Agatko, wszystko zależy od gleby i opadów.U nas jest piasek i nieraz nie pada 2 miesiące, to zabójstwo dla roślin.
Ja po wycieczce do Hiszpanii zrozumiałam,że należy sadzić rośliny , które znoszą konkretne warunki.
Tam również nie pada kilka miesięcy a jednak , są rośliny , które sobie radzą, u niech to były palmy, yuki, lawendy, bungewille, ale każdy klimat ma takie nie wymagające roślinki.
Tego uczono mnie w szkole, ale dopiero tam zrozumiałam,ze nie chodzi o to by sadzić wszystko, tylko to co da sobie radę bez problemu.
U Ciebie też wystarczy się rozejrzeć.
Ogród IGI , część 8
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI , część 8
Iguś Twoje ogniki przecudne ,moje wymarzły na amen a miała 4 2 czerwone ,żółty i pomarańczowy , u mnie na razie brak zacisznego miejsca , może jak urosną tuje to gdzieś za domem jeszcze raz spróbuje posadzić .
Pozdrawiam Genia
Pozdrawiam Genia
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród IGI , część 8
Iga - jak to łatwo i prosto brzmi w Twoich ustach...... chyba w swoim wątku wstawię zdjęcia mojego przedogródka i poproszę o pomociga23 pisze:Agatko, wszystko zależy od gleby i opadów.U nas jest piasek i nieraz nie pada 2 miesiące, to zabójstwo dla roślin.
Ja po wycieczce do Hiszpanii zrozumiałam,że należy sadzić rośliny , które znoszą konkretne warunki.
Tam również nie pada kilka miesięcy a jednak , są rośliny , które sobie radzą, u niech to były palmy, yuki, lawendy, bungewille, ale każdy klimat ma takie nie wymagające roślinki.
Tego uczono mnie w szkole, ale dopiero tam zrozumiałam,ze nie chodzi o to by sadzić wszystko, tylko to co da sobie radę bez problemu.
U Ciebie też wystarczy się rozejrzeć.