić ,gorzej z opróżnianiem butelek .Stoją później po kilka lat .Dobrze ,że takie napojesię nie psują .Im starsze ,tym lepsze .
HALINKO ,może wreszcie będzie okazja się spotkać .
BABUCHNO ,nadal jestem chora .Pracy mam dużo. ,więc nie mam czasu na wylegiwanie się ,czy coś podobnego.Naleweczki nawet nie skosztowałam .Szczerze mówiąc nie bardzo lubię takie napitki . Wolę swojskie winko . Zapraszam wiosną ,jak będzie już gotowa do spróbowania .
SERDECZNIE ZAPRASZAM , DO SIEBIE ,W PRZYSZŁYM SEZONIE ,WSZYSTKICH CHĘTNYCH .
Miejsca mam sporo ,więc na pewno się pomieścimy .Oby pogoda dopisała ,a resztą to się zajmiemy .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu śliczne berberysy , ja dziś dokupiłam karłowe .
najpiękniej one wyglądają o tej porze roku i jak zdobią ogród .
Genia
najpiękniej one wyglądają o tej porze roku i jak zdobią ogród .
Genia
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Joluś. W którym miejscu zrobiłaś ten żywopłot. Jak już byłam i widziałam ogród to teraz łatwiej sobie wyobrazić. W ubiegłym roku jesienią kupowałam berberysy na all i przyszły już przycięte, podobnie było z tymi które kupowałam wiosną. A rozpoczęcie sezonu u Ciebie - kto wie, może to dobry pomysł. Do wiosny jeszcze tyle czasu.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jolu , jak się cieszę , że podchwyciłaś propozycję , może u mnie będzie można sezon zakończyć
100 kg kapusty poszatkowałaś Ja kupuję już ukiszoną
100 kg kapusty poszatkowałaś Ja kupuję już ukiszoną
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawe to połączenie kolorystyczne szmaragdów i berberysów, w różnych porach roku będzie się zmieniać. Jolu czy te berberysy będziesz jakoś kształtować, czy będą rosnąć naturalnie?
Ja sobie muszę ukorzenić parę berberysów i posadzić taką aranżację, fajnie będzie wyglądać.
Widziałem u Ciebie przetwory z pigwy, uch..palce lizać
Pozdrawiam Tomek
Ja sobie muszę ukorzenić parę berberysów i posadzić taką aranżację, fajnie będzie wyglądać.
Widziałem u Ciebie przetwory z pigwy, uch..palce lizać
Pozdrawiam Tomek
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JOLU
Poczekamy. Pracowita z Ciebie dziewczynka 100 kg kapusty uszatkować a potem
jeszcze wsadzić tyle krzewów
Poczekamy. Pracowita z Ciebie dziewczynka 100 kg kapusty uszatkować a potem
jeszcze wsadzić tyle krzewów
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Jola czyli rozumiem że u Ciebie otwarcie sezonu?
kompocik fajny jest
kompocik fajny jest
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JOLU
Tak trawy rozrastają się szybko i trzeba je sadzić rzadko.
Tak trawy rozrastają się szybko i trzeba je sadzić rzadko.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Jolu,
też mam takie pstrokate ostrokrzewy i co roku muszę bardzo dokładnie je opatulać włókniną.
A najlepiej przetrwały ostatnią zimę, bo oprócz włókniny miały grubą pierzynę ze śniegu
Ale Ty jestes dzielną kobietą , tyle kapusty szatkować
Wiem, co tracę, ale kupuję już ukiszoną
też mam takie pstrokate ostrokrzewy i co roku muszę bardzo dokładnie je opatulać włókniną.
A najlepiej przetrwały ostatnią zimę, bo oprócz włókniny miały grubą pierzynę ze śniegu
Ale Ty jestes dzielną kobietą , tyle kapusty szatkować
Wiem, co tracę, ale kupuję już ukiszoną
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, ciekawe czy sadziec zdążył zakwitnąć Mój już obmarzł. Itea - piękna roślina