W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródeczku ... Halina 2011 /cz.6
Jacku trawy bardzo szybko się rozrastają i u Ciebie niedługo też tak będą wyglądać
Niedawno czytałam w @ na temat gunnery, jest piękna olbrzymia rośliną
http://www.ogrodkroton.pl/towar.2447.gu ... icata.html
Chyba kiedyś skuszę się na jej hodowlę, a dzisiaj w "mój piękny Ogród" nr 11/2011 poczytałam na temat jej zimowania.
Gunnera olbrzymia, Gunnera mannicata -
zabezpieczanie gunnery przed zimą.
Może komuś się przyda
Niedawno czytałam w @ na temat gunnery, jest piękna olbrzymia rośliną
http://www.ogrodkroton.pl/towar.2447.gu ... icata.html
Chyba kiedyś skuszę się na jej hodowlę, a dzisiaj w "mój piękny Ogród" nr 11/2011 poczytałam na temat jej zimowania.
Gunnera olbrzymia, Gunnera mannicata -
zabezpieczanie gunnery przed zimą.
Może komuś się przyda
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki piękny miskant
Latem tego roku zakochałem się w trawkach i z jednej zrobiło się w moim ogrodzie już chyba 20
Takiego jak Ty nie mam, więc jak będziesz dzielić, to pamiętaj o Dawidku
Latem tego roku zakochałem się w trawkach i z jednej zrobiło się w moim ogrodzie już chyba 20
Takiego jak Ty nie mam, więc jak będziesz dzielić, to pamiętaj o Dawidku
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna jesień w Twoim ogrodzie Halinko Trawy śliczne i te jesienne koraliki Stokrotki kwitnące
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Halinko, a mnie red -trawka zmarzła. Dostałam ją od Adriana i nie przezimowała. Ale miskant Ci kwitnie. Ja go mam, ale jeszcze nie taki duży. Trawki są piękne, ale moja rozplenica już jest bardzo wielka. Muszę dzielić wiosną.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, dziękuję za odpowiedź. Teraz czuję sie uspokojona!
A powiedz, proszę, co to za piękna trawa na pierwszym zdjęciu? Wygląda, że rośnie grzecznie w kępie. Nie rozłazi się?
Tosiu, może trawka nie zmarzła, tylko wykończyła ją tzw. susza fizjologiczna, czyli niedostatek wody przed samą zimą? ...
A powiedz, proszę, co to za piękna trawa na pierwszym zdjęciu? Wygląda, że rośnie grzecznie w kępie. Nie rozłazi się?
Tosiu, może trawka nie zmarzła, tylko wykończyła ją tzw. susza fizjologiczna, czyli niedostatek wody przed samą zimą? ...
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Halinko , setuchna już Ci stuknęła
Też się przymierzam do nowego wątku.
Też się przymierzam do nowego wątku.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Halinko Śliczne masz trawki Mnie też coraz bardziej się podobają . Piękna jesień u Ciebie
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Dawidku - dawidbanan nie ma sprawy, wiosna możemy się powymieniać.
Ja, tworzę ogród traw wokół placu ogniskowego i rosna tam trawy, które się nie rozłażą iii stoją na baczność.
Romciu - Romualda Witczak dziękuję pięknie.
Elu - Tosia1 ja mam dobrze, nie muszę dzielić traw, dlatego że za bardzo się panoszą w ogrodzie. Rosną sobie na trawniku, a ja wkoło nich koszę trawę kosiarką i nawet jak coś tam się wypuści, to zaraz zostaje skoszone.
Moje kępy traw są bardzo duże i ciężko byłoby je dzielić, nie wyobrażam sobie tej ciężkiej pracy.
Kiedyś koleżanka chciała kawałek ze starego bambusa, to strasznie się namęczyłyśmy, żeby oddzielić ten "kawałek", a był taki ciężki, że panowie robotnicy musieli nam pomóc wnieść go do jej samochodu ... my nie dałyśmy rady.
Izuniu - chatte ta trawka rośnie bardzo grzecznie na trawniku i co najważniejsze dla mnie stoi na baczność, dlatego ją bardzo lubię, niestety nie znam nazwy
Kiedyś, spec od traw, w którym z moich wątków, zidentyfikował wszystkie moje trawki, a ja gapa nie zapisałam tego w folderze zdjęć.
