wisnia897 pisze:aktualna zbioróweczka też by nie zaszkodziła
![Obrazek](http://images77.fotosik.pl/785/ff6a39fb8ce6aa49med.jpg)
To pewna część kaktusów które są u mnie, w przyszłym roku jak pójdą do foliaka pewnie łatwiej będzie uchwycić jakąś ciekawą zbioróweczkę
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Obrazek](http://images77.fotosik.pl/785/575b9fcb89097782med.jpg)
A tutaj część lobivkowego przedszkola od Tomka
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
wisnia897 pisze:aktualna zbioróweczka też by nie zaszkodziła
Sieję dość sporo, w sumie to cały czas, wiedząc że jeszcze trochę i wszystko pójdzie pod lampy. Tygodniowo wysiewam ok 4-8 porcji, celowo nie chcę wiecej od razu aby póżniej mieć czas na spokojne przepikowanie. A co wysiewam? w sumie to różności, może wrzucę małą listę części tego co wysiałem i co już ładnie powschodziło:ejacek pisze:Co takiego wysiałeś ?
Jeśli tylko wszystko dobrze pójdzie to za jakiś czas nie widzę żadnych problemów by podzielić się nadwyżkami z pasjonatami ciernistych pięknościHarvi pisze: Na okazy z kilku pozycji chętnie bym reflektował,
Zjadłeś literkę "r" chyba, a to akurat robi wielką różnicę w kontekscie.grzegorzo pisze: ... pasjonatami cienistych piękności
Tak, to prawda, wspominałem o tym że szykuje się foliaczek na przyszły sezon, taki w granicach 14-18 m2barbra13 pisze:Z tego, co zrozumiałam, to szykuje się foliaczek w przyszłym roku ?
Dość sporo różności, w większości może niezbyt kłopotliwe gatunki, najwięcej chyba Turbinicarpus, sporo Thelocactus i Coryphantha ale i też Echinocereus, Frailea, Gymnocalycium, Mediolobivia, Lobivia, Echinofossulocactus i tak dalej mógłbym wymieniać....Harvi pisze:Ciekawi mnie co tam jeszcze masz do wysiania.
Dziękuję Henryku, jesteś znawcą i miłośnikiem tego rodzaju, pochwała z Twej strony to dla mnie duży zaszczyt i komplementhen_s pisze:Parodia laui śliczniutka.
Ładnie. U mnie akurat też kwitnie drugi raz w sezonie. W zeszłym roku to kwitła jeszcze w październiku.grzegorzo pisze:Drugi raz w sezonie zakwitła Parodia laui