Ogród - hal1959 /r.2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Halinko, Twoje kompozycje, pomysły, wykorzystywanie różnych przedmiotów typu magiel ogromnie mi sie podobają, masz tak radośnie, że aż sie gębusia sama uśmiecha jak oglądam zdjęcia, gratuluję!
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek

Halinko, gratuluję Vagabundy!
Jest on uważany zaniemal " czarny" powojnik.
Inne czernidła, to 'Negritianka' , " Viola" i 'Purple Spider', czyli najciemniejszy z dotychczas uzyskanych wielkokwiatowych krzyżowek.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się Haniu,że zauważyłaś mojego klematisa.Mam go dopiero drugi rok ,czyli przezimowałam go dobrze,bo dosyć fajnie ruszył wiosną i ma sporo kwiatów i pąków.Pierwszy mój powojnik.W tym roku kupiłam Westerplatte,ale powoli przestanie kwitnąc chyba,bo nie widzę nowych pąków.Czyżby mu coś nie pasowało? Są obok siebie.jest na bardzo słonecznym miejscu,może go przesuszyłam,chociaż podlewam często,ale te upały u nas i wielotygodniowa susza daje się we znaki.Pozdrawiam
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko,To mój M jest maniakiem takich przedmiotów i je znosi do domu.Ja je wykorzystuję,mam 2 magle,starą brukwiarkę na której stoi skrzynka z roślinami.W domu mam stolik zrobiony ze starej maszyny do szycia.Przede wszystkim jest dumny z 2 kamieni młyńskich,które wykorzystuję jako gazony , w tym roku posadziłam eukomisy,na drugi rok coś innego,w tamtym roku miałam inne jednoroczne.Fajnie,że można zmieniać.Pozrawiam .
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hal - smagliczka jest żółta, na wcześniejszym zdjęciu miałaś taki ładny żółty placyk, był tak trochę z daleka fotografowany, myślałam że to smagliczka, możesz mi podpowiedzieć jak się nazywa?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deirde to ja nie mam smagliczki i nie bardzo ją znam.Muszę ją gdzieś podejrzeć.Nazwa mi znajoma.Żółty mam kwitnący rozchodnik,którego nazwy nie pamiętam i janowiec krzewik,łodyżki podobne do żarnowca tylko kwiatki trochę inne ,rośnie niski,ale podoba mi się taka żółta plama.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeszcze kilka fotek. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Coś mi zjada parzydło leśne i nie wie co Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Siedzę tu u Ciebie Halinko i oglądam,wracam i znów oglądam.
Miałam małe zaległości :oops: więc i porcja zdjęć większa :D :D :D
Jak u Ciebie pięknie,mimo suszy.Ja też czekam na deszcz :cry:
Biegam i podlewam ale to i tak mało.A zapowiadali na dzisiaj.Zobaczymy czy będzie padać :x
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No cóż, na widok powojników tylko wzdycham :)

Ale na widok kwietnych poduszek wylewających się po kamieniach już nawet nie wzdycham, tylko wstrzymuję oddech i tak w pełnym zatkaniu zastygam :lol: Cudne!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu siedż sobie u mnie ile zechcesz i cenny czas Ci na to pozwoli.Też latam po ogrodzie i podlewam.Nie raz już zapowiadali u nas deszcz i nic.Zresztą u nas jak się rozpada to się długo nie kończy i od razu zimno.Dziwny mikroklimat na naszym terenie.Nic na to nie poradzimy ,musimy trwać dalej.Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj !Ależ kolorowo u Ciebie !!!!!!!!!!!Motywy z kamieniami są bardzo ciekawe.Powojniki przepiekne,i masz coś takiego ,czego nie znam takie ładnie nakrapiane liście,Pa....
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewko dziękuję,że mnie odwiedziłaś.Ale gdy wpadła do Ciebie to się rozmarzyłam,piękny domek i miejsce bajeczne.Tej ciszy i spokoju zazdroszczę ,to coś dla mnie .Kocham miejsca ,gdzie brak cywilizacji,jeśli jeszcze w ogóle to możliwe.Jestem typem samotnika.Pokaż fotki bieżące ,daj oko nacieszyć.Pozdrawiam.
Zuziu obserwuję twoje poczynania w ogrodzie na bieżąco ,więc uważaj nie zrób jakiejś gafy ,bo ja to widzę.He,he :lol:
To nakrapiane to eukomis zeszłoroczny.pięknie mi kwitł,nie wiem jak w tym roku,nie liczyłam ,że z tej cebulki coś wyrośnie tej wiosny,ale udało mi się ją przechować zimą.W tym roku kupiłam 3 inne ,ale mniej ciekawe z liści i chyba nie tak dorodne jak ten nakrapiany.Jednak się różnią.Ty za to masz tyle pięknych roślin,których ja nie mam,zawsze to możemy popatrzeć sobie u siebie nawzajem.Wszystkie nasze roślinki są nasze wspólne,no nie?Pa...
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazekjanowiec

Obrazek Obrazek Obrazek