Ogródek Doroty - dodad cz.3
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3
Martuś, bliżej mam tylko takie
Co tam rosnie... turzyce buchanana, Carex flagellifera Coca-cola , carex morovii Variegata, Carex morrovii jakaś inna odmiana, mniejsza nazwę muszę sprawdzić, bo nie pamiętam, miskant zebrinus, piórkówki, jeszcze jakieś dwie trawki, ale nazw nie znam, jutro zrobię zdjęcia to może rozpoznasz
Nie przepadam za jednorodnymi rabatami, wiele roślin mi się podoba, ogród niewielki (nie to co twoje pole) to i z konieczności różności rosną. mam nadzieję, że efekt będzie dobry, bo czuję, ze koło jeziorka juz wkrótce wkroczę ze szpadlem. Cos za bardzo "różnorodnie" mi sie zrobiło. Część roślin dostanie nakaz eksmisji
Podmurówka, ogólnie dobra rzecz
Co tam rosnie... turzyce buchanana, Carex flagellifera Coca-cola , carex morovii Variegata, Carex morrovii jakaś inna odmiana, mniejsza nazwę muszę sprawdzić, bo nie pamiętam, miskant zebrinus, piórkówki, jeszcze jakieś dwie trawki, ale nazw nie znam, jutro zrobię zdjęcia to może rozpoznasz
Nie przepadam za jednorodnymi rabatami, wiele roślin mi się podoba, ogród niewielki (nie to co twoje pole) to i z konieczności różności rosną. mam nadzieję, że efekt będzie dobry, bo czuję, ze koło jeziorka juz wkrótce wkroczę ze szpadlem. Cos za bardzo "różnorodnie" mi sie zrobiło. Część roślin dostanie nakaz eksmisji
Podmurówka, ogólnie dobra rzecz
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow - Dorotko .. pięknie
Sliczne te trawki,żurawki.Nowa rabatka zapowiada się pysznie.Róże wspaniale kwitną a ta para czekająca na kardynała -urzekająca.Będzie pięknie.Jeżowki na razie mną nie zawładnęły ale naparstnice i owszem a Twoja jest zabójczo piękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dodad
Bernadetko, dziękuję
Aniu, mam nadzieje, że będzie fajnie Naparstnice "chodziły" za mną już dawno, ale dopiero w zeszłym roku nabyłam sadzonki i chyba dobrze się u mnie poczuły
Słuchajcie, myślałam, że dzis oszaleję.
Dostałam cynk od naszego forumowego kolegi (dziękuję), że była u nas dostawa róż. Pojechałam i .... znalazłam się w niebie
Jakie cudne i tyle....
Ograniczone fundusze zmusiły mnie do wyrzeczeń ale nabyłam Clair R. (moja zbiera sie ale baaardzo powoli) jest tak piękna, że nie mogłam sie od niej oderwać
I James Galway - angielkę
Jestem bardzo szczęśliwa i z pewnością tam wrócę, tym bardziej, że za dwa tygodnie ma być nowa dostawa
I kilka widoczków na dobranoc
Aniu, mam nadzieje, że będzie fajnie Naparstnice "chodziły" za mną już dawno, ale dopiero w zeszłym roku nabyłam sadzonki i chyba dobrze się u mnie poczuły
Słuchajcie, myślałam, że dzis oszaleję.
Dostałam cynk od naszego forumowego kolegi (dziękuję), że była u nas dostawa róż. Pojechałam i .... znalazłam się w niebie
Jakie cudne i tyle....
Ograniczone fundusze zmusiły mnie do wyrzeczeń ale nabyłam Clair R. (moja zbiera sie ale baaardzo powoli) jest tak piękna, że nie mogłam sie od niej oderwać
I James Galway - angielkę
Jestem bardzo szczęśliwa i z pewnością tam wrócę, tym bardziej, że za dwa tygodnie ma być nowa dostawa
I kilka widoczków na dobranoc
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Coca Colę też sobie kupiłam :P
A na Claire R. mam wielką ochotę.
