Rabatki Konstantego część 3
- teresat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
Ewo u mnie Książęta Nocy już przekwitają. Z niższych tulipanków mam biało czerwonego w paski (gdzieś miałam foto). Będę się rozglądać za tymi cukiereczkami jakie Ty masz a jeśli nie znajdę, będę się szeroko uśmiechać do Ciebie o jedną cebulkę. Do tej pory jakoś nie doceniałam papuzich
W Poroninie (ziąb od rzeki) dopiero zaczął kwitnąć mniszek.
Konstantemu brakuje towarzystwa, że nawet z beznogimi chce się zaprzyjaźniać?
Kiedyś były dżdżownice kalifornijskie na all..o.
W Poroninie (ziąb od rzeki) dopiero zaczął kwitnąć mniszek.
Konstantemu brakuje towarzystwa, że nawet z beznogimi chce się zaprzyjaźniać?
Kiedyś były dżdżownice kalifornijskie na all..o.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Ewo , kupiłam na kiermaszu we Wrocławiu pierwiosnek Siebola biało kwitnący , storczykowy i japoński (taki piętrowo kwitnący).
Twoje wpisy czytam na bieżąco.
Przyślę do Ciebie mojego zięcia , on elektryk to wspólnymi siłami podświetlicie wpierw podwórkowy a potem doniczkowy ogród.
Twoje wpisy czytam na bieżąco.
Przyślę do Ciebie mojego zięcia , on elektryk to wspólnymi siłami podświetlicie wpierw podwórkowy a potem doniczkowy ogród.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu O.-dzięki!A ja pierwiosnka japońskiego na razie nie mam.Kupiłam na Kleparzu z "babcinego ogródka"trzy ładne prymulki ząbkowane róż przechodzący w fiolet,posadziłam je jak były- razem.
Rabatka ziołowa wzbogaci się na dniach o sadzonki rukoli z tego źródła co zawsze.Brat mi daje część do doniczki na kuchenny parapet ,a część na grządkę.Muszę jeszcze dokupić szałwię lekarską,bo coś tej zeszłorocznej nie widzę.
Teresat-dasz znać jak będziesz Ty,córka,okazja,albo ja dam znać,że jadę w tamte strony to zależnie od okoliczności wykopię i podam lub podeślę cebule.Są zaznaczone patykiem(podobnie jak dwa pierwiosnki do Wielkopolski na innej rabatce).Wcale nie byłam pewna jak sobie papuzie poradzą w Podwórkowym!Ale wczesną wiosną zanim leszczyna,klon i lipa pokryją się liśćmi jest jaśniej.
Kostek w Podwórkowym wyciągał dżdżownice z ziemi w celu poznawczym,nie konsumpcyjnym.Teraz ugania za pluszową łaciatą krową Whiskas na wędce,za piłeczkami,nie pogardzi ziemniakiem do poturlania i schowania.
Rabatka ziołowa wzbogaci się na dniach o sadzonki rukoli z tego źródła co zawsze.Brat mi daje część do doniczki na kuchenny parapet ,a część na grządkę.Muszę jeszcze dokupić szałwię lekarską,bo coś tej zeszłorocznej nie widzę.
Teresat-dasz znać jak będziesz Ty,córka,okazja,albo ja dam znać,że jadę w tamte strony to zależnie od okoliczności wykopię i podam lub podeślę cebule.Są zaznaczone patykiem(podobnie jak dwa pierwiosnki do Wielkopolski na innej rabatce).Wcale nie byłam pewna jak sobie papuzie poradzą w Podwórkowym!Ale wczesną wiosną zanim leszczyna,klon i lipa pokryją się liśćmi jest jaśniej.
Kostek w Podwórkowym wyciągał dżdżownice z ziemi w celu poznawczym,nie konsumpcyjnym.Teraz ugania za pluszową łaciatą krową Whiskas na wędce,za piłeczkami,nie pogardzi ziemniakiem do poturlania i schowania.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo ładnie ci rozkwitły czosnki . Mój psi zab zakwitł ale tylko na jednej łodydze, w zeszłym roku miał dwie kwitnące, chyba troche podmarzł bo go nie przykryłam na zimę.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie ładne czosnki Muszę o nich pomyśleć
A co kwitnie na pierwszych fotkach ?
