Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.5
Witaj Gieniu
widzę że perukowiec dobrze znosi cięcie. Ty go formujesz w maleńkie drzewko. Ja go mam przy kracie i przycinam tak by wypełniał kratki ( zamiast pnącza) Jeszcze jest obszernym krzewem. Ale już wkrótce nim nie będzie
Pozdrawiam, Elżbieta
widzę że perukowiec dobrze znosi cięcie. Ty go formujesz w maleńkie drzewko. Ja go mam przy kracie i przycinam tak by wypełniał kratki ( zamiast pnącza) Jeszcze jest obszernym krzewem. Ale już wkrótce nim nie będzie
Pozdrawiam, Elżbieta
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu to zdjęcie z zeszłego roku , nie pamiętam co tam stało , być może to koleusy trzymałam w donicach i w skrzynce .
Elżbieto , Krysiu tak prawdę mówiąc to przypadek że przycięłam perukowca , po prostu zachorował ,myślałam nawet że po nim ,a jak przycięłam to wypuścił takie piękne zdrowe gałęzie , w tym roku jest zdrowy .
Elżbieto , Krysiu tak prawdę mówiąc to przypadek że przycięłam perukowca , po prostu zachorował ,myślałam nawet że po nim ,a jak przycięłam to wypuścił takie piękne zdrowe gałęzie , w tym roku jest zdrowy .
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Z zeszłego roku... ale gapa ze mnie
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Piękne cyklameny! Ja też pierwszy rok mam perukowca, ale takiego zwykłego. Podoba mi się prowadzenie Twojego.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
U Geni już wiosna Dziś temperatury wiosenne i coś tam wyłazi z ziemi u mnie.
Perukowiec a la bonsai
- e-genia
Tosiu, Bożenko ten perukowiec też jest zwykły , zastanawiam się nad żółtym , tylko gdzie ja go posadzę ?
Jacku jak nic się szybko nie zmieni i nadal będzie tak wilgotno i ciepło to wszystkie wiosenne kwity wyjdą na wierzch i zakwitną .
Genia
Jacku jak nic się szybko nie zmieni i nadal będzie tak wilgotno i ciepło to wszystkie wiosenne kwity wyjdą na wierzch i zakwitną .
Genia
- e-genia
Roślinki wokół oczka na skalniaku
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
O tak... żółty, czy masz na myśli 'Golden Spirit'? Mam go u siebie, co prawda pierwszy rok. W niedalekiej odległości posadziłam 'Royal Purple'. Jak podrosną to będzie fajny kontrast. Tylko jeszcze moja uwaga do 'Golden Spirit'. Jak posadzisz go na przysłowiowej patelni, to mu listki w największe upały trochę wyblakną. Jak będzie rósł w cieniu, to się nie wybarwią i będą zielone.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu wspaniałe są te wiosenne widoczki z okolic oczka. Widzę u Ciebie żółtą lewizję nawet nie wiedziałam, ze taka istnieje
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj wiosennie .
Gieniu wpadłam do Ciebie na chwilkę, piję kawę , zrobiłam sobie malutką przerwę w pracach ogrodowych.
Chciałam tylko powiedzieć że radość i energia mnie rozpiera, jest bajecznie. Może nie tak jak u Ciebie na zdjęciach,
całuję, pozdrawiam, Elżbieta.
chyba jest 20 stopni,
Gieniu wpadłam do Ciebie na chwilkę, piję kawę , zrobiłam sobie malutką przerwę w pracach ogrodowych.
Chciałam tylko powiedzieć że radość i energia mnie rozpiera, jest bajecznie. Może nie tak jak u Ciebie na zdjęciach,
całuję, pozdrawiam, Elżbieta.
chyba jest 20 stopni,
- e-genia
Asiu właśnie chodziło mi o Golden Spirit ,tylko problem gdzie ja go zmieszczę już i tak w przepełnionym ogrodzie .
Chyba jednak wolałabym w słońcu posadzić bo zielonych liści perukowca to bym nie chciała
Agnieszko miałam sporo kolorów lewizji , ale już 2 rok mokre lato i mi wygniły ,nie wiem czy coś zostanie do następnego lata .
Elżbieto ja właśnie też wróciłam z ogrodu trzeba coś ugotować dla rodzinki no i zjeść skromne śniadanko bo na obfitsze nie mogę sobie pozwolić zaczynam tyć jak zwykle jesienią ,trzeba coś z tym zrobić żebym wiosną mogła się jeszcze schylać i pielić w ogrodzie
U mnie też od rana pięknie
Genia
Chyba jednak wolałabym w słońcu posadzić bo zielonych liści perukowca to bym nie chciała
Agnieszko miałam sporo kolorów lewizji , ale już 2 rok mokre lato i mi wygniły ,nie wiem czy coś zostanie do następnego lata .
Elżbieto ja właśnie też wróciłam z ogrodu trzeba coś ugotować dla rodzinki no i zjeść skromne śniadanko bo na obfitsze nie mogę sobie pozwolić zaczynam tyć jak zwykle jesienią ,trzeba coś z tym zrobić żebym wiosną mogła się jeszcze schylać i pielić w ogrodzie
U mnie też od rana pięknie
Genia
Iryski bardzo urodziwe! Byle do wiosny, ale ja to już skupię się na ogrodzie na wsi