A na Claire R. mam wielką ochotę.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Dorotko bardzo mi się podoba zestawienie róż i naparstnic też na naparstnice zachorowałam w tamtym roku ale rosną nie obok róż i to błąd Rabatka trawiasta śliczna tak jak zakupy różane
- dodad
Mariola, twoje zakupy trawowe są imponujące
Clair R. mam z jesiennych zakupów, ale bardzo marniutka. Jak zobaczyłam ten krzak to wiedziałam, że bez niej nie wyjdę
Zakwitł wreszcie Leonardo. Ładne ma te kwiaty
I zakwieciła się zółto-pomarańczowo-czerwona rabata. Angielka so prawda przekwita w fuksji, ale nie przeszkadza
Okazało sie, że jest jeszcze miejsce na dwie rabatówki (okrywowe)
Marysiu, naparstnice z różami to wspaniała para. Koniecznie połącz, będziesz zadowolona
Kolejne powojniki
A te zbierają sie po gradobiciu
Clair R. mam z jesiennych zakupów, ale bardzo marniutka. Jak zobaczyłam ten krzak to wiedziałam, że bez niej nie wyjdę
Zakwitł wreszcie Leonardo. Ładne ma te kwiaty
I zakwieciła się zółto-pomarańczowo-czerwona rabata. Angielka so prawda przekwita w fuksji, ale nie przeszkadza
Okazało sie, że jest jeszcze miejsce na dwie rabatówki (okrywowe)
Marysiu, naparstnice z różami to wspaniała para. Koniecznie połącz, będziesz zadowolona
Kolejne powojniki
A te zbierają sie po gradobiciu
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Dorotko, gdzie ty jeszcze znajdujesz miejsce żeby sadzić te róże? A może do nich dodawali przy okazji po kawałeczku terenu? Taki zestaw to bym nabyła.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Dorko melduję się....naoglądałam się...powojnik pełny cudny....co to za jeden.
Miejsce pod hortensje wymarzone....ślicznie będzie.
Miejsce pod hortensje wymarzone....ślicznie będzie.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ masz powojników
A jak nazywa się ten pierwszy ? Piękny ci on
I bardzo podoba mi się różana rabatka - pięknie wygląda
A jak nazywa się ten pierwszy ? Piękny ci on
I bardzo podoba mi się różana rabatka - pięknie wygląda
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Ten pierwszy to Kiri Te Kanawa?
- dodad
Jurek, bingo
Ale w końcu taki znawca.....
Bernadko, piękny jest to prawda, bardzo długo nie mógł otworzyć paków, ale warto było poczekać. Kiaty co prawda nie są duże, ale z to ten kolor
Eluśko, wymyśliłam sobie, że zgromadzę większość hortensji w tym miejscu. W "kupie" powinny wyglądać dobrze.
Igiełko, wiesz jak to jest. Nasze ogrody maja taką magiczną moc rozciągania Ale miejsca coraz mniej, choc jeśli liczyc trawnik to krzaków zmieści się jeszcze ho, hooo.
Dziś pogoda barowa, właściwie dopiero niedawno przestało padać.
To na rozjaśnienie
I baczny obserwator
Ale w końcu taki znawca.....
Bernadko, piękny jest to prawda, bardzo długo nie mógł otworzyć paków, ale warto było poczekać. Kiaty co prawda nie są duże, ale z to ten kolor
Eluśko, wymyśliłam sobie, że zgromadzę większość hortensji w tym miejscu. W "kupie" powinny wyglądać dobrze.
Igiełko, wiesz jak to jest. Nasze ogrody maja taką magiczną moc rozciągania Ale miejsca coraz mniej, choc jeśli liczyc trawnik to krzaków zmieści się jeszcze ho, hooo.
Dziś pogoda barowa, właściwie dopiero niedawno przestało padać.
To na rozjaśnienie
I baczny obserwator
- dodad
Dobijamy do setki, lato za progiem więc zapraszam tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=44845