A co kwitnie na pierwszych fotkach ?
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miiriam pisze: A co kwitnie na pierwszych fotkach ?
to kamasja
czosnki piękne ja jesienią tak schowałem cebulki , że znalazłem dopiero wiosną , wsadziłem w nadzieji że wyrosną , ale tylko wystawiły łebki i chyba padły z braku siły do życia , może zakwitną przyszłą wiosną ?
- Miiriam
ja tak zrobiłam z tulipanami .....
- Miiriam
Ewuniu - ja pisałam , że na wystawie nie znalazłam tych fiołków .. wszystko działo się tak szybko .. za mało czasu - żałuje teraz , że nie kupiłam kilku jeszcze roślin - m, in, - miodunki o takich listkach nie w kropeczki tylko z 1 dużą plamą ... szkoda ...
No i że nie miałam czasu porozmawiać z tobą dłużej .... ale to możemy zmienić..
No i że nie miałam czasu porozmawiać z tobą dłużej .... ale to możemy zmienić..
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
ładne te kamasje. Czy długo u Ciebie kwitną? Ja mam wrażenie, że u mnie jakoś szybko przekwitają...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witam serdecznie.
Eukomis-mnie także czosnki sprawiły ogromną radość,dlaczego ich nie kupiłam już rok temu?A psi zęby kwitły długo i ładnie,z tym,że jeden miał być różowy,a wszystkie były Pagoda,żółte.Ja na zimę przykrywałam liśćmi,cały worek bukowych przytaszczyłam z lasu,bo z mojej lipy i klonu samosiejek było mało.
100 krotko-I czosnki i kamasje kupiłam w Polanie jesienią i po raz pierwszy,ktoś z Forum(Amba?Tija?Hanka55?) mnie namówił,że powinny w Podwórkowym dobrze rosnąć.Jestem bardzo zadowolona.Posadziłam je na rabatce gdzie mam wczesną wiosną dwie spore kępy krokusów,a nieco później cała szafirkową zatokę,na obrzeżu fiołki i paprocie jeszcze panakamienicznikowe bardzo stare,dosadzane nowościami na obrzeżach i konwalie.Kamasje i czosnki kwitną już ponad dwa tygodnie i oparły się ulewnym deszczom,które tulipany wykładały.
Wczoraj zasadziłam podpędzany w domu z kłącza kosmos czekoladowy.,litewskie kłącze onętka trwałego Flamingo niestety okazało się być przesuszone i raczej nic z niego nie będzie,jednoroczne podwójnie pierzasty,biały pełny i mieszanka pełny wzeszły obok wdówki i motylka.
Miiriam-ja także żałuję,że nie kupiłam tej miodunki,przeszliśmy do pawilonu do miodów i jakoś się zapomniało.Ze zdjęciami języczek czekam aż tulipany zaschną,bo są w ich pobliżu.Okazja do rozmowy z pewnością jeszcze będzie.Chciałabym wysłać eko środek na nornice,ale nie zdołałam w pełni odczytać adresu z paczki,więc Bernardetko proszę o sms,a fiołka chyba przywiozę do Myślenic.Kończą już kwitnienie.
Wczoraj spotkałam jednego z sąsiadów stale mieszkającego poza krajem,okazało się,że tam ma ogródek,lubi kwiaty i od słowa do słowa zaproponował pomoc przy dzisiejszej odbudowie skalniaka oraz obcięcie z drabiny suchych gałęzi lipy.
Po pracy wstąpiłam do czynnych jeszcze Ogrodów Łobzów i dokupiłam sedum Sieboldi mediovariegatum oraz sedum cauticolia,jedno złociste,drugie sine.
Markonix-pewno zakwitną w 2012,ale może w czerwcu?
Priamie-od sąsiada dowiedziałam się,że poszukiwane przez Ciebie nasiona szałwii białej z czerwonym,które ja kupiłam jako sadzonki w USA są także nowością.Ciekawe,czy Tobie także udało się kupić te sadzonki?Czy zrezygnowałeś pozostając przy czerwonej szałwii Czardasz?
Taram! Skalniak zrobiony!
