Balkonowe Rosarium. Cz. 3.
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Balkonowe Rosarium. Cz. 3.
Alexio i u Ciebie pierwsze balkonowe piękności! 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daysy, jesteś pewna, że czarodziejka a nie czarownica
.
Dla Ciebie Christiana, pokazała już kolorek, ale dlaczego seledynowy

G.of R. ma coraz większe pąki...

Irpam, dla Ciebie Olivia

Basiu, dla Ciebie też coś

Ventilo

... i jeszcze raz Olivia.

Malutki King George I, myślałam, że nie przeżyję zimy, całą zimę aż do mrozów męczyły go mszyce.

Tegoroczny debiutant Red Leonardo da Vinci.

Dla Ciebie Christiana, pokazała już kolorek, ale dlaczego seledynowy

G.of R. ma coraz większe pąki...

Irpam, dla Ciebie Olivia

Basiu, dla Ciebie też coś

Ventilo

... i jeszcze raz Olivia.

Malutki King George I, myślałam, że nie przeżyję zimy, całą zimę aż do mrozów męczyły go mszyce.

Tegoroczny debiutant Red Leonardo da Vinci.

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Śliczna ta Olivia, Alexia kusisz nią, na szczęście chyba jeszcze w Polsce jej nie ma, więc lista różyczek na następny rok nie ulegnie zwiększeniu
. Czekam jeszcze na Evy, bardzo jestem ciekawa jej kwiatów, bo zapączkowana na maxa.
King George I bojowy chłopak, przetrzymał wszystkie przeciwności, w/g zasady, co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Takie lubię
Na czarownicę nie wyglądasz, a Twoje różane rączki czynią cuda

King George I bojowy chłopak, przetrzymał wszystkie przeciwności, w/g zasady, co mnie nie zabije to mnie wzmocni

Na czarownicę nie wyglądasz, a Twoje różane rączki czynią cuda

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
I ja się przyłączę do pochwał urody Olivii ,no cudna!!
I popełniłam zamówienie
ale Olivka pojedzie do córci na balkon
A jeżeli mogę do Daysy....Olivia jest w F. i to w fajnej cenie 

Śliczna tą Olivia,
ale nie mam już miejsca
. Może gdy któraś wypadnie. Ale jak na razie wszystkie dotychczasowe nasadzenia przeżyły. Ogród nie z gumy. A czasami szkoda że nie da się rozciągnąć. 

Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
Bardzo podoba mi się Twoja konsekwencja jeśli chodzi o dobór donic - śliczne są te ceramiczne niebieskie. U mnie na razie największe są jeszcze plastikowe, około 70-litrowe z Jyska, ale docelowo chcę przejść właśnie na takie, choć taszczenie ich z miejsca na miejsce na tarasie to męka. Zaraziłaś mnie chęcią kupienia róży piennej
Oczywiście u Austina już wszystko dawno wykupione, ale zaczaję się na przyszły sezon na Golden Celebration. Czy sadziłaś kiedyś goły korzeń do donicy na jesieni, a nie wiosną?
Propos piennych, to na pierwszych zdjęciach z tego wątku widać u Ciebie jakąś bardzo rozrośniętą pienną różę, o której potem nie ma ani słowa, choć pewnie stali czytelnicy doskonale ją znają. Jestem ciekawa, ile ma lat i jak teraz wygląda.
Gdzieś wyczytałam też, że masz lub będziesz mieć Queen of Sweeden. Jak Ci się sprawdza w donicy? Naprawdę długo o niej myślałam do uprawy na tarasie, ostatecznie zrezygnowałam, ale być może na wiosnę znów o niej pomyślę
Buziaki dla najpiękniejszej różyczki, mam niemal identyczną u siebie

Propos piennych, to na pierwszych zdjęciach z tego wątku widać u Ciebie jakąś bardzo rozrośniętą pienną różę, o której potem nie ma ani słowa, choć pewnie stali czytelnicy doskonale ją znają. Jestem ciekawa, ile ma lat i jak teraz wygląda.
Gdzieś wyczytałam też, że masz lub będziesz mieć Queen of Sweeden. Jak Ci się sprawdza w donicy? Naprawdę długo o niej myślałam do uprawy na tarasie, ostatecznie zrezygnowałam, ale być może na wiosnę znów o niej pomyślę

