Cześć Ogrodnicy
Marysiu Może przelewasz swoje arbuzy?? Ponoć nie lubią nadmiaru wody, zwłaszcza na początku po wysadzeniu. Później można lać już więcej wody. Tak, musimy walczyć do końca

Sadzonki arbuzów są na różnym etapie rozwoju-jedne już kwitną, a inne są nadal w doniczkach i nabierają masy
Ale zrobiłem Wam psikusa z tym zdjęciem arbuza... z Tesco
Nie gniewajcie się na mnie
Olu Fotosik naprawdę zrobił nam psikusa, że nagle bez żadnych ostrzeżeń fotki zniknęły, ale najważniejsze, że znów wszystko wróciło do normy
Beato Oczywiście, że jestem zadowolony z moich roślinek, chociaż u Ciebie są już o wiele bardziej rozrośnięte i bardziej pokaźne
Igalo No niestety muszę podlewać trochę to wszystko, bo inaczej by to wyschło

W międzyczasie popadało, nawet ziemia była wilgotna na jakiś czas, ale znów jest Sahara

A jak tam u Ciebie z deszczem??
Julio Jak już pisałem jest to arbuz z Tesco

Tylko podłożony pod krzaczek do zdjęcia

Twoje arbuzy są większe niż moje, ale moje są na wietrznym stanowisku, więc nie mają takich wypasów jak Twoje krzaczki

Teraz wszystkie zwierzęta szukają wody, więc mogą zaskoczyć czasami

Jak tam Twoje sadzonki melonów, bo u mnie strasznie słabo

A tutaj moje lawendy- pierwsza jest w centrum zdjęcia a druga kawałek za nią:
Wando Arbuzy da się wyhodować w Polsce

Moja koleżanka ma co roku posadzone przy ulicy i zawsze się dziwię jak tyle arbuzów jej tam urosło, zawsze jest to piękny widok

Moje melony też marne są , liczę na to, że nasze melony jakoś się wyrobią i obdarują nas owocami

Komórka nie łapie coś czerwonego
Igalo Ja moich arbuzów, ani innych roślin nie przykrywałem, chociaż martwiłem się trochę. Jeża na razie nie widziałem po raz drugi, ale kto wie? może się jeszcze kiedyś pojawi

Ja też zostawiam jakieś dzikie kwiaty, by się wysiały, bo zawsze jest to jakaś ochrona przyrody
Pozdrawiam i życzę miłego końca tygodnia

Dobranoc...