Olu - aleksandra odwazna chciałabym z tym wątkiem wytrzymać do końca grudnia, żeby w nowym roku, nowy watek założyć, ale czy się uda ?
Tereniu - TerDob uwielbiam leżeć na leżaczku wśród tych traw, jak wieje wiaterek - super się wypoczywa.
Między trawkami, w narożu, rosną drzewa i czekam żeby miały odpowiedni pień, żebym mogła powiesić tam hamak, to dopiero będzie frajda bujać się wśród tych traw.
Kochani, a teraz "Rady i sposoby na jesień" z "Twój ogród" listopad 2011.
Kopczyki pod krzewami
Okrywamy winorośl
Osłaniamy fuksję
Związujemy jukę
Przycinamy pelargonie
Mam nadzieję, że Ktoś skorzysta z tych rad
Ja, tworzę ogród traw wokół placu ogniskowego i rosna tam trawy, które się nie rozłażą iii stoją na baczność.
Romciu - Romualda Witczak dziękuję pięknie.
Elu - Tosia1 ja mam dobrze, nie muszę dzielić traw, dlatego że za bardzo się panoszą w ogrodzie. Rosną sobie na trawniku, a ja wkoło nich koszę trawę kosiarką i nawet jak coś tam się wypuści, to zaraz zostaje skoszone.
Moje kępy traw są bardzo duże i ciężko byłoby je dzielić, nie wyobrażam sobie tej ciężkiej pracy.
Kiedyś koleżanka chciała kawałek ze starego bambusa, to strasznie się namęczyłyśmy, żeby oddzielić ten "kawałek", a był taki ciężki, że panowie robotnicy musieli nam pomóc wnieść go do jej samochodu ... my nie dałyśmy rady.
Izuniu - chatte ta trawka rośnie bardzo grzecznie na trawniku i co najważniejsze dla mnie stoi na baczność, dlatego ją bardzo lubię, niestety nie znam nazwy
Kiedyś, spec od traw, w którym z moich wątków, zidentyfikował wszystkie moje trawki, a ja gapa nie zapisałam tego w folderze zdjęć.
Olu - aleksandra odwazna chciałabym z tym wątkiem wytrzymać do końca grudnia, żeby w nowym roku, nowy watek założyć, ale czy się uda ?
Tereniu - TerDob uwielbiam leżeć na leżaczku wśród tych traw, jak wieje wiaterek - super się wypoczywa.
Między trawkami, w narożu, rosną drzewa i czekam żeby miały odpowiedni pień, żebym mogła powiesić tam hamak, to dopiero będzie frajda bujać się wśród tych traw.
Kochani, a teraz "Rady i sposoby na jesień" z "Twój ogród" listopad 2011.
Kopczyki pod krzewami
Okrywamy winorośl
Osłaniamy fuksję
Związujemy jukę
Przycinamy pelargonie
Mam nadzieję, że Ktoś skorzysta z tych rad
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Halinko Już przeczytałam i na pewno skorzystam . Dziękuję bardzo i proszę o jeszcze
Halinko cudne fotki, trawy przepiękne na tle błękitnego nieba. One świetnie pasowałyby na rozpoczęcie nowego wątku.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko gościłam u Ciebie i czytałam porady jakich zawsze nam nie skąpisz , wielkie , że się
nimi z nami dzielisz
nimi z nami dzielisz
Halinko dzięki za porady ubiegłej zimy tony śniegu zrobiły swoje i wiosną moja juka wyglądała jak czupiradło i to straszne większość liści musiałam wyciąć więc teraz zabezpieczę ją obwiązując
Piękne masz trawki no i przekroczyłaś setkę , nowy wątek stoi u drzwi
Piękne masz trawki no i przekroczyłaś setkę , nowy wątek stoi u drzwi
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, ta duża trawa z pierwszej fotki, o którą pytała Iza, wygląda na miskanta chińskiego. Specjalista musiałby spróbować określić odmianę. Ale może się mylę i to jakiś inny miskant lub spartyna.
W starym ogrodzie bambus też rośnie na trawniku i nie ma prawa się rozrosnąć, bo jest systematycznie koszony
W starym ogrodzie bambus też rośnie na trawniku i nie ma prawa się rozrosnąć, bo jest systematycznie koszony