Buziaki dla najpiękniejszej różyczki, mam niemal identyczną u siebie

- alexia
Dzień dobry różane koleżanki
.
Po 3 dniach zimnych i deszczowych, dzisiaj wyszło słońce, ale nie jest gorąco. Różyczki opłukane z trupków mszyc i nawet Garden of Roses zrobiła mi niespodziankę

Daysy, ja nie kuszę Olivią
, tylko pokazuje zdjęcia. Poza tym, jak pisze Tolinka, ona jest do kupienia w PL i to w kilku miejscach. Jak się na nią zdecydujesz, ja nie ponoszę żadnej odpowiedzialności
.
Jak tylko Evy zakwitnie będą zdjęcia, to jest rewelacyjna odmiana do donic, szkoda, że jest trudno dostępna.
King George I, mam nadzieję że zmężnieje i pokaże już niedługo swoje pomponiki.
Tolinko, świetny pomysł, Olivia w donicy. Wiesz, w pojemnikach lepiej rosną na własnych korzeniach, więc proponuję,
posadz ją u siebie, a córce ukorzeń patyczek
.
Irpam, to mała odmiana, można zawsze posadzić w doniczce. (ja nie kuszę
)
Tymianku, witam Cię u mnie i w naszym gronie
Dziękuję za uznanie dla moich donic. Są faktycznie ciężkie, ale czasami je przedstawiam.
Sporo Angielek piennych ma Rosenpark Dräger, ale nie wiem czy akurat Golden Celebration jest dostępna
.
Tak, próbowałam, ale to jest kiepski pomysł. Teraz sądzę tylko na wiosnę, chociaż kupuje na jesieni z opcją wysyłki na wiosnę.
Pienna różą o którą pytasz, to Aspirin Rose. Była u mnie chyba 5 lat. W lecie zeszłego roku dokonała swego żywota, załatwiły ją larwy chrabąszcza majowego. Były ich setki...
Queen of Sweden nie mam, ona jest za duża i za "smukła" do donicy. To co czytałaś, to porównywałyśmy z Daysy tę odmianę z Herzogin Christiana. Christiana za to stworzona jest do donicy
.
Też
dla Twojej najpiękniejszej różyczki, to ta sama odmiana, czy żółta.

Po 3 dniach zimnych i deszczowych, dzisiaj wyszło słońce, ale nie jest gorąco. Różyczki opłukane z trupków mszyc i nawet Garden of Roses zrobiła mi niespodziankę

Daysy, ja nie kuszę Olivią

Jak tylko Evy zakwitnie będą zdjęcia, to jest rewelacyjna odmiana do donic, szkoda, że jest trudno dostępna.
King George I, mam nadzieję że zmężnieje i pokaże już niedługo swoje pomponiki.
Tolinko, świetny pomysł, Olivia w donicy. Wiesz, w pojemnikach lepiej rosną na własnych korzeniach, więc proponuję,
posadz ją u siebie, a córce ukorzeń patyczek

Irpam, to mała odmiana, można zawsze posadzić w doniczce. (ja nie kuszę

Dziękuję za uznanie dla moich donic. Są faktycznie ciężkie, ale czasami je przedstawiam.
Sporo Angielek piennych ma Rosenpark Dräger, ale nie wiem czy akurat Golden Celebration jest dostępna

Tak, próbowałam, ale to jest kiepski pomysł. Teraz sądzę tylko na wiosnę, chociaż kupuje na jesieni z opcją wysyłki na wiosnę.
Pienna różą o którą pytasz, to Aspirin Rose. Była u mnie chyba 5 lat. W lecie zeszłego roku dokonała swego żywota, załatwiły ją larwy chrabąszcza majowego. Były ich setki...
Queen of Sweden nie mam, ona jest za duża i za "smukła" do donicy. To co czytałaś, to porównywałyśmy z Daysy tę odmianę z Herzogin Christiana. Christiana za to stworzona jest do donicy

Też

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Widzisz teraz, że nie zaglądam do szkółek w tym sezonie, co by się nie stresować, może to i lepiej, bo kto wie co i ile bym przytargała do ogrodu
Już widzę moją/Twoją Christianę w donicy z ubiegłorocznym przyrostem 1,80 cm.
Ciekawa jestem, czy to był tylko wypadek przy pracy
czy w tym roku też wypuści takie długaśne pędy. 

