Ogród IGI , część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród IGI , część 8

Post »

Agatko, wszystko zależy od gleby i opadów.U nas jest piasek i nieraz nie pada 2 miesiące, to zabójstwo dla roślin.
Ja po wycieczce do Hiszpanii zrozumiałam,że należy sadzić rośliny , które znoszą konkretne warunki.
Tam również nie pada kilka miesięcy a jednak , są rośliny , które sobie radzą, u niech to były palmy, yuki, lawendy, bungewille, ale każdy klimat ma takie nie wymagające roślinki.
Tego uczono mnie w szkole, ale dopiero tam zrozumiałam,ze nie chodzi o to by sadzić wszystko, tylko to co da sobie radę bez problemu.
U Ciebie też wystarczy się rozejrzeć. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś ;:196 Twoje ogniki przecudne ,moje wymarzły na amen a miała 4 2 czerwone ,żółty i pomarańczowy , u mnie na razie brak zacisznego miejsca , może jak urosną tuje to gdzieś za domem jeszcze raz spróbuje posadzić .

Pozdrawiam Genia :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iga23 pisze:Agatko, wszystko zależy od gleby i opadów.U nas jest piasek i nieraz nie pada 2 miesiące, to zabójstwo dla roślin.
Ja po wycieczce do Hiszpanii zrozumiałam,że należy sadzić rośliny , które znoszą konkretne warunki.
Tam również nie pada kilka miesięcy a jednak , są rośliny , które sobie radzą, u niech to były palmy, yuki, lawendy, bungewille, ale każdy klimat ma takie nie wymagające roślinki.
Tego uczono mnie w szkole, ale dopiero tam zrozumiałam,ze nie chodzi o to by sadzić wszystko, tylko to co da sobie radę bez problemu.
U Ciebie też wystarczy się rozejrzeć. :lol:
Iga - jak to łatwo i prosto brzmi w Twoich ustach...... chyba w swoim wątku wstawię zdjęcia mojego przedogródka i poproszę o pomoc ;:24
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”