Oaza spokoju Hanki
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olga nie wiem ile mam lilii,te ostatnie wsadzone wiem jak się nazywają starsze nie.Rozróżniam je tylko jako azjatyckie,trąbkowe,orientalne,tygrysie no i najbardziej pachnące longiflorum.Wpadaj do mnie pokażę jeszcze lilie,które są w pąkach i moją "pupilkę" CASA BLANCA-cudo
Rabaty gdzie rosną lilie w ogóle nie przekopuję tylko wczesną wiosną ,mam takie specjalne pazurki do wzruszenia ziemi,bo tam są prawie same różne cebule od wczesnych krokusów,szafirków,później tulipany /też nie wykopuje/ narcyze,żonkile i już sama nie wiem co.Do późnej jesieni coś kwitnie.Jednoroczne sieją się same
Rabaty gdzie rosną lilie w ogóle nie przekopuję tylko wczesną wiosną ,mam takie specjalne pazurki do wzruszenia ziemi,bo tam są prawie same różne cebule od wczesnych krokusów,szafirków,później tulipany /też nie wykopuje/ narcyze,żonkile i już sama nie wiem co.Do późnej jesieni coś kwitnie.Jednoroczne sieją się same
- Hanka 1
Zuzia podaj adres na PW.Wyślę ci nasionka wszystkich bylin,które mam.Dzięki,że mnie odwiedzasz.Lecę do kuchni bo robię galaretkę malinową sokownik mi już chodzi a chcę dziś zrobić jeszcze konfiturę wiśniową bo mój M narwał mi wiśni,dobrze chociaż,że nie wszystkie oberwał bo chyba całą noc by mi zeszło.fajnie że teraz u nas pada-nie ciągnie mnie na ogród
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu, i jestem u Ciebie z rewizytą.
Zaszokowałaś mnie taką ilością lilii.
Masz ich naprawdę mnóstwo.
Róża która miała być czarna bardzo mi się podoba, taki niespotykany kolor.
I jeszcze muszę pochwalić Twojego męża, zdolny chłopak.
Też bym chciała takie pergole, bo moja już się rozwala powoli - staruszka.
Zaszokowałaś mnie taką ilością lilii.
Masz ich naprawdę mnóstwo.
Róża która miała być czarna bardzo mi się podoba, taki niespotykany kolor.
I jeszcze muszę pochwalić Twojego męża, zdolny chłopak.
Też bym chciała takie pergole, bo moja już się rozwala powoli - staruszka.
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Haniu - ależ masz śłiczne lilie! Mi siędzisiaj otworzył trzeci kwiat pomarańczowej, dokładnie po środku tamtych dwóch. Nie wiem, jakie to są, cieszę sie ze kwitną.
Możesz tak dokładniej określić, jakie cebule masz w tej rabatce? Bo mi się marzy taka konkretna i trzeba by już zacząć cosik planować.
te pierwsze kwiaty, żółto-wiśniowe (chyba) to wydaje mi się, że rudbekia. Sprawdź u hal1959
Co do nasion, to ja z wielką chęcią przyjmę wszystko, co masz. U mnie też znalazło by się kilka roślinek do oddania...
Możesz tak dokładniej określić, jakie cebule masz w tej rabatce? Bo mi się marzy taka konkretna i trzeba by już zacząć cosik planować.
te pierwsze kwiaty, żółto-wiśniowe (chyba) to wydaje mi się, że rudbekia. Sprawdź u hal1959
Co do nasion, to ja z wielką chęcią przyjmę wszystko, co masz. U mnie też znalazło by się kilka roślinek do oddania...
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Hanka 1
Iwonka coccinella-w moim ogrodzie mam albo byliny albo cebule,kwiaty te nie wymagają dużo pracy i raz posadzone są aż się znudzą.dokupuję to co mi się spodoba i wtykam gdzie znajdę jeszcze wolne miejsce.Nie muszę co roku kopać i zastanawiać się co i gdzie posiać,ale nie zrozum mnie źle to jest mój wybór,pewno z przymusu,bo na nic nie mam czasu.Wykonuję zawód ,który jest bardzo stresujący i wymaga ciągłej nauki a ogrodnikiem jestem na zasadzie prób i błędów.
Jeśli chcesz taką rabatę cebulową to jesienią sadzimy tulipany,szafirki,przebiśniegi i to co będzie w sklepach ogrodniczych.Lilie sadzimy wiosną,jedynie lilię św.Józefa sadzimy we wrześniu
Podaj adres na PW wyślę nasiona
Jeśli chcesz taką rabatę cebulową to jesienią sadzimy tulipany,szafirki,przebiśniegi i to co będzie w sklepach ogrodniczych.Lilie sadzimy wiosną,jedynie lilię św.Józefa sadzimy we wrześniu
Podaj adres na PW wyślę nasiona
- Hanka 1
Tadeusz dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie
Izabela różę tą kupiłam z metką jako "róża angielska pnąca-hit sezonu".Sprzedawca przekonywał mnie,że na pewno taka będzie /zobaczymy mam złe doświadczenie,jeśli chodzi o róże/ a jest bez nazwy,bo on za nazwę musiałby zapłacić i wtedy kosztowałaby dużo więcej.Podobno takie są przepisy unijne.No to tyle mnie nabajerował
Mariola coma-zaglądaj do mnie,zaglądaj.Jesteś miłym gościem.A lilie pokazuję,aby i was zarazić moją "chorobą"
Izabela różę tą kupiłam z metką jako "róża angielska pnąca-hit sezonu".Sprzedawca przekonywał mnie,że na pewno taka będzie /zobaczymy mam złe doświadczenie,jeśli chodzi o róże/ a jest bez nazwy,bo on za nazwę musiałby zapłacić i wtedy kosztowałaby dużo więcej.Podobno takie są przepisy unijne.No to tyle mnie nabajerował
Mariola coma-zaglądaj do mnie,zaglądaj.Jesteś miłym gościem.A lilie pokazuję,aby i was zarazić moją "chorobą"