Już widzę moją/Twoją Christianę w donicy z ubiegłorocznym przyrostem 1,80 cm.

Alexio kusisz, oj kusisz, ale chyba na donice się nie zdecyduję, te których nie mam pooglądam u Ciebie i innych dziewczyn, a jak mi coś wypadnie... to pomyślę. U mnie od 2 dni pada i pada z przerwami. Nareszcie nie trzeba podlewać. Ale jak u Ciebie słońce po kilku deszczowych dniach, to do nas też to przyjdzie, tylko później. I wtedy róże napojone, podrośnięte to w słońcu pokażą swoje buźki.

Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- alexia

Mogę oglądać do woli, a kupuje jak jest odpowiednie miejsce.
No nie wiem, co strzeliło do głowy Christianie

Moja jest małym, zgrabnym krzaczkiem, u Pedrowej w gruncie wygląda podobnie.

Irpam, u mnie ogrodnicy i Zośka przedłużyli sobie pobyt. Teraz na szczęście już nie pada, jest chłodniej, ale to służy florze i faunie.
Staram się nie kusić, pokazuje moje róże, a mam ich mało, to ciągle jest to samo.

19.05.

19.05.
Maleńka Olivia pokazała swoje kwiaty, teraz czas na budowę krzaku.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ale rurocza ta Oliwia, taki dzidziuś i już w kwiatach!
Ja w tym roku też tylko oglądająca, chociaż nie powiem, że mnie ręka nie swędziła, żeby wrzut do koszyka zrobić, ale dzielna byłam.

Ja w tym roku też tylko oglądająca, chociaż nie powiem, że mnie ręka nie swędziła, żeby wrzut do koszyka zrobić, ale dzielna byłam.

Pozdrawiam, Basia.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alexio, podziwiam Twoją śliczną Olivię
Moja miała być też mała i posadziłam ją z przodu rabaty...W tej chwili to naprawdę spory krzaczor. Ma co najmniej 1,20 m wysokości i z 1 m szerokości. Wiosną dość mocno ją przycięłam, wycięłam kilka mocno zmarzniętych pędów, a ona jak gdyby nigdy nic poszła ostro w górę. Zuch dziewczyna
Jutro chyba rozwinie pierwszy kwiat 
A Kodi w tym roku nie podgryza już różyczek?

A Kodi w tym roku nie podgryza już różyczek?
Bardzo Olivkowo się u Ciebie zrobiło
Mogę dołączyć do klubu, bo moja, kupiona jesienią (tak, potwierdzam - w Polsce
) będzie kwitła pierwszy raz. Nie mogę się doczekać tych bladych, pudrowych kwiatów. Ciekawe czy u mnie też wyrośnie na większy krzak czy zostanie niewielka. Rośnie na środku rabaty, tak na wszelki wypadek 
Ventilo ma śliczny, energetyczny ten róż. Pięknie się komponuje z donicami
Ach, no i Garden of Roses... ależ ja ją kocham! Nie mogę się doczekać jej kwiatów, dobrze, że mogę popatrzeć u Ciebie 

Ventilo ma śliczny, energetyczny ten róż. Pięknie się komponuje z donicami

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, Olivia i mnie wpadła w oko, choć powiedziałam sobie, ze już żadnych róż. Już żadnych nowych roślin
Za dużo, za gęsto. Teraz tylko będe podziwiała u Was.
No chyba, że coś mi sie znudzi, albo padnie, wtedy zakupy

Za dużo, za gęsto. Teraz tylko będe podziwiała u Was.
No chyba, że coś mi sie znudzi, albo padnie, wtedy zakupy

Sliczna ta Olivia. Taki delikatny róż. Mam w sobie coś ujmującego, nawet na zdjęciu, a co dopiero w realu 

Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny