Ogród - mój azyl - JolantaG cz.4
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród - mój azyl - JolantaGraj cz.4
Jolu, jestem z rewizytą dopiero teraz, ponieważ tyle czasu zajęło mi obejrzenie 4 części Twojego królestwa. Podziwiam tą różnorodność roślin, troskę jaką je otaczasz i ogrom pracy włożonej w stworzenie tak barwnego ogrodu . Będę częstym gościem
Przeurocza jest ta jaśniutka bergenia. Czy ona jest niższa niż ta, kwitnąca na ciemnoróżowo, czy mi się wydaje? Znasz może nazwę odmiany?
Przeurocza jest ta jaśniutka bergenia. Czy ona jest niższa niż ta, kwitnąca na ciemnoróżowo, czy mi się wydaje? Znasz może nazwę odmiany?
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WITAM Wszystkich w ten mroźny poranek .
Nie robię fotek ,bo wszystko takie oklapnięte .Mam nadzieję ,że roślinki się podniosą i nie ucierpią . :P
BOŻENKO ,dziękuję za nazwę fiołka .
RENI ,wielosiły z fotek mam dopiero od zeszłego roku .Na razie nie wyglądają na wielkoludy .Wydaje mi się ,że są niższe od krewniaka o zielonych listkach .Nie rozsiewają się tak jak zielony i niestety nie rozrastają się ponoć zbyt szybko .
MARYNO ,bergenie ,te jasne ,kwitną u mnie bardzo obficie ,ale te o ciemno różowych kwiatach już słabiej.Serduszkami sama się zdziwiłam ,że już tak ostro biorą się do kwitnienia .
KRYSIU ,dziękuję .
GORYCZKO ,nie wszystko jeszcze wyszło z ziemi i nie wiem ,czy wyjdzie .Barbuli i rozwarów jeszcze nie widać .Wiem ,że późno wschodzą ,ale ja już dość solidnie pohakałam ,a dopiero po czasie sobie przypomniałam ,że gdzieś tam powinny być.Mam nadzieję ,że ich nie zniszczyłam . Od tego roku stawiam wszędzie tabliczki ,gdzie co mam ,żeby w przyszłym sezonie znów czegoś nie poniszczyć .
IWO ,coś kapryśne te nasze roślinki w tym roku .
MAJECZKO ,staram się jak mogę ,aby zapełniać puste miejsca . Przecież wiesz jakie u mnie pustki .Mam nadzieję ,że w tym roku też do mnie wpadniesz . :P
MONIKO ,dziękuję .
OLU ,ten fiołek mam od MAJKI ,albo IGI ,nie pamiętam .
JACKU ,też mam te zwykłe zielone wielosiły ,ale kwiatów jeszcze nie widać .
ASIU ,witam w moich skromnych progach Wpadaj kiedy tylko zechcesz .
Bergenia ,ta jaśniejsza jest dużo niższa od tej ciemno różowej .Odmian niestety nie znam .Ciemno różowa ma ogromniaste liście ,ale słabiej kwitnie .
Nie robię fotek ,bo wszystko takie oklapnięte .Mam nadzieję ,że roślinki się podniosą i nie ucierpią . :P
BOŻENKO ,dziękuję za nazwę fiołka .
RENI ,wielosiły z fotek mam dopiero od zeszłego roku .Na razie nie wyglądają na wielkoludy .Wydaje mi się ,że są niższe od krewniaka o zielonych listkach .Nie rozsiewają się tak jak zielony i niestety nie rozrastają się ponoć zbyt szybko .
MARYNO ,bergenie ,te jasne ,kwitną u mnie bardzo obficie ,ale te o ciemno różowych kwiatach już słabiej.Serduszkami sama się zdziwiłam ,że już tak ostro biorą się do kwitnienia .
KRYSIU ,dziękuję .
GORYCZKO ,nie wszystko jeszcze wyszło z ziemi i nie wiem ,czy wyjdzie .Barbuli i rozwarów jeszcze nie widać .Wiem ,że późno wschodzą ,ale ja już dość solidnie pohakałam ,a dopiero po czasie sobie przypomniałam ,że gdzieś tam powinny być.Mam nadzieję ,że ich nie zniszczyłam . Od tego roku stawiam wszędzie tabliczki ,gdzie co mam ,żeby w przyszłym sezonie znów czegoś nie poniszczyć .
IWO ,coś kapryśne te nasze roślinki w tym roku .
MAJECZKO ,staram się jak mogę ,aby zapełniać puste miejsca . Przecież wiesz jakie u mnie pustki .Mam nadzieję ,że w tym roku też do mnie wpadniesz . :P
MONIKO ,dziękuję .
OLU ,ten fiołek mam od MAJKI ,albo IGI ,nie pamiętam .
JACKU ,też mam te zwykłe zielone wielosiły ,ale kwiatów jeszcze nie widać .
ASIU ,witam w moich skromnych progach Wpadaj kiedy tylko zechcesz .
Bergenia ,ta jaśniejsza jest dużo niższa od tej ciemno różowej .Odmian niestety nie znam .Ciemno różowa ma ogromniaste liście ,ale słabiej kwitnie .
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Jolu
Jakie masz piękne kolorki
Jednak co południe to południe. Tu na pólnocy jest dużo chłodniej.
Tylko bardzo wczesne tulipany odważyły się rozwinąć.
Pozostałe czekają na ciepełko.
Jakie masz piękne kolorki
Jednak co południe to południe. Tu na pólnocy jest dużo chłodniej.
Tylko bardzo wczesne tulipany odważyły się rozwinąć.
Pozostałe czekają na ciepełko.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JOLU!
Ja też tak szukam. Ale widzę, że w skalnych będzie dużo strat.
Myślę, że Twoje roślinki jeszcze wyjdą
Ja też tak szukam. Ale widzę, że w skalnych będzie dużo strat.
Myślę, że Twoje roślinki jeszcze wyjdą
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Jolu,pięknie i kolorowo zrobiło się u ciebie,roślinki mają moc przetrwania, miejmy nadzieje ze ten mrozik im nie zaszkodził...
Witaj Jolu, kolorów u Ciebie a kolorów a kolekcja wielosiłów i całkiem sporawa Bergenie pięknie Ci kwitną, u mnie łaskawie wypuściły po jednym pędzie kwiatowym Jak się nie poprawią to wylądują na zielonej trawce heheh
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Dziękuję Wam kochani za odwiedzanie w tym wątku . :P
Zapraszam do 5 części .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=33787
Zapraszam do 5 części .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=33787