Czarna agrowłóknina zastosowanie w uprawach warzyw

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czarna agrowłóknina zastosowanie w uprawach warzyw

Post »

Tez stosowałam kartony, miałam ich sporo z zakupów w internecie. wyglada mało estetycznie ale uważam, ze to jest najlepsze rozwiązanie, same znikają pod koniec sezonu, dżdżownice zadowolone, kłopot tylko z ich przymocowaniem do podłoża. Przyciskalam czym się tylko dało, cegłami, kamieniami, by wiatr nie porwał.
Obrazek
Tylko taki karton to tylko jeden sezon, No i musi być bez nadruków.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
mandorla
200p
200p
Od: 12 paź 2018, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kupiłam czarną agro z myślą o arbuzach, nawet nie tyle o zabezpieczeniu przed chwastami, co o dodatkowym ociepleniu gleby. Tyle, że też się obawiam, czy przypadkiem nie zafunduję super kryjówki ślimakom... Może po prostu ją usunąć, jak rośliny podrosną, a temperatury ustabilizują się na wyższym poziomie?
Pozdrawiam słonecznie, Ika
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

U mnie nie ma ślimaków pod tkaniną. Chyba, że u Ciebie jest plaga to mogą i tam się ukryć.
Awatar użytkownika
mandorla
200p
200p
Od: 12 paź 2018, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żeby aż plaga, to nie, wynoszę na bieżąco ;:14 , ale pod doniczkami zawsze coś tam się znajdzie. Jesienią znalazłam i zlikwidowałam kilka(naście?) skupisk jaj, to może nie będzie tak źle. Zresztą, jak nie spróbuję, to się nie dowiem.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
Awatar użytkownika
karool
200p
200p
Od: 31 mar 2007, o 12:33

Post »

sawka pisze:W tym sezonie postanowiłam poeksperymentować z kartonami. Już rozłożyłam pomiędzy borówkami. Następne pójdą pod płożące iglaki (gdy nazbieram). Później pod porzeczki i agrest ...
Można lekko przysypać ziemią albo korą żeby było ładniej. Ostatecznie same się rozłożą. Są bardziej naturalne niż włóknina.
Pomysł z kartonami też mi się spodobał i u mnie również borówki poszły na pierwszy rzut.Na kartony poszły zrębki iglaste
z trocinami.Jestem na razie bardzo zadowolona, bo z czarną włókniną nie bardzo sobie radziłam.
Poletko borówkowe tak zrobione wygląda nawet estetycznie a czy posłuży roślinkom to się okaże.
Czarna agro włóknina i tkanina u mnie przerastała chwastami,zwłaszcza w truskawkach.Pewnie coś żle robiłam. ;:223 ;:31
pozdrawiam
Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”