Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Polecam tę tradycję bo warto sadzić drzewka czy krzaczki a nie wydawać na jakieś bzdety. Ja sobie zażyczyłam jałowca i go dostałam. ;:108
Hortensje to tylko bukietowe które kwitną na jednorocznych albo naprawdę sprawdzone stare odmiany ogrodowych ale tylko szczepka od kogoś a nie sadzonka ze sklepu.
Hortensje pnące są świetne tylko trzeba troszkę cierpliwości i czasu żeby dobrze się zadomowiła przy murze. ;:3
A klacze masz prześliczne, pogłaskaj je ode mnie. ;:138
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry pomysł Joasiu u mnie tradycją jest to że dają mi kwiaty domowe bo mam ich bardzo mało zaledwie 6 więc niedługo będzie kilka do kolekcji :D
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hihi..świetna tradycja :). A co do hortensji jeszcze to warto kupować te kwitnące na jednorocznych, bo sa zjawiskowe :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja już dawno taką tradycje wprowadziłam :;230 i świetnie funkcjonuje, z jedną tylko poprawką - słowo "jedno" jest tu zupełnie zbyteczne. Jednak nie wyobrażam sobie, jak mogłabyś rozdzielić rodzeństwo... w tym wypadku trzeba brać wszystkie trzy i to teraz a konto urodzin, żeby miały czas dobrze się przed zimą ukorzenić (to wersja dla M)
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Lucy2na

Post »

:;230 :;230 oj tak tak jak adopcja to tylko 3 siostry razem....
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

U mnie taka tradycja od lat. A ostatnio babcia na imieniny ["swoje"] przywiozła mi z kauflandu hortensję i powiedziała: "kupiłam Ci prezent dla mnie" :;230 :;230 :;230
To wspaniały pomysł, bo kwiaty cięte- wiadomo piękne ale ślad po nich zaginie... inne prezenty także mogą być nietrafione a korzeniaste jak nie do ogrodu to na wymianę z innymi [w razie gdyby ktoś trafił akurat na to co już mamy] :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

No ,no pomysł fajny,ale u mnie na działce nie wykonalny już za dużo mamy drzew,ale jeśli masz na tyle miejsca to fajnie by to wyglądało za ileś tam lat. :heja
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Jowa - to nie muszą być przecież drzewa. My w ogródku nie mamy miejsca na drzewa.... u nas się kupuje roślinki....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
gawronka
200p
200p
Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Post »

Oczywiście,że przy adopcji rodzeństwa się nie rozdziela :uszy
Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
JOWA
500p
500p

Post »

No co racja to racja. ;:108
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Maju ;:167 , ja tez uważam, że to fajny pomysł. Zawsze dostawałam od M piękny bukiet róż, który też pewnie nie był tani, a z racji, że urodziny mam w czerwcu, róże więdły bardzo szybko. Myślę więc, że takie drzewko to na pewno coś fajniejszego. I chyba już stara jestem, bo zaczynam czuć, że fajnie by było, gdyby coś po mnie zostało ;)

Joasiu ;:167 , ja też kiedyś miałam dużo doniczkowych, teraz został mi jeden, bo mój kot uważał, że kwiaty mają więcej miejsca na podłodze i zrzucał mi wszystkie z parapetu. Walczyłam z tym długo, ale wreszcie się poddałam...

Agatko ;:167 , o bukietowej hortensji marzę od chwili, kiedy zobaczyłam Twoją Limelight. Może taką wypatrzę na wystawie, to już jutro :heja

Madziu, Lucynko, Marto ;:167 , nie wiem czy uda mi się zaadoptować wszystkie trzy, bo to spore drzewka i dużo kosztują, ale może...Postaram się wpłynąć jakoś na eMa, choć wiem, że u nas z funduszami krucho, bo jeszcze ten remont domu...
Musiałabym jeszcze gdzieś lipę wypatrzeć, też mi chodzi po głowie...

Jagusiu ;:167 , Twoja babcia jest cudowną osobą i miała świetny pomysł z ta hortensją. Oglądałam ją zresztą na Twoim wątku, jest piękna :)

Jowitko ;:167 , tak jak powiedziała Jagusia, to nie muszą być drzewa. Możesz dostawać krzewy, albo kwiatki :wink: Na naszej działce drzew jest mało, oprócz stareńkiej gruszy, parę jabłoni i dwa klony, mała brzózka. Jeszcze czeremcha i dąb, tylko on, jak wiadomo dłuuuugo rośnie.

A mnie marzy się i jarzębina i lipa i jakieś inne piękne polskie drzewa. Może jeszcze parę tych urodzin będę miała, to i drzew przybędzie :)
JOWA
500p
500p

Post »

Ja to mam małego świra na punkcie róż ale mam już na działce 8 zwykłych i przy wejściu pienną maży mi się jeszcze taka co rośnie jakby na pniu a u góry ma taką kule.Ja mam urodziny we wrześniu to mam jeszcze czas do namysłu.Ciętych nigdy nie lubiłam dostawać zawsze uważałam że to marnotrastwo kwiatów ale do sadzenia do co innego. :tan
Nasz mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Fajnie jest dostawać roślinki w prezencie, nazywać je a potem wspominać z jakiej okazji i od kogo je się dostało.
Lucy2na

Post »

kochana to tylko żarty ...nie przejmuj się tym wcale ...przecież to nie są malutkie kwiatki tylko drzewka i szybko rosnące więc musisz też mieć miejsce dla nich ...
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Widzicie dziewczyny, grunt to dobra motywacja :)

Wiem, wiem Lucynko, że tak sobie tylko żartujemy :) Już eMowi wspomniałam o drzewku i kruszeje powolutku ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”