Eukomis-mnie także czosnki sprawiły ogromną radość,dlaczego ich nie kupiłam już rok temu?A psi zęby kwitły długo i ładnie,z tym,że jeden miał być różowy,a wszystkie były Pagoda,żółte.Ja na zimę przykrywałam liśćmi,cały worek bukowych przytaszczyłam z lasu,bo z mojej lipy i klonu samosiejek było mało.
100 krotko-I czosnki i kamasje kupiłam w Polanie jesienią i po raz pierwszy,ktoś z Forum(Amba?Tija?Hanka55?) mnie namówił,że powinny w Podwórkowym dobrze rosnąć.Jestem bardzo zadowolona.Posadziłam je na rabatce gdzie mam wczesną wiosną dwie spore kępy krokusów,a nieco później cała szafirkową zatokę,na obrzeżu fiołki i paprocie jeszcze panakamienicznikowe bardzo stare,dosadzane nowościami na obrzeżach i konwalie.Kamasje i czosnki kwitną już ponad dwa tygodnie i oparły się ulewnym deszczom,które tulipany wykładały.
Wczoraj zasadziłam podpędzany w domu z kłącza kosmos czekoladowy.,litewskie kłącze onętka trwałego Flamingo niestety okazało się być przesuszone i raczej nic z niego nie będzie,jednoroczne podwójnie pierzasty,biały pełny i mieszanka pełny wzeszły obok wdówki i motylka.
Miiriam-ja także żałuję,że nie kupiłam tej miodunki,przeszliśmy do pawilonu do miodów i jakoś się zapomniało.Ze zdjęciami języczek czekam aż tulipany zaschną,bo są w ich pobliżu.Okazja do rozmowy z pewnością jeszcze będzie.Chciałabym wysłać eko środek na nornice,ale nie zdołałam w pełni odczytać adresu z paczki,więc Bernardetko proszę o sms,a fiołka chyba przywiozę do Myślenic.Kończą już kwitnienie.
Wczoraj spotkałam jednego z sąsiadów stale mieszkającego poza krajem,okazało się,że tam ma ogródek,lubi kwiaty i od słowa do słowa zaproponował pomoc przy dzisiejszej odbudowie skalniaka oraz obcięcie z drabiny suchych gałęzi lipy.
Po pracy wstąpiłam do czynnych jeszcze Ogrodów Łobzów i dokupiłam sedum Sieboldi mediovariegatum oraz sedum cauticolia,jedno złociste,drugie sine.
Markonix-pewno zakwitną w 2012,ale może w czerwcu?
Priamie-od sąsiada dowiedziałam się,że poszukiwane przez Ciebie nasiona szałwii białej z czerwonym,które ja kupiłam jako sadzonki w USA są także nowością.Ciekawe,czy Tobie także udało się kupić te sadzonki?Czy zrezygnowałeś pozostając przy czerwonej szałwii Czardasz?
Taram! Skalniak zrobiony!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ migiem się uwinęłaś z tym skalniakiem z pomocą sąsiada.
Lampiony mi chyba umknęły bo nie pamiętam, żeby tam były.
Ja mam gwiazdę witrażową do oświetlenia balkoniku, lampkę oliwną i oświetlenie elektryczne.
Więc to mi całkiem wystarczy.
Kosmosy od Ciebie idą w górę aż miło.
Na razie w szklarni, żeby ślimaki ich nie zjadły.
Za jakieś dwa tygodnie pójdą już do gruntu.
Lampiony mi chyba umknęły bo nie pamiętam, żeby tam były.
Ja mam gwiazdę witrażową do oświetlenia balkoniku, lampkę oliwną i oświetlenie elektryczne.
Więc to mi całkiem wystarczy.
Kosmosy od Ciebie idą w górę aż miło.
Na razie w szklarni, żeby ślimaki ich nie zjadły.
Za jakieś dwa tygodnie pójdą już do gruntu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
Wow .. jaki fajny skalniak .. zobaczysz jak szybko roślinki pokryją całą jego powierzchnię ...
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Brawo Ewuniu..piękny skalniak i migiem zrobiony. . Dużo roślinek nasadziłaś, już nie mogę się doczekać efektu jak to wszystko się rozrośnie. Na pewno będzie pięknie.